Az emberi kapcsolatok dinamikája folyamatosan változó. Íme a kulcs, amely képes megoldást kínálni az időről időre elénk tornyosuló kihívásokra, de segíthet kihasználni azokat a váratlanul felbukkanó, páratlan lehetőségeket is, amelyek két ember között szükségszerűen felmerülnek.

 

Azt mondják, az élet útjai kiszámíthatatlanok. Dan Millman, aki tornász világbajnokból és harcművészet-specialistából egy motorbaleset után vált 29 nyelven kiadott bestseller könyvek szerzőjévé, bebizonyítja: az általa felállított életcél-rendszer érthető, átlátható és logikus térképet kínál az egymást keresztező emberi sorsokhoz. Egy olyan kulcs, amivel követhetőbbé válnak az emberi kapcsolatok dinamikái, megvilágosodnak az összefüggések, és még lehengerlőbb energiák keletkeznek!

 

Két ember viszonya, legyen az párkapcsolat, munkahelyi ismeretség, vagy rokoni szál, folyamatosan változó sebességgel zajlik. Ahogy két hang-, vagy fénysáv találkozásánál is egy közös, új hullám keletkezik, vagy ahogy két kémiai anyag egymással vegyülve egy harmadikat eredményez, úgy keverednek össze a folyamatosan áramló közös erők is egy kapcsolatban. Miért ne terelhetnétek ezt az energiát egy kiegyensúlyozottan pulzáló, teremtő irányba néhány egyszerű lépéssel? 

Dan Millmann könyve, az Erre születtél egy teljes fejezeten át taglalja, hogyan számítható ki és milyen jelentéssel, szimbólumokkal bír az úgynevezett összetett kapcsolati szám. Ezt az összeget könnyedén meghatározhatod, ha ismered a másik fél születési dátumait:  nem kell mást tenned, mint összeadni születési hónapjaitok számjegyeit a következő módon: ha augusztus 16-án születtél, akkor 16/8-ként feltüntetett dátummal számolj, vagyis a 8-as számot kell összeadnod a másik fél születési hónapjának számjegyével. Amennyiben egyik, vagy mindkét születési hónap két számjegyből áll, akkor valamennyi számjegyet külön-külön add össze! Így például, ha te november 12-én születtél, a másik fél pedig október 29-én, akkor nincs más dolgod, mint összeadni a hónapok számait egyesével: 1+1+1+0 = 3, ha pedig te áprilisban, ő pedig mondjuk szeptemberben született, akkor ezzel a 3 számmal számolj, így: 4+1+2 = 7. Máris megkaptad azt a végeredményt, ami jellemzi kapcsolatotok dinamikáját!

 

Ha a kapott szám több, mint 12, ismét add össze a két számjegyet, hogy 12-t, vagy annál kevesebbet kapj végeredményül.

 

Az összetett kapcsolati szám ugyanazt az energiát jelképezi és ugyanazt a jelentést hordozza, mint egyéni számaid. 

 

A végeredmény pontos jelentésének feltérképezéséhez szükséged van Dan Millmann útmutatására, aki megmutatja a fő irányvonalakat és a végeredményhez kapcsolódó spirituális törvényeket. Ha tisztában leszel a kapott szám sajátos minőségével, könnyebben felmérheted két ember összetett, belső kapcsolati dinamikáját, és világosabb képet kapsz arról, milyen hatást gyakorol a két fél a kapcsolatra. Ez azonban csak az origo.

 

Egy kapcsolat tartóssága és harmóniája nem a kapott eredmény fényében fog megdőlni vagy tovább fejlődni, hanem csak és kizárólag attól függ, a felek képesek-e pozitív hozzáállással munkálkodni rajta. Azok, akik romboló, kölcsönösen fájdalmat okozó periódusokon mennek át, többnyire negatív hozzáállással fektetik be energiáikat, ami néha szükségszerű. Egyéni életutunkhoz hasonlóan kapcsolatainkban is hullámhegyeken és völgyeken megyünk keresztül, sőt: olykor szélsőséges ingadozást figyelhetünk meg a két pólus között. Ne ess kétségbe, ha épp a hullám mélyén vagy. Gondolj arra, hogy ez is egy átmeneti állapot, és talán szükséges is, hogy meglegyen az az erő, ami majd újra képes a felszínre lökni. 

 

Az összetett párkapcsolati számok azért is fontosak, mert nemcsak közös energiákat teremthetnek, hanem képesek az egyént is beljebb vezetni az önismeret útján.  Önmagad megismerésének egyik leghatékonyabb módja, ha világosan meg tudod ítélni: partnered mely tulajdonságait kedveled leginkább, és mi az, amit ki nem állhatsz – talán épp ezek a vonások egyben saját jellemed elfojtott területei is.

Tedd személyiséged részévé a kapcsolatok dinamikáját, hiszen miért ne élhetnél ezzel a kiváló módszerrel, ha már a kezedben van?

 

És egy dolgot ne felejts: ennek a módszernek nemcsak saját párkapcsolatodban veheted hasznát, hiszen baráti viszonyokra, munkahelyi kapcsolatokra egyaránt alkalmazható – sőt, olyan embereknél is kipróbálhatod, akiket alig ismersz!

Ajánlott könyvek: 

Erre születtél

A békés harcos útja

Sorsunk a csillagokban