Amikor nehéz fordulóponthoz értem az életemben, csodálatos tanítómat, Marianne Williamsont (a Visszatérés a szeretethez című The New York Times bestseller szerzője) kerestem fel. Marianne miatt kezdtem A csodák tanítása című spirituális szöveg tanulmányozásába. Tanításai és könyvei közelebb hozták a mindennapokhoz a csodák alapelveit, így tudtam a mindent megváltoztatató tanításokat a saját életemben alkalmazni. Végtelenül hálás vagyok Marianne-nak a rám és a világra gyakorolt hatásáért.

Ebben az interjúban Marianne megosztja tapasztalatait A csodák tanításával kapcsolatban, és tanácsokkal látja el a szöveget tanulmányozókat. Váljék hasznukra a Marianne Williamsonnal folytatott beszélgetésem!

A_Csodak_tanitasaGabrielle Bernstein: Mi történt az életedben, amikor rátaláltál A csodák tanítására?
Marianne Williamson: Nem én voltam a legboldogabb ember, az biztos. Éppen a húszas éveimen vergődtem keresztül. Amikor először találkoztam a könyvvel, a nyelvezetét túl intenzívnek találtam. De amikor egy évvel később ismét a kezembe került, egy titokzatos erő szinte kényszerített, hogy foglalkozzak vele. Természetesen maga volt a csoda!

GB: Azoknak, akik még nem olvasták a könyvet, kérlek, próbáld meg elmagyarázni, mi a különbség a valóság és az illúzió között.
MW: Ismerős az a helyzet, amikor veszekszel valakivel, végre vége van, az egyikőtök azt mondja, „szeretlek”, mire a másik „én is szeretlek”, talán meg is ölelitek egymást, és átélitek azt a rengeteg érzelmet? Pont erről van szó. Ez azt jelenti, hogy végig kell mennünk ezen az „ő azt mondta, én azt mondtam” dolgon, ezen az egész őrületen, veszekedésen és civakodáson csak azért, hogy eljussunk arra a pontra, ahol csak a megbocsátás és megértés létezik, és azt mondod „szeretlek” és ő is azt mondja, „én is szeretlek”.
A végén csak a szeretet marad, mert ez az alap, a legalapvetőbb valóság, amely mindig rejtve van, de valójában sohasem tűnik el. Ami előtte történt, csak egy közös projekció volt fájdalommal, haraggal és hibáztatással, de a végére kiderül, hogy ez csak illúzió. Igazinak tűnt, de csak energia… történet… illúzió volt, de tényleg.
A szeretet az igazi lényegünk, és amikor ettől eltávolodunk, akkor saját végső, alapvető és örök valónktól távolodunk el. Csak Isten gondolatai vagy szeretete az, ami valós. Vagyis amikor elvágjuk magunkat ettől a szeretettől, valójában egyáltalán nem gondolkodunk: csak hallucinálunk. Igazinak érződik, talán még igazibbnak, mint sokszor a szeretet. De mi valójában szeretet vagyunk.

GB: Hogyan adod át félelmeid a szentléleknek?
MW: Nagyon egyszerűen. „Drága Uram, ezt vagy azt a félelmet érzem, ezt vagy azt az aggódást, ezt vagy azt az ítéletet, ennek vagy annak a szükségét, ezt vagy azt, mindegy mit. Kérlek, vedd el tőlem. Ámen.”

GB: Van kedvenc gyakorlatod a könyvből?
MW: A „Megjelenek az Ő színe előtt”. De a „Csak a teremtés szelídségét látom” szorosan mögötte van.

GB: Melyik a kedvenc imád a könyvből?
MW: „Mit akarsz, mit tegyek? Mit akarsz, hova menjek? Mit akarsz, mit mondjak, és kinek?
GB: Ez az! Ez az én kedvencem is!

GB: Hogyan hozol létre csodákat?
MW: Az elméd megváltoztatásával, azzal, hogy másképp használod. Észreveszed, hogy mikor félsz, és helyettesíted a félelmet a szeretettel. Egyszerű, de csak Isten tudja valójában, néha mennyire nehéz. Nagyon nehéz az ellenállásunkon túljutni.

gabrielle_marianne

Gabrielle Bernstein és Marianne Williamson

GB: Hogyan használhatjuk a könyv alapelveit a mindennapokban?
MW: Kezdjük a munkafüzettel minden reggel. Az anyukám úgy tanította, hogy ha túl sok Cayenne-borsot rakok a chilibe, akkor csak tegyek bele egy nyers krumplit, és az felszívja a túl sok csípős ízt. Ugyanígy érzek a mindennapos munkafüzet-gyakorlattal: segít a túl sok agyalás felszívásában.

GB: Mesélj nekünk Visszatérés a szeretethez című könyvedről.
MW: A Visszatérés a szeretethez című könyvem olyan, mint A csodák tanításának diáktankönyve. Annak alapvetéseit használja, azokat bontja le alapelvekre és gyakorlatokra. Úgy fogható fel, mintha egy gyakorlati kézikönyv lenne az elmélet mellett.
A csodák tanításának olvasása hihetetlen élményt nyújtott a ’70-es években. De számomra a mai napig az. Ha tényleg hagyod magad a tanításokon gondolkodni, és csak egy kicsit is megpróbálod a tanításokat az életedben alkalmazni, akkor minden megváltozik. Ez tényleg csoda. Valóban az.

Olvass bele a könyvbe

Keresd a könyvet webáruházunkban kiadói kedvezménnyel


Gabrielle-BernsteinAz interjút Gabrielle Bernstein készítette – Életmód-tanácsadó, tréner, előadó, sikerkönyvek szerzője. Huszonnyolc évesen kommunikációs szakemberként saját PR-céget vezetett New Yorkban, de a nagyvárosi, sikerközpontú életmód felőrölte: ekkor kidolgozta saját módszerét a harmónia és az önszeretet eléréséhez. Módszere egy csapásra Amerika első számú spirituális tanácsadójává, a sikeres, fiatal nők példaképévé tette.

Gabrielle Bernstein az Édesvíz Kiadónál megjelent könyveit itt találod: Édesítsd meg az életed, Történhetnek csodák


Marianne Williamson nemzetközi szinten elismert előadó, több könyv, köztük a nagy sikerű Visszatérés a szeretethez írója. Az egész országban széleskörű jótékonysági munkát végez az életet veszélyeztető betegségekben szenvedő emberek megsegítésére (ő indította el a Los Angeles-i Angel Food projektet). Marianne A Béke Szövetsége elnevezésű, alulról szerveződő kezdeményezésnek alapítója, melynek célja a béke kultúrájának kialakítása.

Keresd Marianne könyvét webáruházunkban kiadói kedvezménnyel