Hogyan lépj tovább és hagyd magad mögött a múltbeli sérelmeket

Mindannyian követünk el hibákat és vannak nehéz időszakok az életünkben. De nem a tévedésed vagy a nehézségek határozzák meg, hogy kik vagyunk.

Ami igazán számít, hogy milyen tanulságokat vonunk le ezekből. A múlt akár tanító és motiváló szerepet is betölthet az életünkben, amely megmutathatja, hogyan lépjünk tovább, vagy beleszólhat a boldogságunkba és visszatarthat attól, hogy a létező legjobb életet éljük.

De hogyan tudod magad mögött hagyni a múltat?

Négy tippet szeretnék ma megosztani veled, amelyek segítenek meggyógyítani a sebeket és továbblépni egy jobb és boldogabb jövő felé.

1. Gyakorolj megbocsátást

Legyen szó önmagadnak való feloldozásról egy múltbeli hibáért, vagy valakinek, aki úgy érzed ártott neked, a megbocsátás az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, hogy begyógyítsd a múlt sebeit.

Talán hallottad már a mondást: „A dühbe és neheztelésbe kapaszkodni olyan, mint mérget inni és várni, hogy a másik ember haljon meg.” Így igaz. Amikor egy régi dolog miatt továbbra is felindult és keserű vagy, az egyetlen, akinek ártasz, te magad vagy.

Bármilyen régi sérelmeket is dédelgetsz, arra bíztatlak, hogy engedd el azokat. Sokkal jobban érzed majd magad és szebbnek látod a világot, ha így teszel.

2. Adj hálát

Mindennap szentelj időt arra, hogy hálát adsz mindenért, ami jó az életedben. MINDENÉRT.

Légy hálás az emberekért, akik szeretnek, akik segítettek, mentoraid voltak, vagy tanítottak neked valamit léted során. Adj hálát, hogy tető van a fejed fölött, az egészségedért, a lehetőségekért, amelyek az életedben adódtak, a virágokért az ablakod előtt, a kék égért, a dolgokért, amelyek megkönnyítik és élvezetessé teszik a létezésed, az embereknek, akik létrehozták ezeket a dolgokat, és akiknek köszönheted ezeket az életedben.

Minél inkább kiterjeszted a köszönet érzését mindenre, ami jó az életedben és ezekre fókuszálsz, annál könnyebb lesz elfelejteni a múltbeli sérelmeket.

Emlékezz arra is, hogy hálát adj azokért, akik néha megnehezítették az életed.

Nekik köszönheted, hogy kifejleszthettél olyan képességeket, mint a bátorság, kitartás, együttérzés. Alakíts ki napi gyakorlatot, ami lehet meditáció, naplóírás vagy csak egy néhány perces reggeli séta, ahol mindenért a háládat fejezed ki, amit látsz.

gondolatok nő valóság

3. Emlékezz, hogy a gondolataid határozzák meg a valóságodat

Tehát, ha életed bármely területén fejlődést szeretnél tapasztalni, tegyél erőfeszítéseket a pozitívabb gondolkodásért.

Minden alkalommal, amikor valami múltban történt negatív dolgon rágódsz, tudatosan alakítsd át ezt pozitívvá.


Például, ha úgy véled „nem hiszem el, hogy azt a sok évet olyasvalakire fecséreltem, aki becsapott!”, helyettesítsd ezzel az új gondolattal, „boldog és hálás vagyok, hogy szabadon találhatok valakit, aki igazán értékel engem”.

A meditáció egy hatásos eszköz, amely segítségedre lehet ebben. Amikor elmélyülsz, egyszerűen tanúja leszel a folyamatosan áramló gondolataidnak.

Közben egyre tudatosabban figyelsz, elkezded egyre könnyebben és gyakrabban felismerni, mikor indulsz el egy negatív spirálon, és határozottan terelheted a gondolataidat pozitívabb irányba.

Folyamatos éberséget és munkát igényel, de a végeredményért megéri.

csodálatos vagy nő lepke

4. Emlékezz rá, hogy csodálatos vagy

Megnyomoríthatja az önbecsülésed, önbizalmad és boldogságod, ha folyton a múltbeli hibákra koncentrálsz. De az ellenkezője is igaz. Amikor a régebbi sikereidre fókuszálsz – amelyekből mindenkinek van –, építed az önérzeted és a magabiztosságodat is.

Listázd a múltbeli sikereidet

Nagyszerű módja a sikereid elismerésének, ha leülsz és listát írsz az elért eredményeidről.

Íme, néhány módszer:

Az első egy egyszerű technika, amelyet Kilenc Sikernek hívok. A gyakorlathoz oszd három nagyobb szakaszra az életed!

Például, ha negyvenöt éves vagy, az első periódus lehet a születésedtől 20 éves korig, a második 20–33 éves korig, a harmadik pedig 33–45-ig.

Az első szakaszhoz a jelentől menj vissza 18 vagy 20 éves korodig, majd a fennmaradt éveket oszd ketté.

Ezután listázd három fő eredményedet mindegyik periódushoz, így eléred összesen a kilenc sikert. Ne hagyd ki a számításból azokat sem, hogy megtanultál vezetni, elvégezted a középiskolát, az első munkahelyed megszerzése vagy az első autód megvétele.

Mindegyik nagy elismerésnek számított akkor.

Amikor végeztél a jegyzékkel, tekintsd át és emlékeztesd magad, hogy ha képes voltál elérni ezeket a célokat a múltban, bármi mást is megvalósíthatsz, amit szeretnél most és a jövőben. Tudatosítsd magadban, hogy rengeteg eredmény van a hátad mögött, amely jó érzéssel tölthet el és engedd, hogy a siker energiája emelje az önbecsülésed.

100-as Sikerlista

A következő gyakorlatban készíts listát 100 sikerről, amit az életedben elértél. Adj magadnak több napnyi időt ehhez.

Figyelj oda, hogy szerepeljen a nyilvántartásodban minden, amit most alapvetőnek veszel, mint hogy megtanultál egy idegen nyelvet, átmentél azon a bonyolult angol irodalom vizsgán az egyetemen, mesterlövész fokozatot értél el a hadseregben, egészséges gyermeket neveltél vagy megtanultál tökéletes steaket grillezni.

Megtanultál valamilyen hangszeren játszani, gépelni, megtakarítottál elég pénzt ahhoz a New York-i, vagy európai utazáshoz, legyőzted apukádat sakkban, megtanultál úszni, megszerezted a legnagyobb fokozatot a cserkészeknél, festettél egy képet, megtanultál csodás fotókat készíteni a fényképezőgépeddel, előléptettek, létrehoztál egy weblapot, megtanultad használni a közösségi média oldalakat mint a Pinterest és a Facebook, segítettél egy politikai jelölt megválasztásában, megelőzted, hogy egy barátod öngyilkosságot kövessen el, legyőztél valamilyen függőséget, megtanultál tortát sütni, edző voltál a gyermeked focicsapatánál és így tovább.

Próbáld ki a kopogtatás terápiát

Az utolsó technika, amelyre szeretném felhívni a figyelmedet az EFT kopogtatás terápia.

Sokan tudjátok, hogy az EFT az „érzelmi felszabadítás technika” rövidítése, egy hatásos módszer, amely segít elengedni a régi gondolatokat, hitrendszereket és azokat az érzelmeket, amelyeket ezek a teóriák, hiedelmek hoztak létre, és már nem szolgálnak téged.

Az EFT-kopogtatás az akupresszúrához hasonlóan azáltal fejti ki a hatását, hogy a fejen és mellkason található fő energiapontokon gyengéd nyomást fejt ki, ezáltal segít a negatív gondolatok, érzések, energia elengedésében. Nagyon hatásos technika, amely fantasztikus eredményeket hozott a saját életemben és a tanítványaimnál is.

Mivel az EFT-technika elérhető számunkra, nincs szükség arra, hogy a múltban ragadjunk.

Van olyan fájdalmas pont a múltadban, amin még nem tudtál túllépni? Milyen stratégiákat fogsz alkalmazni a következőkben, hogy begyógyítsd ezeket a sebeket?

Forrás: Jackcanfield.com

Ajánlott könyv:

Jack Canfield a siker alapelvei könyv