Íme a The Napoleon Hill Foundation legújabb kötete, a Siker, amely segít új kapukat nyitni az olvasónak, segít tágabb felfogásban értelmezni a sikert, a külső és belső érdemeket, a világ működését.  Egy könyv, ami ideális mindazok számára, akik most találkoznak először Napoleon Hill munkásságával és alapos bevezetőre vágynak, valamint elkötelezett rajongóinak is, akik fel szeretnék eleveníteni legnagyobb hatású művei esszenciáját.

BÁRKI vágyakozhat a jólét után, és a legtöbben vágyakoznak is, de csak kevesen tudják, hogy a vagyon megszerzésének megbízható eszközei csak a határozott terv  és a gazdagság iránti égető vágy lehetnek.”

– Napoleon Hill

Álljanak itt az első lépés megtételéhez Napoleon Hill szavai útravaló gyanánt:

A legtöbben az odavezető szokásos nehézségek nélkül szeretnénk sikeresek lenni. Olyan kis erőfeszítéssel akarjuk elérni a sikert, amilyennel csak lehet.

Nem tudom, te hogyan határozod meg a sikert, de ha kíváncsi vagy az én értelmezésemre, az valahogyan így hangzana:

A siker cselekedeteink és gondolataink összessége, melyek pozitív és építő jellegük révén boldogságot és jókedvet hoztak azok többségének, akikkel a múltban találkoztunk, és azok többségének, akikkel az elkövetkező években fogunk kapcsolatba kerülni.

Nemigen tudsz boldogságot, jó kedélyt és napfényt vinni a körülötted lévők életébe, úgy, hogy nem vagy sikeres. De nem hozhatsz nyomorúságot, csüggedést és boldogtalanságot, ha sikeres vagy.

Ha mosolyt csalsz mások arcára, amikor a közelükben vagy; ha gazdag, vibráló és dinamikus a személyiséged, ami miatt örülnek az emberek a társaságodnak; ha az élet szépségeiről beszélsz és gondolkodsz, és meggyőzöl másokat, hogy ők is ezt tegyék; ha megszabadultál a cinizmustól, a gyűlölettől, a félelemtől és a reménytelenségtől, és mindezeket az emberiség iránt érzett egészséges szeretettel helyettesítetted, akkor nem tudod elkerülni a sikert.

A pénz nem feltétlenül bizonyítéka a sikernek. Valójában a kudarc jele is lehet, és lesz is, ha nem kíséri boldogság és jóakarat a folyamatot, amelynek során szert tettek rá.

Többre tartom a világ minden kincsénél azt az örömet – pontosabban mérhetetlen boldogságot –, amely az elmúlt években abból fakadt, hogy embertársaimat szolgálhatom.

Létezik bármekkora összeg, amelyen boldogságot tudunk venni? NEM! Ezerszer is NEM! Az öröm a tettekből fakad, nem a birtoklásból. Úgy tűnik, ez olyan lecke, amelyet néhányan sosem fognak megtanulni, mindazonáltal igaz.

 

 

Az út, amely ahhoz a bizonyos dologhoz vezet, amit sikernek nevezünk, egy irányba tart, és az emberek szolgálatának nagyszerű mezején vezet keresztül. Bármely más út, amely másik irányba fut, nem vezethet el a sikerhez.

Idén boldogabb akarok lenni, mint tavaly voltam; nem azáltal, hogy még több anyagi tulajdonra teszek szert – bár fel tudnám a saját javamra használni –, hanem mások szolgálata révén, és azáltal, hogy több boldogságot hozok közvetlen családtagjaim és közeli barátaim életébe.

Ha nem ilyen módon növeljük a sikerünk mértékét, akkor nem tudjuk, hogyan kell sikeresnek lenni!

Semmi szín alatt nem tanácsolom azt, hogy bárki is hagyja abba a pénzkeresést mint a siker és a boldogság megtalálásának egyik eszközét, de azt erősen ajánlom, hogy senki se függjön teljes egészében a pénz hatalmától, ha sikerre és egészségre vágyik.

Nekem sosem volt annyi pénzem, hogy a szolgálat befejezésére késztessen, de néhány ismerősömnek igen, és az eredmény nem az lett, amit sikernek nevezhetnék.

Az életben való siker gazdagságot eredményez, de nem azt a fajtát, amelyre sokan gondolnak; ez inkább az elme boldogsága és békéje, amely abból származik, hogy másokat szolgálunk.

Napoleon Hill, 1920

Forrás: Siker

Ajánlott könyvek:

.
Siker

A TELJES GONDOLKODJ
ÉS GAZDAGODJ

ADD EL
MAGAD