Intuíciód fejleszthető, most megtudhatod, milyen egyszerű gyakorlatokkal aktiválhatod ezt a tudást! Ismerd meg a Használd az intuíciódat című újdonságunkat. Sonia Choquette, világhírű spirituális tanító gyakorlatias, intuitív útmutatással átszőtt könyvével egy 21 napos felfedezőútra hív – kutatások szerint mindössze ennyi nap szükséges egy új szokás kialakításához – amely során megteremtheted az ideális feltételeket ahhoz, hogy újra cselekvésbe lendítsd a benned szunnyadó hatodik érzékedet!

Sonia Choquette, spirituális tanító, negyedik generációs intuitív vezető, aki annak szentelte életét, hogy megtanítsa az embereket tisztelni a Szellemüket, bízni a rezgéseikben, és egy rendkívüli, a Szellem által vezetett élet méltóságában és dicsőségében élni. 27 nemzetközi bestseller és számos hanganyag szerzője, melyek az intuitív ébredésről, a személyes és kreatív fejlődésről, valamint a spirituális átalakulásról szólnak.

 

 

 

Használd az intuíciódat

Az intuíció a természetes hatodik érzékünk, ráadásul egy természetfeletti érzék. Ez a mi belső útmutatónk, radarunk, védelmünk, igazságszérumunk, kapcsolatteremtőnk, belső fényünk és a Felsőbb Énünk hangja. Ez a belső forródrótunk angyalainkhoz és szellemi vezetőinkhez, valamint az isteni Anyánkhoz és Apánkhoz, aki feltétel nélkül és mindörökké szeret minket. Az intuíció az isteni intelligencia, amellyel mindannyian rendelkezünk, és amely segít megtalálni a helyünket és betölteni a célunkat ebben a csodálatos és szent Univerzumban, amelyben élünk.

 

Az intuíció megmutatja nekünk, hogyan tegyük lehetővé mindazt, amit elképzeltünk és megteremteni vágyunk. Elterel bennünket azoktól a helyzetektől, dolgoktól és emberektől, amelyek nem szolgálják a javunkat, és azok felé irányít, amelyek igen.

 

Mindannyian természetes módon rendelkezünk ezzel a természetfeletti érzékkel; a szívünkben összpontosul, és testünk minden egyes sejtjében szétárad, rezgéseken keresztül közvetítve a Szellemünk bölcsességét. Spirituális lényekként úgy lettünk teremtve, hogy kövessük ezt az irányító belső fényt, hogy teljes mértékben kihasználhassuk a bennünk rejlő lehetőségeket, és betölthessük a célunkat. Emberi működési rendszerünk természetes és alapvető része. Nem egy választható érzék vagy egy ajándék, amely egyeseknek megadatott, másoknak nem. Mindannyian rendelkezünk egy intuitív, természetfeletti hatodik érzékkel, és szükségünk van rá a sikerhez. A kielégítő, céltudatos élet szinte lehetetlen az intuíciónk irányítása nélkül. Mint minden kifinomult rendszer, az életünk sem működhet jól, ha alapvető darabok hiányoznak belőle.

 

Az intuíciónktól való elszakadás olyan, mintha éjszaka zseblámpa és védelem nélkül próbálnánk eligazodni egy sűrű, vad dzsungelben. Sötétben tapogatózunk, és kiszolgáltatottak vagyunk korlátolt, rémült, túlreagáló és félreinformált egónknak. Stresszessé válunk, és gyanakvóvá mindennel és mindenkivel magunk körül. A világ valódi természetét feltáró, belső útmutató fényünk nélkül gyakran védekezővé, kimerültté és üressé válunk. Szem elől tévesztjük az utunkat, és hiábavalóan küzdünk azért, hogy biztonságunkat és értéktudatunkat mások elismerésében találjuk meg. Bizalmatlanok vagyunk, és elhagyjuk magunkat; úgy érezzük, hogy csak úgy találhatunk biztonságot, ha megfelelünk azoknak, akikről úgy érezzük, hogy hatalmuk van felettünk, és emiatt hiteltelennek, kizsákmányoltnak, elárultnak, sebzettnek és dühösnek érezzük magunkat.

Az intuíciónk megszabadít minket ettől a szabadon áramló szorongástól és bizonytalanságtól, és összeköt bennünket autentikus természetünkkel. Biztonságban tart, és védelmet nyújt. Ha nem ez a szuperérzék irányítja az életünket, és nem vezet minket, ahogyan arra tervezték, akkor a végén messze nem éljük meg a teljes potenciálunkat, gyakran lemaradunk a lehetőségek nyitott ajtóiról, figyelmen kívül hagyjuk valódi hivatásunkat, és csak a túlélésre koncentrálunk, ahelyett, hogy erős, kreatív és örömteli isteni lényekként gyarapodnánk.

Szerencsére, a többi öt érzékkel ellentétben, ezt a különleges érzéket nem veszíthetjük el.

 

A szívünkben lüktető isteni életerő formájában létezik. Egyszerűen csak újra működésbe kell hoznunk, hogy működni tudjon.

 

Szerencsére ez könnyebb, mint gondolnánk, különösen, ha napról napra haladunk. Azáltal, hogy mindennap szelíden felébreszted a szunnyadó intuíciódat, már 21 nap után garantáltan újra teljes erővel fog működni természetfeletti hatodik érzéked a szívedben és a sejtjeidben. Amikor ez bekövetkezik, visszatér hozzád az élet öröme és varázsa. Ez az útmutató ebben fog segíteni. Kezdődjön hát az izgalmas kaland!

 

 

7. nap – Légy tudatos

(részlet)

A meditáció mellett az éber jelenlét is egy rendkívül hasznos képesség, amit fejleszteni kell, hogy felébresszük az intuíciót. Ez is egy gyönyörű gyakorlat, amely valóban átalakíthatja az életedet. Az éber jelenlét azt jelenti, hogy tudatosan teljes figyelmedet a jelen pillanatra irányítod, és tárt karokkal, ellenállás vagy ítélkezés nélkül fogadod azt. Azt jelenti, hogy bármilyen gondolatot, érzést vagy körülményt, ami a nap során felmerül, nyugodt reakcióval fogadsz.

A tudatosság azt jelenti, hogy kiszállunk a fejünkből, és az itt és mostra összpontosítunk. Ez ideális esetben lehetővé teszi, hogy megtapasztaljuk az élet gazdagságát és szépségét minden egyes pillanatban, ahelyett, hogy riadt érzelmeink és zavaró gondolataink állandó zaja és reaktív, örömrabló fecsegése magával ragadna. A tudatosság azt is jelenti, hogy nem vonunk le elhamarkodott következtetéseket, és hagyjuk, hogy az egónk helyett az intuíciónk vezessen bennünket.

 

Hogy legyél tudatosabb?

A tudatosság azzal kezdődik, hogy odafigyelünk arra, hogy hol vagyunk most. A tudatosság gyakorlása arra tanítja az elmédet, hogy megnyugodjon, elcsendesedjen, és észrevegye a világot, ahogyan az kibontakozik. Ez megkímél a szükségtelen érzelmi elhasználódástól, ami akkor jön, amikor ellenállsz annak, ami történik, vagy attól a frusztrációtól, hogy úgy érzed, lemaradsz valamiről – mindez azzal jár, hogy elfoglalt, rohanó és szétszórt vagy, ami túlságosan is gyakori technológia uralta világunkban.

Az éberség megteremti a belső teret és az érzelmi sávszélességet ahhoz, hogy tudatosan reagáljunk az életre ahelyett, hogy kiakadnánk, harcolnánk ellene, vagy elmulasztanánk, ami éppen történik. Ez az „állj meg, és szagold meg a virágokat” lehetőség, amelyet mindannyiunknak felkínálnak.

A tudatosság könnyebb, mint gondolnád. Azzal kezdődik, hogy hajlandóak vagyunk a jelenlétet prioritásként kezelni. Ha egyszer eldöntötted, hogy tudatosabb leszel, az egyetlen kihívás már csak az, hogy ne felejtsd el gyakorolni.

 

Az egyik legfőbb ok, amiért a tudatosság fejleszti az intuíciódat, az, hogy amellett, hogy tompítja a mindennapi élet zaját és zavaró tényezőit, és arra ösztönöz, hogy befelé fordulj, megteremti az intuitív belső hangod meghallásához szükséges csendet.

 

A tudatosság megnyugtatja az idegrendszeredet és felerősíti az érzékeidet, így nem maradsz le a finom intuitív jelzésekről és nyomokról, amelyeket a zajos agyi fecsegés elnyom. A tudatosság felkéri a Felsőbb Énedet, a Szellemedet is, hogy vezessen téged a nap folyamán, így gyorsabban és könnyebben fogadhatod az intuitív üzeneteket. Valójában a tudatosság felerősíti az intuíciót. Minél tudatosabb vagy, annál csendesebb lesz a belső környezeted, és annál jobban kapcsolódsz a belső hangodhoz.

A figyelmes hallgatás azt jelenti, hogy türelemmel, ítélkezés és előítéletek nélkül, teljes mértékben jelen vagyunk, és odafigyelünk a beszélgetőpartnerünkre. Ez abból áll, hogy félretesszük a gondolatainkat és véleményünket, és megengedjük magunknak, hogy valóban nyitottak legyünk arra, amit most a másik személyből megtapasztalunk. Bár ez nem könnyű, ha hajlandó vagy megtanulni, átalakíthatja a szakmai és személyes kapcsolataidat. Amikor figyelmesen hallgatsz, összpontosíts az illető hangszínére, szavaira és testbeszédére. Figyeld meg, hogyan szólal meg az intuíciód, miközben hallgatod.

 

 

A mai ugródeszka

Ma gyakorold a következő három egyszerű módszert, hogy elősegítsd a tudatosabb létállapotot.

 

Tudatos légzés

Először is, figyelj a légzésedre és arra, hogy milyen érzés, ahogy a levegő be- és kiáramlik a testedből. Koncentrálj arra az érzésre, ahogy a levegő az orrlyukadon keresztül a mellkasod felső részébe és a hasad alsó részébe áramlik, majd kifelé. Belégzés közben érezd, ahogy a hűs levegő beáramlik az orrodba és megtölti a tüdődet, kilégzés közben pedig érezd, ahogy az elméd megnyugszik és elcsendesedik. Lélegezd be az újat; engedd el a régit. Három-négy ilyen lassú, tudatos légzés után nyitott szemmel figyeld meg, mennyivel éberebb vagy, és mennyire megnyíltál befelé hirtelen, teret adva az intuíciódnak, hogy meghallgathasd.

 

Tudatos étkezés

Másodszor, gyakorold az éberséget étkezés közben is. Manapság oly sokan rohanunk, és sokkal többet teszünk egy nap, mint ami egészséges, ezért gyakran vagy olyan gyorsan eszünk, hogy nem is ízleljük meg az ételt, csak befaljuk, miközben egyik találkozóról a másikra rohanunk, vagy egyáltalán nem eszünk, ami megterheli a szervezetet, lemeríti az energiánkat és csökkenti a tudatosságunkat. És így természetesen az intuitív érzékelés teljesen elszáll.

A tudatos étkezés egyszerűen azt jelenti, hogy lelassítunk, és megízleljük az ételt. Figyeld meg minden egyes falat állagát, színét, ízét és illatát, amit a szádba veszel. Küzdj a sürgetés ellen; ehelyett szánj időt minden egyes falat megrágására. Tarts szünetet a falatok között. Az odafigyelés kínzásnak tűnhet, ha nem szoktál lassan enni, de tarts ki. A tudatos reggeli csak néhány perccel több időt vesz igénybe, mint az esztelen reggeli, és mindenre jó hatással van – a testre, az elmére és az intuícióra. Megéri az erőfeszítést.

 

Figyelmes hallgatás

Harmadszor, gyakorold a figyelmes hallgatást. Amikor valóban figyelsz másokra, olyan finom nyomokat veszel észre, amelyek felfedik az érzelmeket, szándékokat és vágyakat, amelyeket máskülönben nem vennél észre, és ezzel támogatod az intuíciódat és a döntéshozásodat. Ez javítja a megértést, kapcsolatokat teremt és fokozza a kreativitást.

 

A tudatosság titka az, hogy lassítsunk le, és napközben mélyen és gyakran lélegezzünk. Ennek azonnali előnye, hogy nem érzed magad sürgetve és nyomás alatt, így sokkal jobban tudod élvezni az életet.

Forrás: Használd az intuíciódat

 

Ajánlott könyvek: Sonia Choquette – HASZNÁLD AZ INTUÍCIÓDAT