Dr. David J. Lieberman, ismert pszichoterapeuta és hazugságkutatási szakértő, teljesen új szintre emeli az emberek „olvasását”. A pszicholingvisztika – a beszélt és írott beszédbe ágyazott jelzések –, valamint a kognitív és viselkedéstudományok legújabb kutatásaira támaszkodva megmutatja, hogyan alkalmazhatod forradalmi módszereit a mindennapi helyzetekben. 

A szerző, a nyelv különféle árnyalatainak ismeretén keresztül rendkívül élesen képes megállapítani mit gondolnak mások. Sokféle információt nyerhetünk abból, ha odafigyelünk, milyen szavakat használnak és miként beszélnek embertársaink, mi több, ha megtanuljuk értelmezni ezeket a mintákat. 

 

 

A Gondolatolvasó segítségével felismerheted a passzív nyelvezet, a személyes vagy személytelen leírások és a részletesség szintje mögött rejlő üzeneteket. Kiderítheted, hogy egy potenciális új alkalmazott, egy társkereső applikációban megismert személy vagy egy új bébiszitter megbízható-e, vagy netán titkol valamit. Tudd meg, miként spórolhatsz időt, pénzt, energiát és szívfájdalmat azzal, hogy felismered, ki az, aki az érdekeidet tartja szem előtt, és ki az, aki nem.

„Harminc éve dolgozom az emberi természet pszichológiai megértésén és az emberek életének és kapcsolatainak minőségét javító stratégiákon. 1998-ban írtam meg Hazugságvizsgáló című könyvemet, amely kifejezetten olyan technikákat mutatott be, amelyek segítenek felismerni az átveréseket a mindennapi életünk során. Közel egy évtizeddel később írtam meg az Olvass az emberekben! című könyvet, amely az előző folytatása volt, és az emberek „olvasásának” tudományát újította meg.

Most, nagyjából egy újabb évtizeddel később a pszicholingvisztika, az idegtudományok, valamint a kognitív és viselkedéstudományok legújabb kutatásainak köszönhetően ez a könyv igazi kvantumugrást jelent. Bemutatom az emberek profilozásának legfejlettebb, legmodernebb módszereit, amelyek szinte telepatikus képességeket fognak biztosítani számodra. 

Bármilyen helyzetben – alkalmi beszélgetésektől kezdve a mélyreható tárgyalásokig – megtudhatod, mit gondolnak és éreznek az emberek valójában, függetlenül attól, hogy mit állítanak. Bepillantást nyerhetsz abba, hogy mi rejlik a tudatalattijuk legmélyén, még akkor is, ha ők maguk tagadnak, és nem hajlandóak (vagy nem képesek) tudatos szinten szembesülni gondolataikkal, érzéseikkel és félelmeikkel. 

 

 

A Gondolatolvasó egy vadonatúj területet mutat be, és kevéssé támaszkodik az ősrégi testbeszédre és jelekre.  A technikák, amelyeket ebben a könyvben megtanítok, több tudományágból merítenek – ezeket a módszereket tanítom az FBI elit viselkedéselemző egységének, a CIA és az NSA ügynökeinek, valamint az amerikai hadsereg szinte minden részlegének és a világ különböző bűnüldöző szerveinek is. Mindössze néhány kulcsfontosságú elemre kell odafigyelned, amelyek szinte varázslatos nagyítóként tárják fel egy személy lelkiállapotát, gondolatait és érzéseit, és ami a legfontosabb, integritásának és érzelmi egészségének mértékét. 

A legjobb az egészben, hogy sok technika anélkül is működik, hogy interakcióba kellene lépned az alanyoddal – gyakran elég pusztán egy felvétel (beszélgetés, beszéd), vagy például egy hang- postaüzenet meghallgatása. Vagy akár egy e-mail elolvasása. Az emberekben való olvasás képessége anélkül, hogy látnánk őket, egyre fontosabbá válik egy olyan korban, amikor az arcmaszkok és a videókonferenciák még az egyébként megbízható arc- és test- beszéd jelzéseit is teljesen elfedhetik. 

Az elkövetkező fejezetekben lépésről lépésre megmutatom, hogyan lehet pontosan megmondani, mit gondol valaki valójában. Például pontosan látni fogod, hogyan állapíthatod meg, hogy valaki megbízható vagy hazug, hogy egy munkatársad problémás vagy csak egyszerűen rosszkedvű, vagy hogy egy első randi a te elképzelésed szerint halad-e vagy rosszul alakul. És amikor nagy a tét – tárgyalások; kihallgatások; visszaélések, lopások vagy csalások esetén –, megtanulhatod, hogyan spórolhatsz időt, pénzt, energiát és szívfájdalmat azzal, hogy felismered, ki az, aki a te érdekeidet tartja szem előtt, és ki az, aki nem.”

 

Ha nemcsak arra figyelsz, hogy valaki mit mond, hanem arra is, hogy miként mondja azt, amit mond – a nyelvi mintázatokra és a mondatszerkesztésre –, akkor képes leszel megfejteni, hogy mi zajlik valójában a fejükben. 

 

 

Tudatalatti felfedezések 

Ismerd meg, hogy akár alkalmi beszélgetések, akár fontos tárgyalások alkalmával mit gondolnak és éreznek az emberek valójában. 

Az első 5 fejezetben  betekintést nyerhetsz a pszicholingvisztika rejtelmeibe, és abba, hogy mi rejlik az emberek tudatalattijának legmélyén – még akkor is, ha ők maguk tagadják, és nem akarnak vagy nem képesek tudatosan szembenézni gondolataikkal, érzéseikkel és félelmeikkel. Fedezd fel, hogy mit gondolnak rólad az emberek valójában, és hogy szerintük mekkora hatalommal és irányítással rendelkeznek a kapcsolataikban, mind személyes, mind pedig szakmai téren. 

Az emberi hazugságvizsgáló

Egy igazi rosszfiúval van dolgod? Egy mesteri manipulátorral vagy nyilvánvalóan egy szélhámossal? 

A második rész 4 fejezetében megtanulhatod, hogyan állapíthatod meg könnyedén, hogy valaki veled vagy ellened van. Védd meg magad és szeretteid – érzelmileg, anyagilag és fizikailag – azoktól az emberektől, akik hazudnak, csalnak és lopnak, hogy beférkőzhessenek mások szívébe és zsebébe. Ezekkel a technikákkal soha többé nem fognak becsapni, átverni vagy kihasználni. 

Pszichológiai pillanatkép 

Hatolj át bárki nyilvános személyiségén, hogy hozzáférhess a belső operációs rendszeréhez, és megtudd, hogy mi hajtja őket elõre, és mi tartja vissza őket. Ismerd meg legmélyebb értékeiket és alapvető meggyőződéseiket, amelyek a vágyaikat, félelmeiket és bizonytalanságaikat alakítják. Értsd meg jobban az embereket, mint ők saját magukat, és a folyamat során jobban megismerheted önmagad is. 

 

 

A pszichológiai profil felépítése

Ha egy új vagy akár egy régi kapcsolat miatt aggódsz, többé nem kell találgatnod, hogy mi a helyzet, és mi alakulhat nagyon rosszul. Még akkor is, ha a valakivel való interakciód puszta megfigyelésre vagy egy rövid eszmecserére korlátozódik – akár egy Zoom-híváson keresztül, akár egy parkban, vagy liftben –, ez a  rész segíteni fog neked abban, hogy ráláss az adott illetõ pszichéjére, és betekintést nyerj érzelmi stabilitásába. Megtanulhatod, hogyan állapíthatod meg, hogy egy személy normális, neurotikus vagy sokkal veszélyesebb – személyesen, online vagy akár telefonon keresztül. 

„A könyvben egyszerű példák szemléltetik a pszichológiát. A való életben célszerű lenne hosszabb beszéd- vagy írásmintákra támaszkodni, mielőtt bármilyen következtetésre jutnánk. Amint azt a könyv során látni fogjuk, egyetlen, véletlenszerű utalás talán semmit sem jelent, de a szintaxis következetes mintázata számos információt elárul.

Ha sok minden forog kockán, szánj időt egy megbízható profil megalkotására. Ahogy egyre többet tudsz meg másokról, reményeim szerint többet fogsz megtanulni saját magadról is, és a nagyobb önismeret révén lehetőséget kapsz arra, hogy javítsd saját érzelmi egészségedet, életedet és kapcsolataidat. Élvezd az előrelátás jelentette előnyt minden beszélgetés és helyzet során – és magában az életben is –, miután képessé válsz arra, hogy megtudd, ki mit gondol és mit akar, illetve hogy ki is ő valójában.

Forrás: Gondolatolvasó

 

Ajánlott könyvek:

GONDOLATOLVASÓ

A siker alapelvei könyv

OLVASS AZ EMBEREKBEN

AZONNALI ELEMZÉS