A Vonzás Törvénye felelős sok mindenért, ami nyilvánvaló az életetekben. Kitaláltatok egy sor közmondást, mert részben ismeritek a Törvényt. Azt mondjátok: „madarat tolláról, embert barátjáról”. Azt mondjátok: „minél jobb, annál jobb, minél rosszabb, annál rosszabb”. Azt mondjátok: „ez a nap rosszul indult, és még sokkal rosszabbul ért véget”. De még amikor ezeket mondjátok is, a legtöbben nem értitek, milyen hatalmas valójában a Vonzás Törvénye. Embereket hoz össze egymással. Minden körülmény és minden esemény a Törvény eredménye! Azok a gondolatok, amelyek rezgésükben hasonlítanak egymáshoz, mágnesesen vonzzák egymást a hatalmas Vonzás Törvénye által; emberek, akik egy bizonyos módon éreznek, mágnesesen vonzódnak egymáshoz e Törvény által; sőt, minden gondolat, amire gondoltok, vonzza egymást, egészen addig, amíg az, ami valaha egy apró vagy jelentéktelen és nem túl erős gondolat volt – mivel koncentráltatok rá –, hatalmassá és erőteljessé növekedhet. 

 

A Vonzás Törvénye miatt mindegyikőtök olyan, mint egy erős mágnes, még többet vonzva magához abból, ahogyan éreztek, az idő minden pillanatában. 

 

Mágnesesen vonzzuk a hasonló rezgésű gondolatokat 

Senki más nem teremt a ti tapasztalatotokban. Ti csináljátok az egészet; mindez a ti érdemetek. Ahogy megfigyelitek saját élettapasztalatotokat és azokét, akik körülöttetek élnek, szeretnénk, ha megértenétek, morzsányi bizonyíték sincs, ami ellentétes volna azokkal a hatalmas Törvényekkel, amelyekről beszélünk nektek. Amikor elkezditek megfigyelni a tökéletes összefüggést aközött, amit gondoltok és mondotok – és aközött, amit kaptok –, egyre jobban meg fogjátok érteni a Vonzás Törvényét, és egyre nő bennetek a vágy, hogy használjátok Útmutató Rendszereteket gondolataitok tudatos irányítására. És természetesen sokkal jobban meg fogjátok érteni a körülöttetek élők életét is. (Valójában néha könnyebb mások példájából meglátni mindezt.)

Megfigyeltétek már, hogy azok, akik legtöbbször betegségről beszélnek, egyre több és több betegséget tapasztalnak meg? Megfigyeltétek, hogy azok, akik szegénységről beszélnek, még többet kapnak belőle, míg azok, akik jólétről beszélnek, abból kapnak még többet? Értsétek meg, hogy gondolataitok magnetikusak, és a rájuk irányított figyelmetek növeli az erejüket addig, amíg végül a gondolat tárgya a tapasztalatotok tárgyává válik. Ha hajlandók vagytok odafigyelni arra, hogy hogyan éreztek, ez segíteni fog abban, hogy tudatosabban válasszátok meg gondolataitok irányát. 

Könnyű látni, hogyan működik a Vonzás Törvénye, ha beszélgettek valakivel. Például képzeljétek el, hogy egy barátotok arról beszél, amit épp megtapasztal, ti pedig jó barátjaként a szavaira összpontosítotok, és azt hallgatjátok, ahogy példákkal ecseteli, mi is történik épp vele. Ha hosszabb ideig erre figyeltek, a hasonló szituációkból származó saját példáitok jutnak eszetekbe. Ha a beszélgetésben a barátotok mellé álltok, és saját élményeitekből származó megegyező történeteket adtok hozzá, a gondolat rezgése még erősebb lesz. Ha elegendő figyelmet fordítotok erre a témára, és elegendő beszélgetést folytattok azokról az élményekről, amiket tapasztaltatok, az még több ugyanilyen élményt vonz hozzátok. És minél több gondolat lát világot arról, hogy mit nem akartok, végül tökéletesen körbevesznek azok a gondolatok, szavak, tapasztalatok, amelyek arról szólnak, amit nem akartok. (Így aztán ti és a barátotok még kellemetlenebb szituációkat vitathattok meg egymással.) 

 

 

Na most, ha érzékenyek lettetek volna arra, hogyan éreztek, amikor a beszélgetés kezdett arra kanyarodni, amit nem akartok, felfigyeltetek volna arra a rossz érzésre a gyomrotok mélyén. Felismertétek volna az Útmutatótokat, amely lényegében azt mondta: olyasmire gondoltok és olyasmiről beszéltek, amit nem akartok. Ennek a figyelmeztető jelzésnek, ennek a „riasztócsengőnek” az oka pedig a különbözőség volt aközött, akik valójában vagytok és amire vágytok, és aközött, amire összpontosítottatok az adott pillanatban. Érzelmeitek jelzik az eltérést. Útmutatótok figyelmeztet a tényre, hogy mialatt azokról a nem kívánt dolgokról gondolkoztok és beszéltek, mágnesként vonzzátok magatokhoz a körülményeket, eseményeket és más Lényeket, és nemsokára ott lesz a tapasztalatotokban a lényege éppen annak a dolognak, amelyről azt mondtátok, hogy nem akarjátok. 

Ugyanilyen módon, ha arról beszéltek, amit akartok, gondolataitok még jobban arra irányulnak. Olyan embereket fogtok magatokhoz vonzani, akik arról akarnak beszélni veletek, amit akartok. És végig, mialatt arról beszéltek, amit akartok, Benső Énetek pozitív érzelmekkel adja tudtotokra, hogy harmóniában vagytok – és az, amit magatokhoz vonzotok, rezgésharmóniában van – egyensúlyban lévő szándékaitok lényegével. 

 

A finom egyensúly Akarat és Megengedés között 

A Tudatos Teremtés Tudománya egy finoman kiegyensúlyozott Törvény, mely két részből áll. Egyik része annak a gondolata, amit akartok, másik része pedig annak az elvárása, hite – vagy beengedése az élettapasztalatotokba –, amit a gondolataitokkal megteremtetek. 

Tehát, ha azt mondjátok: „egy új, piros autót akarok”, akkor a szó szoros értelmében elkezditek megteremteni azt az új, piros autót a saját tapasztalatotokban. És minél több figyelmet szenteltek ennek a gondolatnak, és minél inkább képesek vagytok tisztán elképzelni azt a piros autót a saját életetekben, annál izgatottabbá váltok miatta. És minél izgatottabbak lesztek, vagy minél több pozitív érzelem kíséri, ahogy a piros autótokra gondoltok, annál gyorsabban érkezik el az a piros autó az életetekbe. Ha egyszer megalkottátok gondolatban, és ha egyszer pozitív érzelem töltött el, amikor rágondoltatok, az autó gyorsan megjelenik az élettapasztalatotokban. Meg lett teremtve, létezik, és ahhoz, hogy az életetekben a tietek legyen, csak be kell engednetek. És úgy engeditek meg, hogy legyen, hogy elvárjátok, hisztek benne, hagyjátok, hogy legyen. 

Amikor kételkedtek abban, hogy képesek vagytok megszerezni az új, piros autót, elfojtjátok saját teremtéseteket. Ha azt mondjátok: „egy új, piros autót akarok”, elkezditek megteremteni azt, ám ha hozzáteszitek, „de az túl drága”, távol tartjátok magatokat a teremtményetektől. Más szóval, elvégeztétek a teremtés első felét azzal, hogy akartátok, viszont megakadályoztátok a kívánt dolog megteremtését azzal, hogy nem hittetek benne, nem vártátok el, és nem engedtétek meg – mert ahhoz, hogy teremtményeiteket a fizikai tapasztalatotokba behozzátok, a folyamat mindkét része szükséges. 

Pusztán az, hogy a teremtésetek tárgyáról beszéltek, még nem szükségszerűen jelenti azt, hogy meg is engeditek. Amikor az új, piros autótokra gondoltok, és izgatottságot éreztek emiatt, akkor meg is engeditek, hogy legyen, ám ha egy olyan helyzetben gondoltok az új, piros autótokra, hogy közben aggódtok, hogy nem tudjátok megszerezni (vagy frusztrációt éreztek, mert még nincs itt), akkor valójában az autó hiányára összpontosítotok, és nem engeditek be az életetekbe. 

Néha, amikor valami kívánatos dolog megteremtésének korai fázisában vagytok, a legjobb úton vagytok, hogy megkapjátok, mivel izgatottak vagytok miatta, és pozitív módon számítotok rá, hogy megkapjátok, de akkor elmondjátok a vágyatokat valakinek, aki elkezdi felsorolni nektek az összes indokot, hogy miért nem lehetséges, vagy miért nem kellene. Barátotok negatív hatása nem lesz hasznotokra, mert amikor vágyatok lényegére összpontosítottatok, akkor vonzottátok azt, de most, hogy vágyatok tárgyának hiányára koncentráltok, ellökitek magatoktól azt, amit akartok. 

 

Milyen érzés, jó vagy rossz? 

Tehát, amikor azt mondjátok: „egy új, piros autót akarok, és tudom, hogy el fog jönni hozzám”, akkor meglesz. De amint azt mondjátok: „De hol van? Olyan régóta vágyom már rá. Hittem Abrahamnak, de a dolgok, amiket akarok, csak nem jönnek”, akkor nem arra összpontosítotok, amit akartok. Ilyenkor a kívánt dolog hiányára koncentráltok, és a Vonzás Törvénye által azt kapjátok, amire koncentráltok. 

 

 

Ha arra összpontosítotok, amit akartok, bármi legyen is az, azt vonzzátok magatokhoz, amit akartok. Ha annak, amit akartok, a hiányára koncentráltok, akkor a hiányból fogtok még többet magatokhoz vonzani.

 

(Minden tárgy valójában két tárgyból áll: abból, amit akartok, és annak a hiányából vagy távollétéből.) Ha figyelmet szenteltek annak, ahogyan éreztek, mindig tudni fogjátok, hogy arra koncentráltok-e, amit akartok, vagy annak a hiányára – mert amikor arra összpontosítotok, amit akartok, jól érzitek magatokat, míg ha a kívánt dolog hiányára koncentráltok, akkor rosszul érzitek magatokat. 

Amikor azt mondjátok: „pénzt akarok, hogy fedezni tud- jam az életmódom költségeit”, vonzzátok a pénzt, de ahogy azokra a dolgokra összpontosítotok, amelyeknek még nem vagytok birtokában, a hiányt megfigyelve – ellökitek magatoktól a bőséget. 

 

Gyakorlat a Tudatos Teremtéshez 

A következő gyakorlat segíteni fog a Tudatos Teremtésben: 

Vegyetek elő három papírlapot, és mindegyiknek a tetejére írjatok fel egy dolgot, amit akartok. Fogjátok az első lapot, és írjátok a felírt dolog alá: „Ezen okokból akarom ezt…”, és írjatok le mindent, ami csak eszetekbe jut – mindent, ami természetesen előtör belőletek; ne próbáljátok erőltetni. Amikor már semmi új nem jut eszetekbe, készen vagytok. 

Ezután fordítsátok meg a lapot, és a másik oldal tetejére ezt írjátok: „Ezen okokból hiszem, hogy meg fogom kapni…” 

Az első oldal azt hangsúlyozza, amit akartok (a Tudatos Teremtés egyenletének első oldalát). A második oldal azt a hitet növeli, hogy meg fogjátok kapni (ez a Tudatos Teremtés egyenletének második oldala). Most, hogy az egyenlet mindkét oldalára összpontosítottatok, és rezgésetekben aktiváltátok azt, abba az állapotba kerültetek, amelyben elkezd testet ölteni vágyatok tárgya, mert sikeresen elvégeztétek a Teremtési Folyamat mindkét részét. Ami még szükséges, az, hogy akarjátok – és folyamatosan várjátok el, számítsatok rá, amíg meg nem kapjátok –, és a tietek lesz. 

Határtalan mennyiségű dolgot teremthettek egyszerre, mert nem nehéz fenntartani egy vágyat, és vele egy időben fenntartani az elvárást, hogy megszerezzétek. De a kezdetekben, amikor még azt tanuljátok, hogyan összpontosítsátok gondolataitokat, segíthet, ha egyszerre csak két-három vágyra koncentráltok tudatosan, mert minél hosszabb azoknak a dolgoknak a listája, amivel foglalkoztok, annál nagyobb a lehetősége, hogy a kétely belopódzik, ahogy azokra a dolgokra tekintetek, amit még nem értetek el. Minél többet játsszátok a játékot, annál jobbak lesztek gondolataitok koncentrálásában, és végül semmi ok nem lesz rá, hogy bármilyen módon korlátozzátok a listátokat. 

Mielőtt valamit fizikai életetekben megtapasztalhattok, először gondolatot kell szentelni neki. A gondolatotok a meghívó, anélkül nem jön el. Arra buzdítunk, hogy szántszándékkal döntsétek el, mit akartok, majd szántszándékkal szenteljetek gondolatot azoknak a dolgoknak, amiket akartok, miközben szántszándékkal nem gondoltok arra, amit nem akartok. Arra ösztönzünk benneteket, hogy tartsatok fenn mindennap egy kis időt arra, hogy leültök, és szántszándékkal behozzátok gondolataitokat egyfajta vízióba, arról, amit meg akartok tapasztalni az életetekben. 

Ahogyan végighaladtok a napotokon, fejezzétek ki azon szándékotokat, hogy megfigyelitek azokat a dolgokat, amiket szerettek: Ma, nem számít, mit teszek, és nem számít, kivel teszem, a legfőbb szándékom az, hogy olyan dolgokat keressek, amiket szeretek. És ahogy tudatosan összegyűjtitek ezeket az adatokat, meglesz az elérhető forrásotok, hogy hatékonyan teremthessetek. 

Forrás: A Vonzás törvénye

 

Ajánlott könyvek:

.
A VONZÁS TÖRVÉNYE

A siker alapelvei könyv

.
MANIFESZTÁCIÓ

A TUDATOS TEREMTÉS
8 TITKA