Ha valamelyik kapcsolatod nehéz, vagy tönkrement, ha valaki összetörte a szíved, vagy bárki iránt haragot és neheztelést érzel, a hála segítségével változtathatsz a helyzeten. Varázsütésre átalakíthatsz bármilyen problémás viszonyt, akár a házastársadról, akár a testvéredről, a gyermekedről, az üzlettársadról, a főnöködről, az ügyfeledről, a kollégádról, az anyósodról, az apósodról, a barátodról vagy a szomszédodról van szó.

Amikor valaki egy nehéz kapcsolatban találja magát, vagy egy nehéz helyzettel kell szembenéznie valamelyik kapcsolatában, rendszerint egyáltalán nem hálás a másik embernek. Ehelyett bőszen a másikat okolja a saját problémáiért, ami garantálja, hogy egy csepp hálát se legyen képes érezni iránta. Pedig a vádaskodás még egyetlen kapcsolatot sem javított meg, és nem is fog. Sőt, minél inkább a másikat okolod a gondokért, annál rosszabb lesz a kapcsolatotok, és azzal együtt az életed is.

Akár egy jelenlegi, akár egy régi kapcsolatról van szó, amelyben rossz érzéseket táplálsz egy másik ember iránt, a hála segítségével megszüntetheted ezeket. De miért jó, ha így teszel?

 

A mások iránt táplált rossz érzéseid a te életedben tesznek kárt, a hála azonban képes ezeket felszámolni.

Tegyük fel például, hogy rossz a kapcsolatod korábbi társaddal, közös gyermekeitek azonban összekötnek benneteket. Nézz a gyermekeidre, és gondolj arra, hogy ha nem ismerted volna meg a párodat, ők sem lennének a világon. Pedig a gyermekeid életed legdrágább ajándékai közé tartoznak! Nézz hát rájuk, és adj hálát a volt társadnak azért, hogy ők a világon vannak. Mindennap emlékeztesd magad erre. Ha békét és harmóniát teremtesz a kapcsolatotokban, azzal a gyermekeiteknek is példát mutatsz, és a boldog élet egyik leghatékonyabb eszközét adod a kezükbe: a hálát.

Az is lehet, hogy nemrégiben ért véget a párkapcsolatod, a szerelmed összetörte a szíved, és nagyon szomorú vagy. Ebben az esetben is meggyógyíthatod a szíved a hála erejével, amely mindennél gyorsabban képes boldogsággá változtatni az érzelmi fájdalmat. A szüleim története nagyszerű példa erre.

Az édesanyám és az édesapám első látásra szerelembe esett. Attól a pillanattól kezdve, hogy először találkoztak, hálásak voltak egymásért, és a legcsodálatosabb házasságban éltek, amit valaha láttam.

Amikor az édesapám meghalt, édesanyámon hatalmas szomorúság lett úrrá. Több hónap szenvedés után azonban úgy döntött, hogy beveti a hála varázserejét, és a szörnyű fájdalom ellenére keresni kezdte azokat a dolgokat, amelyekért köszönetet mondhatna. A múlttal kezdte, és sorra felidézte mindazokat a csodálatos emlékeket, amelyeket az édesapám mellett átélt. Aztán nagyot lépett, és azon kezdett gondolkodni, miért lehetne hálás a jövőben. Ez a gyakorlat először nehéz volt számára, de aztán egymás után jutottak eszébe dolgok, amelyeket mindig is szeretett volna csinálni, az édesapám mellett azonban nem volt rájuk ideje. Ezzel a bátor lépéssel megnyílt előtte a lehetőség, hogy megvalósíthassa régi álmait, és a napjai ismét boldoggá, gazdaggá válhattak. A hála varázsereje szó szerint új élettel ajándékozta meg az édesanyámat.

 

 

A mai varázsgyakorlat arról szól, hogy keress egy darab szenet, amely égeti a kezedet és rombolja az életedet, és változtasd arannyá a hála segítségével. Válassz hát ki az életedből egy nehézségekkel teli, problémás vagy tönkrement kapcsolatot, amelyen javítani szeretnél. Nem számít, hogy a másik fél jelenleg is része az életednek, vagy sem.

Ülj le, és készíts írásos listát tíz olyan dologról, amelyekért hálás vagy az általad kiválasztott embernek. Gondold végig a kapcsolatotok történetét, és sorold fel azokat a nagyszerű ajándékokat, amelyeket tőle kaptál. Ezt úgy teheted meg a legkönnyebben, ha arra az időszakra tekintesz vissza, mielőtt még megromlott volna a viszonyotok. Ha a kapcsolatotok sosem volt jó, valószínűleg nagyobb erőfeszítésre lesz szükséged ahhoz, hogy rátalálj az illető jó tulajdonságaira. Keresd őket kitartóan, mert léteznek.

Ez a varázsgyakorlat nem arról szól, hogy kinek van igaza. Mindegy, mit követett el ellened az illető, mindegy, mit tett vagy nem tett, mit mondott vagy nem mondott, te magad képes vagy varázsütésre meggyógyítani a kapcsolatotokat. Még a másik félre sincs hozzá szükséged.

Minden kapcsolat ajándék; minden kapcsolat arany. Ez még a nehéz kapcsolatokra is igaz. Ahhoz, hogy egy kapcsolatot felvirágoztass, elő kell bányásznod ezt az aranyat. Áss, és ha találsz egy rögöt, írd fel. Aztán szólítsd nevén az illetőt, és adj neki hálát egy szép kerek mondatban:

Név , hálás vagyok neked azért, hogy miért? ……

 

 

Mire befejezed a tíz elemből álló hála-listát, garantáltan jobb érzéseid lesznek az illetővel és a köztetek lévő viszonnyal kapcsolatban. Végül arra a pontra kell eljutnod, amikor már semmilyen rossz érzésed nincs felé. Ne feledd: minden negatív érzelmed a te életedet rombolja! Minden kapcsolat más; ha szükségét érzed, a következő napokban akár többször is megismételheted ezt a gyakorlatot, egészen addig, amíg el nem jutsz abba az állapotba, hogy már nincs benned harag vagy neheztelés az adott ember iránt.

Amennyiben arra használod a hála varázserejét, hogy javíts egy jelenlegi kapcsolatodon, az a szemed előtt fog megváltozni – varázsütésre. Az egyik fél szándéka is elég ahhoz, hogy egy emberi viszony – a hálának köszönhetően – varázslatosan átalakuljon. Ugyanakkor tudnod kell, hogy mindig az az ember élvezi egész hátralévő életében ennek a változásnak a pozitív hatásait, akitől a hála származott.

Ha pedig egy múltbeli kapcsolatodat választottad, és azon dolgoztál, de már nem állsz összeköttetésben az illetővel, azt érzed majd, hogy a gyakorlat hatására eltölt a békesség és a boldogság érzése. Ezzel egy időben annak is tanúja leszel, hogy más, jelenlegi kapcsolataid is varázsütésre megjavulnak.

Hogyha a jövőben valamelyik kapcsolatodban problémák vagy nehézségek támadnának, vesd be nyomban ezt a varázsgyakorlatot. Ezáltal megszüntetheted a feszültséget, mielőtt még növekedésnek indulna, ráadásul varázslatossá teheted a viszonyt.

 

15. számú varázsgyakorlat

 

Gyógyítsd meg a kapcsolataidat

 

  1. 1. Vedd számba az áldásaidat, írj a listádhoz tíz áldást az életedből, és mindegyik mellé jegyezd fel, miért vagy hálás érte. Olvasd át újra a listát, és minden egyes áldás után mondd ki: köszönöm, köszönöm, köszönöm, közben pedig érezd át a hálát, amennyire csak tudod.
  1. 2. Válassz az életedből egy nehéz, problémás vagy zátonyra futott kapcsolatot, amelyen javítani szeretnél.
  1. 3. Ülj le, és készíts írásos listát tíz dologról, amelyekért hálás vagy az illetőnek. Írd le ezeket a következőképpen: Név , hálás vagyok neked azért, hogy miért?
  1. 4. Mielőtt este elaludnál, vedd a kezedbe a Varázskövedet, és a köszönöm varázsige kimondásával adj hálát a legjobb dologért, ami ma történt veled.

 

Forrás: A Varázslat

Ajánlott könyvek:

.
.
.

A VARÁZSLAT

A siker alapelvei könyv

A TITOK – SZERETET, EGÉSZSÉG ÉS PÉNZ – MESTERKURZUS

.
NE
AGYALD TÚL A PÁRKAPCSOLATOD