Te írod a saját jövőd. Írd le, amire vágysz, és éld a saját történeted.

Valahol azt olvastam, hogy ha leírod a céljaidat, akkor nagyobb eséllyel fognak valóra válni. Ez azonnal felkeltette az érdeklődésemet, ezért úgy döntöttem, hogy utánajárok. Rengeteg lenyűgöző statisz-tikai adatra találtam különböző tanulmányokban, és olyan emberek hihetetlen történeteivel találkoztam, akik miután papírra vetetették a céljaikat, évekkel később meg is valósították őket.

Egy közkedvelt példa Colin Kaepernick, a profi amerikaifocista-irányító esete. Amikor negyedikes volt, Kaepernick írt magának egy levelet, amiben elég pontosan meg jósolta, hogy profi focista lesz belőle, hogy melyik csapatnak fog játszani, valamint a súlyát és a magasságát is. Colin nem jós, csak tudta, hogy mit akar, és nagyon specifikusak voltak a jövőt illető elképzelései. Ezekből az elképzeléseiből pedig végül valóság lett.

A céljaid leírásával kézzelfoghatóvá teszed azokat. Részletesen fogalmazd meg őket, mert ez segíteni fog a koncentrációban, hogy útközben ne tévedj el.

Nekem nagy szerencsém volt a céljaim leírásával. Korábban nagyon konkrét részletességgel írtam a céljaimról, és pontosan úgy valósultak meg, ahogy leírtam őket. Meglehetősen határozottan írok a céljaimról. Azért osztom meg veled ezeket a részleteket, hogy te is alkalmazni tudd őket.

Tollal vagy ceruzával írd le a céljaidat

Ha képernyő helyett papírra írod le a céljaid, akkor az egyfajta mágikus benyomást kelt az elmédben. Amikor újra és újra elolvasod ezeket a saját kézírásoddal írt célokat, ez a benyomás tovább mélyül, amitől a céljaid csak erősebbek lesznek.

Légy őszinte

Pontosan úgy fogalmazd meg őket, ahogy vágysz rájuk. Ne fogd vissza magad azzal, hogy úgy írod le őket, ahogy szerinted „helyes”. Nem gond, ha nagy céljaid vannak. Ha mersz nagyot álmodni, az azt jelenti, hogy nyitott vagy a nagy dolgokra.

Jelen időben írj

Ahogy a megerősítések esetében is, a céljaidat is jelen időben írd le, mintha már elérted volna őket, például úgy, hogy „remek matematikus vagyok” (ha az akarsz lenni). A tudatalattid a legkisebb ellenállással járó utat fogja választani, hogy megvalósítsa a céljaidat.

Legyenek pozitívak

Ne feledd, hogy mindig pozitív szemszögből írd le a céljaidat: arra koncentrálj, amire vágysz, ne arra, amit nem akarsz.

A saját hangodon írd őket

Pontosan úgy írd le őket, ahogy kimondanád őket. Nem kell díszes nyelvezetet használnod. Ezeket a célokat egyedül neked kell megértened. Úgy írd le őket, hogy könnyű legyen azonosulni velük; ne kelljen lefordítanod őket a fejedben.

Légy konkrét

Olyan részletesen írd le őket, amennyire csak tudod. Minél nyilvánvalóbb a cél, annál nyilvánvalóbb lesz az eredmény. Ne feledd, hogy a tudatalattid utasítások alapján cselekszik, és az eredmény annyira lesz jó, mint a megadott utasítások.

Ha lehetséges, akkor egy bizonyos időkeretet szem előtt tartva írd le a céljaidat. Máskülönben amikor a cél nem akkor teljesül, amikor várnád, elbizonytalanodhatsz és kételkedni kezdhetsz, ami rossz hatással van a rezgéseidre, és a céljaid is távolabbra kerülnek tőle. Viszont ha motivál a nyomás, akkor a határidők segíthetnek akcióba lendülni. A te döntésed: ha segítene az időkeret, akkor alkalmazd. Ha nem, akkor ne.

Olyan célokat tűzz ki magad elé, amelyekkel kapcsolatban magabiztos vagy. Az önbizalom növelésének leg jobb módja, ha kisebb célokkal kezdesz. Amikor ezeket megvalósítod, akkor a nagyobb célok megvalósításában is magabiztosabb leszel.

Amikor beazonosítottad és leírtad a céljaidat, mindennap mondd ki őket hangosan. Ha egy kicsit változtatnod kell rajtuk, akkor változtass. Viszont ha gyakran és drasztikusan változtatsz rajtuk, az olyan, mintha mindig új magot vetnél, ezt ne feledd. Tudnod kell, hogy mit akarsz.

Forrás: Jó energiák, jobb élet c. könyv

Ajánlott könyv:

Jó energiák jobb élet