Válaszd a szeretetet, a gyógyulást, a megbocsátást. Danielle LaPorte könyve, a Hogyan legyél szerethető  gyógyír a kollektív léleknek, út a gyógyuláshoz, változáshoz és átalakuláshoz.

Érzékeny és hatékony útmutató egy szeretetteljesebb életért. Danielle egy fénysugár, aki szeretettel visszavezet bennünket önmagunkhoz. Szavai szelíden átvezetnek egy stresszmentes és viszály nélküli világba, a nyugodt, reményteli könnyedség gondolkodásmódjába.

Felhívás ez a gyengédség, az önelfogadás, az együttérzés, az elengedés és a megbocsátás életet megváltoztató erejére. Amikor megismerjük az igazi természetünket – a Szeretetet –, rájövünk, hogy nem a seb vagyunk… hanem a gyógyító.

 

 

Szeretetteljes gondolatok

A szeretetteljes gondolatok a gyógyult verziói az állandóan ismételgetett szeretet nélküli forgatókönyveknek. 

Választhatjuk a szépséget a káoszban. Választhatjuk a nyugalmat a harcban. A szenvedés az elmében kezdődik és ér véget, tehát az elménket használhatjuk arra is, hogy magasabb rezgésszintű döntéseket hozzunk. Ennek érdekében meg kell gyógyítanunk az elme szokásait: a folytonos keresgélést,  összehasonlítgatást és szidalmazást.

A szívünk energiáját használhatjuk arra is, hogy segítsünk az elmének lazítani és megnyílni. Továbbá használhatjuk arra is, hogy még több szeretetteljes gondolat felé vezessük az elménket. 

Mindez éberséget igényel. Ez a fény hordozóinak valódi feladata: a gondolatainkat ítélkezés nélkül kell szemlélnünk – még a súlyos gondolatokat is –, el kell fogadnunk őket, majd szeretetteljesebb gondolatokkal kell helyettesítenünk. Észre kell vennünk a sötét felhőket, és előcsalogatni mögülük a napot. 

Gondolataink természetes ritmusa valami ilyesmi: Pozitív gondolat, pozitív gondolat, pozitív… negatív gondolat. Negatív gondolat. Negatív, negatív, negatív. Inkább negatív. Hirtelen érkező, nagyon pozitív gondolat. Pozitív. Negatív. Pozitív. 

Ez a folyamat két percet vagy akár két órát is igénybe vehet. 

A szeretetteljes gondolatok eredménye az elevenség és az önmegvalósítás. A szeretetteljesebb perspektíva szeretetteljesebb valóságot hoz létre. Az észlelésnek ez a módja érzékennyé tesz a szépségre és a szomorúságra, amelyekben mindannyian osztozunk. Egyesítésük könnyebbé teszi és csökkenti a konfliktusokat. 

A szeretetteljes gondolatok támogatják az erkölcsöt. A szeretetteljes gondolkodás növeli a valószínűségét annak, hogy jóhiszeműen beszélünk és cselekszünk, az együttérzés példájával járunk elöl, és elfogadjuk egymást a fejlődésünk minden szakaszában. A szeretetteljes gondolatok az egységtudatban való kvantumugrást nagyon erős lehetőséggé teszik. Szeretetteljesség. Gondolkozz el rajta. 

 

 

Támogasd, és fordítsd az ellenkezőjére! 

Patandzsali jóga szútrái közül a második könyv 33. szútrája azt írja: „Amikor negatív gondolatok zavarnak, ellentétes [pozitív] dolgokra kell gondolni.” Ez arra buzdít bennünket, hogy a szeretet nélküli gondolatokat azonnal  helyettesítsük szeretetteljes gondolatokkal.

A szeretetteljes gondolatoktól jó lesz a közérzeted. Úgy érzed, a szíved aranyló energiát áramoltat az elmédbe, te pedig felfigyelsz minden gyönyörű gondolatra. Egy barátságos univerzumot érzékelsz, az emberiség jóságát, és a lelkedet melegséggel tölti el, amikor tudatosítod, hogy itt és most a legjobb tudásod szerint cselekszel. Magas rezgésszinten vibrálsz. Ez nagyjából öt percig tart, majd visszasétálsz a konyhába, és azon kapod magad, hogy megint azon gondolkodsz, milyen rémült vagy, és milyen szörnyű az élet. Ellentétes irányú gondolatok ütköznek. Ennyire erős az ego. 

Szóval, mit tehetsz akkor, amikor ellentétes gondolatok ütközését tapasztalod? Egyszerűen figyeld meg a gondolataidat, anélkül, hogy kritizálnád magadat miattuk, majd egyszerűen válassz helyettük szeretetteljesebb gondolatokat. 

Az elmédet vezesd vissza a szívedhez, és engedd, hogy a szívcsakrád melege az elmédig hatoljon, hogy ott még több szeretetteljes gondolatot hozzon létre. Talán naponta kilencszázszor is meg kell majd ezt tenned. Ez egyfajta elmetréning, a szeretet és a szabadság gyakorlása. A szeretetteljes gondolatok választása a szív művészete. 

Lehet, hogy meg kell változtatnod a környezetedet, hogy változtathass a gondolataidon. Nem mindig könnyű magasabb rezgésszintű gondolatokra váltani, amikor alacsony rezgésszintű helyzetben vagyunk. Tarts egy kis szünetet, távolodj el kicsit az eseményektől, és lélegezz mélyen, hogy a lélegzeted a szívcsakrádig hatoljon.

 

Vedd észre a gyomot! 

Szeretetteljes gondolatokat választani a félelemalapú gondolatok helyett nem ugyanaz, mint a „pozitív gondolkodás”. A pozitív gondolkodás a new age specialitása, amely karmabarát vidámsággal hárítja el a negatív gondolkodást. A klasszikus spirituális kerülőút. 

A szeretetteljes gondolatok választása azonban nem tagadás, hanem teremtés, amihez magas szintű tudatosságra lesz szükséged. Először is tudatában kell lenned annak, hogy alacsony rezgésszintű gondolatok haladnak át az elméden, te pedig képes vagy ezeket észrevenni, anélkül, hogy lelomboznának. Látod az elme-felhőt, de a figyelmedet a szíved tágasságára összpontosítod. Ez gyakorlást igényel. 

A félelem- vagy hiányalapú gondolkodás nem más, mint a régi nóta arról, miért mennek tönkre a kapcsolatok. Önmagadat folyton másokhoz hasonlítgatod. Mindig a legrosszabbat feltételezed. Állandó bűntudatot érzel. A jövőtől való félelem önutálatra késztet. 

 

Vajon mitől lesz szeretetteljes egy gondolat? 

A szívközpontú gondolkodásnak az a célja, hogy a tudattalan gondolatainkat tudatossá tegyük, és megnöveljük a gondolataink rezgésszintjét, hogy még több nyugalmat és egészséget teremtsünk a magunk és mások életében. Ez egy csodálatos elmetréning. 

A szeretetteljes gondolatok jellemzői: 
  • Életigenlő, bátorító állítások, amelyeket a szív teremt.
  • Összhangban van a szeretetteljes kedvességgel és az erényekkel (befogadás, jóakarat, ártalmatlanság, együttérzés stb.).
  • Kiterjedtek és megnyugtatóak.
  • A szeretetteljes gondolatok a mérgező gondolatok ellenszerei. Lehetnek egyszerűen a félelem alapú gondolatok ellentétei, vagy a gondolatnélküliség előfutárai. Mennyei megkönnyebbülést jelentenek az olyan gondolatok után, amelyek – ahogyan A csodák tanítása fogalmaz – „a pokolban tartanak”. A szeretetteljes gondolatok a gyógyult verziói az állandóan ismételgetett, szeretet nélküli forgatókönyveknek.
  • Nem az ego vagy a kisén hozza őket létre.
  • Nem reaktívak, és nem lázadók. Ha szeretetteljes gondolataink vannak, nem kiabáljuk a világnak, hogy „Igenis megérdemlem!” Nem győzködjük a belső kritikusunkat – vagy bárki mást –, hogy ingadozó önbecsülésünk ellenére „szuperszexik” vagyunk, és mindent megérdemlünk. Efféle bátorító jellegű, de kétségbeesést tükröző állításokat a darabokra tört énjeinktől hallunk. A belső harc csak még több fájdalmat szül. 
  • Személyesek és valószínűleg egyetemesek.
  • Szeretetteljes gondolat lehet a saját szavaiddal megfogalmazott igazság, de inspirálhatják misztikus források és bölcs tanítások is. A lényeg az, hogy közel érezd magadhoz. Senki sem mondhatja meg neked, hogyan gondolkozz. 

Lélegezz mélyet, hogy a levegő a szívedig hatoljon, és hívd össze a belső, összetört részeidet, gyűljenek köréd, hadd hallják, amit a szeretet el akar mondani nekik. 

Forrás: Hogyan legyél szerethető

 

Ajánlott könyvek:

HOGYAN LEGYÉL SZERETHETŐ

A siker alapelvei könyv

MINDENT
A SZERETETÉRT

EMELD
A REZGÉSED