Gabrielle Bernstein, a motivációs előadó, író és a „következő generáció guruja”  megosztja, hogyan válthatjuk valóra az álmainkat

Nevezték már mindennek: gurutól a példaképig. De minek tulajdonítja Gabrielle Bernstein a sikerét?

 

Hajlandó vagyok az őszinteségre. A világnak az autentikus igazságra van szüksége. Minél igazibbak vagyunk, annál inkább tudunk másoknak is segíteni. Célom, hogy őszinte tudjak maradni.”

 

Annak ellenére, hogy számtalan hűséges követője van, Történhetnek csodák című könyve a New York Times bestsellerlistáján szerepelt és Oprah a „következő generáció gondolatvezéreként” emlegette, ám Bernstein egyszerűen csak tanítónak tartja magát. Az egyénen múlik, milyen keményen dolgozik az álmaiért. Ha készen állunk a munkára, Bernstein a következő tippeket adja, hogy az évünk sorsfordító legyen.

A legtöbb ember azért tesz újévi fogadalmakat, mert szeretne valamilyen célt vagy változást elérni az életében. Általában ez a küzdelem az új év első heteiben elbukik. Mi a legjobb módja, hogy betartsuk a magunknak tett eskünket?

Találjunk valakit, akivel együtt csinálhatjuk. Ha magunknak és egy másik személynek is fogadalmat teszünk, nagyobb az esélye, hogy tartjuk magunkat az elhatározáshoz. Találj egy barátot, akivel támogathatjátok egymást ezen az úton. Hasznos, ha ugyanazt fogadjátok meg és közösen dolgoztok a pozitív változáson.

Mit tehetünk napi szinten, ami boldogabb gondolkodást eredményezhet?

Mondjunk kedves dolgokat magunknak. Csak mi halljuk ezeket. Néha mi vagyunk önmagunk fő bántalmazói. Újév napján tudatosítsd, hogy mikor szoktál rosszul bánni önmagaddal. Minden gondolat megerősítésként hat, akár felemelő, vagy lesújtó irányba. A gondolataink hangosabbak a szavaknál, és itt az ideje, hogy megtisztítsuk és bölcsen kezdjük használni őket. Figyeljünk oda a folyton ismétlődő negatív gondolatokra! Majd dolgozzunk azon, hogy erőt adóvá fordítsuk ezeket. Például, ha folyton azt gondolod: „Soha nem érem el a kívánt testsúlyt!”, akkor átfogalmazhatod arra, hogy „Fontos lépéseket teszek a kívánt testsúly irányába”. A gondolataink ilyen szintű emelése csodákat eredményezhet.

Az is fontos, hogy jól indítsuk a napot. Ne az e-mailek elolvasása legyen az első dolgunk felkelés után. Legalább egy percig üljünk nyugodtan. Ismételgessünk egy pozitív megerősítést, például „Ma tisztelem magam”, vagy használd valamelyiket az applikációmról (Spirit Junkie Affirmation Alarm Clock). Emellett kerüljük a híreket legalább egy óráig. Kezdjük a napot pozitívan és erővel!

 

 

Melyek azok a tipikus módozatok, ahogyan az emberek szabotálják a sikerüket és boldogságukat?

A szorongás a fő oka, amiért az emberek meghiúsítják a sikerüket. Félnek tőle. Biztonságosabbnak tűnik kicsiben játszani. Ebből a körből úgy törthetünk ki, ha szembenézünk a félelemmel. Érezzünk bele. Őszintén. Fogadjuk és engedjük el. Ha rávilágítunk az aggódásra, utána már nem bujkálhat a sötétben.

Hogyan élhetünk stresszmentesebb életet?

Az inspiráltság egyszerű módja annak, hogy energiával töltsük fel az életünket, több időnk legyen és produktívabban tudjuk végezni a feladatainkat. Amikor arra fókuszálunk, hogy mi örömteli számunkra, akkor több vidámságot hívunk az életünkbe. Fordítsunk több időt a hobbijainkra, olvassunk inspiráló könyveket vagy hallgassunk olyan zenét, amit szeretünk. Nem kell a sugallatra várni, inkább találjuk meg azáltal, hogy arra figyelünk, ami beindítja a lelkesedésünket, így az életünk minden területét energiával tölthetjük fel.

Milyen tippeket adnál egy tudatosabb élet eléréséhez?

Fő az egyszerűség. A tudatosság sok kisebb változás összessége. Minden apró előrehaladás új pozitív élményt ad. Amikor ezek összeadódnak, új viselkedést hozunk létre. Fontos, hogy az egyszerűséget válasszuk, az adott napot éljük meg. Ne legyünk túl szigorúak önmagunkkal. Ahelyett, hogy túlterhelnénk magunkat azzal, hogy az egész életünket egyszerre akarjuk megváltoztatni, egyszerűen csak figyeljünk az adott pillanatban létrejövő apró átalakulásokra. Bízzunk benne, hogy a csoda a részletekben rejtőzik.

 

 

Mit tehetünk a negatív gondolkodás ellen és egy pozitívabb hozzáállás kifejlesztéséért?

A könyveimben és az előadásaimban van egy közös téma: amikor a belső tudatosságunkat erősítjük, akkor a külső tapasztalásaink csodálatosan alakulnak. Újévkor fogadd el azt az igazságot, hogy ahogy lelassulunk és a saját belső vezérlőrendszerünkre hangolódunk, megkapunk minden erőt és szükséges forrást, amire szükségünk van a fejlődéshez. Ne kívül keresd a válaszokat! Kezdd el meditálni és bővítsd a belső tudatosságod a gabby.tv-n található ingyenes vezetett meditációkkal.

Milyen tippeket adnál az önbecsülés és önbizalom fejlesztésére?

Koncentrálj arra, amit igazán élvezettel csinálsz, és keríts időt erre a tevékenységre. Ha a belső ragyogásodat akarod előhívni, egyszerű módja, ha arra fókuszálsz, ami inspirál. Lehet, hogy festeni szeretsz, de egy ideje nem ragadtál ecsetet. De az is lehet, hogy imádod a zenét, ám ugyanazokat az albumokat hallgatod hónapok óta. Nem vagy biztos benne, hogy téged mi inspirál? Akkor egyszerűen csak figyeld meg, mi az, amit könnyedén csinálsz. Milyen tevékenységeket veszel fontolóra az értékes szabadnapjaidon? Mit csinálsz, amikor egyedül vagy, csak azért mert szereted? A válasz lehet olyan egyszerű is, mint a naplóírás, vagy stílustanácsadás a legjobb barátnőnek randi előtt. Amiben jó vagy mindenhol ott van, csak meg kell tanulnunk észrevenni.

 

 

Hogyan vehetjük hasznát a vonzás törvényének?

 

Gondolj rá, érezd, hidd el! Fogd a tiszta szándékod, és minden nap tölts időt abban az érzésben, amire vágysz.

 

Lehet, hogy meditáció és vizualizáció által éled meg az érzést, vagy a természetben időt töltve hívod be, esetleg valamilyen általad szeretett testedzés közben.  Engedd, hogy a gondolat táplálja az érzést, majd ez az érzelem uralja az energiát. Minél többször érzel bele abba, amire vágysz, annál inkább elhiszed, hogy már úton van hozzád. Metafizikai perspektívából szemlélve, ha elhiszed, akkor már itt is van. Keríts időt az elmélkedésre, gondolkodásra, beleérzésre és hitre.

A meditáció nagy pártolójaként ismerünk. Hogyan segít ez egy boldogabb élet elérésében? Van valamilyen tanácsod azoknak, akik most indulnak el ezen az úton?

Napi egy perc csend és nyugalom megváltoztathatja az életünket. Határozd el magad napi egy perc mellett és használd ezt a gyakorlást arra, hogy elcsendesítsd az elméd és lenyugtasd az energiáid.

 

Az egyperces légzés

Egy percen keresztül kövesd az alábbi légzéstechnikát:

Lélegezz be 5 másodpercig,

tartsd bent a lélegzeted 5 másodpercig,

engedd ki 5 másodpercen keresztül,

tartsd bent 5 másodpercig!

Gyakorold ezt a légzést naponta egy percen keresztül!

 

Mit ajánlanál azoknak a kezdőknek, akik most próbálják a módszereidet bevezetni az életükbe?

Mint minden gyakorlatnál, azért kell csinálnunk, mert eredményeket akarunk elérni. Azért okozhat nehézséget egy meditációs gyakorlatot elkezdeni, mert idegennek tűnik ahhoz képest, amit eddig tanultunk. De jó hírem van, a meditálás sokkal egyszerűbb, mint amilyennek képzeljük. Ahhoz, hogy belekezdj, csupán egy kis hajlandóságra van szükség. Elég a vágy, hogy meg szeretnél tapasztalni valami újat. Tűzd ki a szándékod, hogy szeretnéd most elkezdeni a gyakorlást. Hangosan mondd ki ezt a megerősítést: nyitott vagyok a meditációra és üdvözlöm életemben az új gyakorlatot.

Mi a mantrád?

A boldogság egy döntés.

 

Forrás: www.bodyandsoul.com.au

 

Ajánlott könyvek:

TÖRTÉNHETNEK
CSODÁK

A siker alapelvei könyv

.
SZUPERVONZÁS

AZ UNIVERZUM MINDENBEN TÁMOGAT