A kristályok évek óta részei spirituális életemnek és mindennapjaimnak. Ma a kristályok használatáról lesz szó.

 Amikor kedves barátommal, Satyával megnyitottuk a Spirit Junkie ékszerboltot, nagy gonddal választottuk ki a köveket az egyes ékszerekhez. A Spirit Junkie medált fehér topáz díszíti, mely az egyediség érzését, a kreativitást és a tudatosságot erősíti. A Feltétel Nélküli Szeretet mala láncát rózsakvarc ékesíti a feltétel nélküli szeretetért, és rodonit a gyógyulásért és a belső fejlődésért.

Mindenkit szeretnék támogatni, aki spirituális életében és a mindennapok során kristályokat használna, ezért felkerestem Heather Askinosie-t és Timmi Jandrót, az Energy Muse alapítóit, akik beavattak a kristályok titkaiba.

Az Energy Muse története 17 évvel ezelőtt kezdődött. Akkoriban Heather és Timmi egy autó csomagtartójából árultak ékszereket Kaliforniában, a Manhattan Beachen. Első árucikkük a Bőség Nyaklánca volt jádéból, melyet tíz embernek adtak el, akik mind fantasztikus eredményeket tapasztaltak tíz napon belül.

Üzletük azóta hatalmasra nőtt. Októberben megjelenő könyvük, a Kristálymúzsa már most előrendelhető.

Akár most kezdesz kristályokkal dolgozni, akár rendelkezel már kristálygyűjteménnyel, mindenképp érdemes elolvasnod ezt a gyorstalpalót a kristályokról.

Egy kis történelem: az emberiség időtlen idők óta használ kristályokatarkangyalok-es-dragakovek

A kristályoknak sok gyakorlati haszna van, manapság számtalan területen alkalmazzuk őket. Például szilikon-dioxidot a számítógépes chipekhez, rubint a lézerekhez, de még az LCD-képernyő (folyadékkristályos képernyő) is tartalmaz kristályokat.

Már a korai civilizációk is használtak kristályokat, a mindennapok során és gyógyításhoz egyaránt. Az egyiptomiak összemorzsolták a malachitot szemhéjfestéknek, temetéskor pedig egy kvarckristályt helyeztek a halott homlokára. Az ókori Kínában már i.e. 6000-ben is bányásztak jádét. A féldrágakövek fontos szerepet kapnak az ájurvédában is, ahol az egyes kövek a dósákat, vagyis az alaptípusokat hozzák egyensúlyba.

A kristályok a föld eszközei, és az együttműködésedre van szükségük

– Ha azt hiszed, hogy miután szereztél egy kristályt, az megváltoztatja az életedet, nagyot fogsz csalódni – mondja Heather.

Oszlassuk el a misztérium ködét a kristályok működéséről, és tekintsünk rájuk másképp, mint eddig.

– A kristályok a föld eszközei. Támogatják az emberi elmét, melynek megvannak a maga korlátai. A kristályok az ember számára tapintható és érezhető formában hordozzák az energiák láthatatlan világát – folytatja Heather.

Mint minden spirituális gyakorlatnál, a kristályokkal való munkában is szükség van a részvételedre. Társteremtő vagy.

„Milyen kristály való nekem?”

Könnyű elveszni a kristályok szimbólumvilágában és a „tökéletes” kristály felkutatásának megszállottjává válni. Ahelyett, hogy ízekre elemeznéd a kristályokat, csendesedj el néhány percre, kapcsolódj össze belső vezetőddel, és kérj útmutatást.

Aztán pedig fogadd el az érzéseidet. Ha egy üzletben vagy, érintsd meg és érezd a köveket. Melyik kő tapintása jár át jó érzéssel? Melyik vonz?

– Tudni fogod, melyikhez kötődsz – mondja Heather. – A legfontosabb, hogy bízz magadban.

Ha pedig az interneten vásárolsz, egyszerűen nyugtasd tekintetedet az egyes köveken, fusd át a leírásukat, és figyeld meg, milyen érzést ébresztenek benned.

– A kristályok segítenek a fejünkből a szívközpontunkba helyezkedni – állítja Heather. – Ahelyett, hogy azt mondanád, „Mire van szükségem?”, tedd fel magadnak a kérdést, „Mit érzek?”.shutterstock_61230454

11 kedvelt kristály, amelyet mindenkinek ismernie kéne

Kvarc: Egyike a mesterkristályoknak, valamint a földkéreg egyik fő alkotóeleme. Tisztánlátást hoz, erősíti az intuíciót, és segíti a sejtszintű átprogramozást.

Rózsakvarc: A szeretet köve. Heather „Vénusz kövének” nevezi. Ez a kő díszíti az én Feltétel Nélküli Szeretet mala láncomat is. A rózsakvarc segít abban, hogy szeretetet vonzzunk magunkhoz, megnyissuk a szívünket, és növeljük az önbecsülésünket.

Citrin: Ez a sárga kő a pozitív rezgések mestere. Segít abban, hogy a boldogságot válasszuk, és megvalósítsuk céljainkat. Pénzkőként és jólétmágnesként is hírnevet szerzett magának.

Sungit: Ez a kő mostanában nagy népszerűségnek örvend. Semlegesíti az elektromágneses frekvenciákat, elnyeli a negatív energiákat, és méregteleníti a testet. A sungit kb. 2 milliárd éves, és nagy erővel ruházza fel viselőjét.

Szelenit: Ez a fehér kő segít megtisztítani az energiameződet. Folyékony fénynek is nevezik, mert ragyogó, pozitív energiával rezeg.

Kék csipkeachát: Enyhíti a szorongást. Segíti a tiszta kommunikációt, hogy képesek legyünk együttérzéssel kifejezésre juttatni saját igazunkat.

Fekete turmalin és füstös kvarc: Ezek az ásványok segítenek elengedni árnyoldalunkat, hogy magasabb szintekre emelkedhessünk. E fekete kövek képzik alapzatunkat. A fekete turmalin csillapítja a szorongást, és elnyeli a negatív energiákat, a füstös kvarc pedig összekapcsol a földdel, ugyanakkor fel is emel.

Ametiszt: Az ametiszt békés energiát áraszt, és nyugalommal tölti fel a teret. Nagyszerű díszkő, mert szemet gyönyörködtető, és bármilyen helységet pozitív aurába burkol.

Jáde: A jáde felerősíti teremtőerőnket. A szerencse, a bőség és a bölcsesség köve.

Onyx: A fekete onyx erős védelmet biztosít. Pajzsként védi az elmét és a testet a negatív energiákkal szemben. Csillapítja a félelmet.

Hogyan tisztítsd és töltsd fel a kristályokat?

A kristályok olyan erős energiacsatornák, hogy bárki energiáját magukba fogadják, akivel kapcsolatba kerülnek. A kristályok megtisztítása visszaállítja eredeti energiájukat.

Minden kristályt – az ékszereket is beleértve – tisztíts meg, amikor először hazaviszed. Ezzel megszabadítod őket minden olyan energiától, amelyet azoktól az emberektől nyeltek el, akikkel előtted kapcsolatba kerültek. Ezt követően is tisztítsd őket rendszeresen, hogy az energiacsatorna tiszta maradjon.

Néhány módszer a kristályok tisztítására:

  • Fürdesd meg a nap vagy a hold fényében. Helyezd ki a kristályt 4-24 órára. A közvetlen nap- vagy holdfény kifejezetten hatékony, de bármilyen fény tisztító hatású.
  • Áraszd el a kristályt szent füsttel. Gyújts meg egy zsályafüstölőt, és gyengéden tartsd a kristályt a tisztító füstbe. Tárd ki az ablakokat, hogy az energia visszaáramolhasson a légkörbe. Ügyelj a zsálya biztonságos használatára!
  • Kapcsold össze kristályodat a természettel, hogy újra fölvehesse a föld rezgését. Helyezd a kristályt a földbe 24 órára, vagy akaszd egy egészséges cserepes növény ágára.
  • Helyezd a kristályt szelenitre vagy kvarcra. E két kristály képes úgy feltölteni más kristályokat, hogy közben nem veszít saját energiájából. Tedd a kristályodat néhány órára e két kristály egyikére vagy akár mindkettőre.

Hogyan használd a gyógyító kristályokat?

shutterstock_67045795Miután megtisztítottad a kristályodat, adj neki feladatot. Tartsd a kristályt a kezedben, csendesítsd el az elméd egy párperces meditációval, és oszd meg vele a szándékod. A szándékod egy ima.

Bármilyen célt adhatsz a kristálynak, amit helyesnek érzel. – Ha rózsakvarcot tartasz a kezedben, mondhatod azt, hogy „szeretném, ha ez a kristály a fény és a szeretet energiáját hordozná” – mondja Heather. Minden alkalommal, amikor megtisztítod a kristályt, ismételd el a feladatot, hogy megerősítsd a hozzá fűződő kapcsolatodat.

Számtalan módja van a kristályok alkalmazásának a mindennapi életben, az egészen egyszerűektől az összetett szertartásokig.

A kristályok alkalmazásának néhány módja:

  • Állíts fel egy oltárt, ahol imádkozol, meditálsz, szabadon engeded a vágyaidat, és összekapcsolódsz az univerzummal. Az én oltárom egy szent hely az otthonomban, ahol imádkozom és meditálok. Az oltárom teret ad az álmaimnak és terveimnek. A honlapomon megtekintheted az oltáromat, hogy ihletet nyerj a sajátod felállításához.
  • Hordd magadnál a kristályt a zsebedben vagy a táskádban, vagy ha ékszer, viseld rendszeresen, hogy ráhangolódj, és energiájára hasson rád. Az onyxmedál például energetikai védelmet nyújt, ha pedig kék csipkeachátot viselsz a nyakad körül, az megnyitja a torokcsakrád, és így magabiztosabban és tisztábban tudsz kommunikálni. Ha a hangulatodon szeretnél javítani és a teremtőerődet növelni, akkor a citrint válaszd.
  • A szelenit megtisztítja az aurádat. Állj fel, tarts a kezedben egy szelenitet, mozgasd a követ a fejedtől a lábad felé, így eltávolíthatod a negatív energiákat, és visszaállíthatod a pozitív rezgéseket.
  • Meditáció közben tarts a kezedben egy tiszta kvarcot. Ez az ősi kő növeli az akaratodat.
  • Tarts ametisztet az éjjeliszekrényeden. Az ametiszt lenyugtatja a szoba energiáit, és helyreállítja belső erődet. Segíti a mély meditációt is.
  • Készíts mandalát kristályokból, egyensúlyozd ki vagy nyisd meg csakráidat gyógyító kövekkel.

Mindez csupán ízelítő a kristályokból. Igazán kíváncsi vagyok, te hogyan használod a kristályokat, és melyek a kedvenceid.

www.gabbybernstein.com/how-to-use-crystals/

Nézz bele a kártyákba

Keresd a kártyát webáruházunkban kiadói kedvezménnyel

További könyvajánlatunk a témában:
image