Mindaddig, míg nem ismerjük fel a mélyben rejlő feladatunkat, és nem annak megfelelően élünk, az életünk egyfajta hiányos kirakójátéknak tűnhet.

„Ha életünk utazását egy hegy tetejére vezető ösvényként értelmezzük, fontos felfedezésre juthatunk: rájöhetünk, hogy életfeladatunk – az a dolog, amelynek elvégzésére megszülettünk – nem épp könnyű feladat. Ez az állítás, arra utal, hogy bár maga az élet nem feltétlenül jár együtt a küzdelemmel, a világ tele van kihívásokkal és próbatételekkel. A személyes fejlődés hegyi ösvényén, miközben életfeladatunk beteljesítésén munkálkodunk, kreatív küzdelmet vívunk az életfeladatunkkal kapcsolatos negatív, illetve kiforratlan hajlamainkkal. Egy hegy megmászásához és a magasabb csúcsok eléréséhez bátorságra, elkötelezettségre és összeszedett erőfeszítésre van szükség. Ha jól felkészülünk, kevésbé lesz nehéz a feladatunk, mint ha felkészületlenül vágunk neki az útnak – de továbbra is felfelé kell haladnunk.
Utunkat nem a hegy csúcsán, hanem annak lábánál kezdjük, és ahogy mind feljebb jutunk gyermek-, kamasz- és felnőttkorunk során, átéljük a felkészülés, a bevezetés és az edzés időszakait, és szembesülünk azokkal a kihívásokkal, amelyek által felismerjük gyengeségeinket, küzdünk ellenük, és megtapasztaljuk erősségeinket is. Azok, akik elbátortalanodnak és elcsüggednek, amikor életük fáradságos útnak tűnik, megfeledkeztek arról, hogy az élet kihívást jelent, mivel csakis erőfeszítéseink által lobbanhat fel bennünk a lelkünket megedző, megerősítő tűz.” – Dan Millman

eletfelafdat1Ízelítő elsődleges életfeladatod megismeréséhez:

A születési számod meghatározásához az alábbi pontos számítást kell elvégezned:

1. Írd le pontos születési dátumodat számok formájában. pl.: 1946. február 22. így fog kinézni: 1946-2-22.
2. Írj összeadásjelet (+) minden egyes számjegy közé, a nullákat is beleértve, aztán add össze az egyes számjegyeket. Pl.: 1+9+4+6+2+2+2=26. Add össze ezt a két számjegyet is az alábbi formában: 2+6=8.
A huszadik században született emberek esetében a végösszeg mindig 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 vagy 12 lesz.

ELSŐDLEGES ÉLETFELADATOK:

1 : Kreativitás és önbizalom
A kreatív energia hullámokban árad, akár az éltető napfény vagy a villámlás fénye. Lélegezd be, érezd az erejét! Egyaránt képes teremteni, táplálni és pusztítani is. Milyen irányokba tereled életedben ezt a kreatív energiát? Szabadon áramlik, vagy útját állja valami? Hogyan nyilvánul meg pozitív módon? Hogyan nyilvánul meg negatív módon? Milyen lenne az életed, ha magabiztosan felszabadítanád a benned rejlő kreativitást?

2 : Együttműködés és egyensúly
Képzeld magad elé a két kezedet: az egyik nyitott és adakozó, a másik ökölbe szorul ellenállásában. Melyik kezedet nyújtanád embertársaidnak? Egyenlő mértékben nyújtod feléjük mindkét kezedet? Elfogadsz-e annyit másoktól, amennyit te adsz nekik? Erődön felül segítesz-e másoknak, aztán pedig megbánod-e segítőkészséged? Hol ér véget a te felelősséged, és hol kezdődik másoké? Egyensúlyra leltél-e az életedben?

3 : Önkifejezés és érzékenység
Képzelj el egy rózsabimbót: szirmai zárva vannak ragyogó, szenvedélyes érzésekkel teli szíve felett, ám még nem borult virágba, nem mutatta meg önmagát teljes pompájában. Kétségei nem engedik kivirágozni. Milyen hatással van életedre az önbizalomhiány? Nyíltan kifejezed-e érzéseidet, vagy elrejtőzöl, ahogy a rózsabimbó szíve bújik meg szirmai alatt?

Erre_szulettel_8004 : Stabilitás és fejlődés
Képzelj el egy épülőfélben lévő házat: az alapok lefektetve, az épület lépésről lépésre egyre magasabb. Mennyiben hasonlít ez az épület az életedre? Mit árul el neked arról, hogy miként érheted el céljaidat? A te alapjaid vajon elég szilárdak-e? Lépésről lépésre építed az életedet?

5 : Szabadság és önfegyelem
Képzelj magad elé egy magasan szárnyaló madarat, amely mélyen megéli a szabadság e formáját. Hogy teljes egészében megtapasztalhassa az életet, le kell szállnia, és fáradtságos munkával fészket kell raknia. Ez által az önfegyelem által újfajta szabadság születik számára, és így megtapasztalhatja élete mélységeit. Mitől érzed magad szabadnak és mitől érzed úgy, hogy csapdába estél? Képes vagy-e fegyelmezetten élni az életedet, hogy megtapasztalhasd annak mélységeit, és új szabadságra lelj e mélységekben?

6 : Ideák és elfogadás
Képzeld magad elé az igazságosság és az egyenlőség tökéletes egyensúlyban lévő, a pártatlanságot és a magasabb rendű ideákat szimbolizáló mérlegét! Vajon ezek az ideák irányítják vagy uralják az életedet? Mi a te álmod? Hogyan képzeled el a valóságban? Elfogadod-e magadat és az embertársaidat, vagy a tökéletesség mércéjével méred a világot? Felismered-e életed rejtett szépségeit? Felismered-e a tökéletlenség tökéletességét?

7 : Bizalom és nyitottság
Képzelj magad elé egy sötét barlangot, és képzeld el, hogy egy hatalmas, ragyogó, belső bölcsességtől sugárzó virág lebeg a mélyén! A virág rejtve marad, mivel nem fogadja el önnön szépségét, és retteg attól, hogy elpusztul, ha kitárja magát, és kinyílik a fényre. Mennyiben hasonlítasz te erre a virágra? Vajon beengeded-e embertársaidat saját, belső világodba? Mi történne, ha előmerészkednél a barlangból, ha feltárnád a szíved, sebezhetőséged és saját belső fényed?

8 : Jólét és hatalom
Képzelj magad elé egy színpompás gyümölcsökkel, drágakövekkel és arannyal teli bőségszarut, amely készen áll arra, hogy megossza áldásait mindazokkal, akik kiemelkednek a világban, és megteszik a hozzá vezető utat. Milyen érzések töltenek el e bőséggel kapcsolatban? Te vajon miben vagy kiemelkedő? Lehetséges, hogy e bőségszaru már most is ott létezik benned?

9 : Teljesség és bölcsesség
Képzelj magad elé egy magányos bölcset, amint egy sötét úton sétál végig pirkadat előtt, és a kezében tartott lámpással utat mutat embertársainak! Az efféle bölcsek, a világosság hordozói csak azt az utat mondhatják meg neked, amelyet hajlandó vagy követni. Ha letérnek az útról, követőik is irányt tévesztenek. Ha te lennél ez a bölcs, vajon képes lennél-e példáddal utat mutatni az embereknek? Képes lennél-e teljességed által inspirálni embertársaidat?

Ha többet szeretnél megtudni sorsodról és életfeladatodról, keresd Dan Millman Erre születtél című sikerkönyvét!