Tudd meg, mely gondolatok segítenek hozzá, hogy kiegyensúlyozott életet élj, Dr. Wayne W. Dyer New York Times bestseller szerző életleckéit követve.

A Siker és belső béke utat mutat ahhoz, hogy mindössze 21 nap alatt, hogyan engedheted el a negatív gondolatokat, és hogyan meríthetsz ihletet és inspirációt mindabból a tömérdek jóból, ami körülvesz téged.

 

21. nap

Gondolatok, amelyek megerősítenek

 

A gondolataid kísérőenergiával jönnek, így akár átválthatsz azokra is, amelyek erőt adnak. Amikor áttérsz egy nagyon alacsony energiarezgésű gondolatról egy magasabb frekvenciájú gondolatra, akkor gyengéből erőssé válsz. Amikor másokat hibáztatsz, elgyengülsz.

De amikor áttérsz arra, hogy szeress, és bízz másokban, akkor erős leszel.

 

Ma azokat a gondolatokat fogjuk megvizsgálni, amelyek erősebbé tesznek bennünket.

Amint rájössz, hogy az, amire gondolsz, az a valóságtapasztalatod forrása, akkor elkezdesz jobban odafigyelni arra, hogy egy adott pillanatban mit gondolsz.

Sok évvel ezelőtt egy rendkívül népszerű, A legfurcsább titok nevű audioműsorban Earl Nightingale sokunknak megtanította, hogy azzá válunk, amire egész nap gondolunk. A gondolataid határozzák meg, hogy megerősödsz-e vagy legyengülsz – hogy boldog vagy szomorú leszel, sikeres vagy sem. Minden egy gondolat, amit magaddal viszel. A boldog gondolatok boldog molekulákat hoznak létre. Az egészségedet nagyrészt a gondolataid határozzák meg. Szenvedélyesen gondolj arra, hogy nem fogsz megfázni, és a tested reagálni fog a gondolataira. Ne ébreszd fel a fáradtság, jet-lag vagy fejfájás gondolatait, és a tested reagál majd a gondolataira.

 

 

Az elméd megmondja a testednek, hogy állítsa elő az egészséged megőrzéséhez szükséges vegyi anyagokat. Adj valakinek egy cukortablettát, és győzd meg, hogy ez egy ízületi gyulladáscsökkentő gyógyszer, és az illető szervezete az ízületi gyulladás elleni energia fokozott termelésével reagál a placebóra. Az elme hatékony eszköz az egészség megteremtésében. Isteni kapcsolatokat, bőséget, harmóniát teremt az üzleti életben, sőt a parkolóhelyeken is!

 

Ha gondolataid arra összpontosulnak, hogy mit szeretnél bevonzani az életedbe, és ezt a gondolatot az abszolút szándék szenvedélyével fenntartod, akkor végül e szándék szerint fogsz cselekedni, mert minden egyes cselekvés elődje egy gondolat.

 

Minél nagyobb a vágyad, annál több lóerőt fogsz alkalmazni a gondolataidban ennek teljesítésére. Minél intenzívebbek a vágyakozó gondolataid, annál nagyobb lesz a szeretet mértéke a kérésedben és a munkádban – és a szeretettel való érintkezés a Szellem és az inspiráció lényege. A gyenge gondolatok kétséget és gyengeséget vonzanak magukhoz, aminek következtében erőfeszítéseid során monotonitást és fáradtságot tapasztalhatsz. Egykedvűséggel feladod, de szeretettel bőségesen reménykedhetsz.

Például lehetetlennek tartom, hogy unalmas kifejezésekben gondolkodjak, ha az írásomról van szó. A gondolataim olyan hevesek, hogy szeretetet érzek az iránt, amit csinálok, és már az is örömet okoz, amikor elhaladok a dolgozószobám mellett. Egész testemben melegséget érzek, mert olyan erős a vágyam, hogy ezeket a gondolatokat közvetítsem, és kifejezzem azt, amit nap mint nap tanulok, ahogy az illeszkedik a Minden Teremtés Forrásának spirituális energiájával. Nyilvánvaló, hogy amikor útmutatást kérek, a gondolataim vagy kérdéseim eljutnak a Szellemhez, amely aztán egyeztet az Isteni Forrással.

Tudom, hogy a gondolataim energiák, és azok, amelyek harmonizálnak a Szellemmel, aktiválni fogják a teremtési folyamatot. Szeretem nézni, ahogy ez az egész olyan tökéletesen folyik, és harmóniában van azzal az Erővel, amely az egész teremtésért felelős. Mélyen magamban tudom, hogy részt vehetek ennek az Erőnek az aktiválásában, hogy valósággá tegyem a lelkileg összehangolt vágyaim megnyilvánulását.

Ha ezt belső mantrává teszed: Szeretném jól érezni magam, akkor elgondolkodhatsz és elképzelheted, hogy örömet élsz át, függetlenül attól, hogy mi történik körülötted. Emlékeztetheted magad, hogy bármire vágysz, az úton van, nagyobb mennyiségben, mint azt valaha is elképzelted. Ha ezt a gondolatot tartod szem előtt, akkor rövid időn belül a Mindent Teremtő Forrás összeesküszik, hogy a gondolataidat behozza a fizikai életedbe. A legfontosabb, hogy elkezdesz cselekedni a gondolataid szerint, és Isteni útmutatást kapsz.

 

 

A leghatalmasabb gondolatok a békéről, az örömről, a szeretetről, az elfogadásról és a hajlandóságról szólnak. Ezek a gondolatok nem hoznak létre ellenerőt.

 

Erőteljes, örömteli, szeretetteljes gondolatok abból fakadnak, hogy hajlandó vagy engedni, hogy a világ olyan legyen, amilyen. Akkor a belső boldogság állapotában vagy, ahol a nyugalom váltja fel a harcot, az élet minden iránti tisztelete helyettesíti a vágyat és a szorongást, és a megvetést a megértés helyettesíti. Optimista leszel. Ahelyett, hogy a poharat félig üresnek látnád, mindig félig tele lesz.

 

Mindez nem más, mint egy tudatos döntés a részedről, hogy te irányítod a gondolkodásodat. Életed bármely pillanatában légy tudatában annak, hogy mindig van választásod a gondolataidat illetően, amelyeket megengedsz az elmédben. Senki más nem tehet oda egy gondolatot. Függetlenül attól, hogy milyen körülmények között találod magad, ez a te döntésed. Dönts úgy, hogy az elhatalmasodó, gyengítő gondolatokat magasabb spirituális frekvenciájú gondolatokkal helyettesíted.

Ne győzd meg magad arról, hogy ezt nem lehet megtenni, vagy könnyebb mondani, mint megtenni. Az elméd a tiéd, hogy irányítsd. Te vagy a gondolataid alkotója és megválogatója. Tetszés szerint megváltoztathatod őket. Ez a te Istentől kapott örökséged, a szabadságod szeglete, amelyet senki sem vehet el. A beleegyezésed nélkül senki sem irányíthatja a gondolataidat. Ezért döntsd el, hogy kerülöd azokat a gondolatokat, amelyek gyengítenek téged, és meg fogod ismerni az igazi bölcsességet. Ez a te választásod!

Forrás: Siker és belső béke

 

Ajánlott könyvek:

SIKER
ÉS BELSŐ BÉKE

A siker alapelvei könyv

EMELD
A REZGÉSED

HASZNÁLD
A MEGERŐSÍTÉSEKET