Ma azt a témát fogjuk körbejárni, hogy ahogyan a reggelt kezdjük, az jobbá teheti az egész napunkat.

Azok, akik ismerik a tükörmunkát, talán azt is tudják, hogy miképpen lehet vele fokozni az önbecsülésünket. De vajon annak is a tudatában vannak, hogy segítségével életük számos területét is meggyógyíthatják?

Bizony ám, ez így igaz! A tükörmunka ugyanis képes arra, hogy az egész napunkat átalakítsuk vele, ezt fogom most megmutatni neked. És hogy mikor is kezdhetnénk mindezt? Természetesen reggel!

 

Kezdd hát te is a reggelt szeretettel!

Tudtad, hogy az ébredés utáni első óra döntő fontosságú? Az, ahogyan az első órát töltöd, az egész napodat meghatározza.

Hogyan kezdted a mai napot? Mikor keltél fel? Mit mondtál először? Panaszkodtál? Egyből azon kezdtél el gondolkodni, hogy mi az, ami nem működik az életedben?

Gyakran úgy éljük le az egész életünket, ahogyan a napunkat kezdjük.

— Louise Hay

Mit mondasz, amikor reggel először pillantasz bele a fürdőszobai tükörbe? Mit mondogatsz zuhanyzás közben? Mire gondolsz, miközben öltözködsz?

Hogyan mész el otthonról? Egyszerűen csak kirohansz, vagy indulás előtt még mondasz egy-két szép szót?

Mit csinálsz, amikor beszállsz az autóba? Becsapod az ajtót, és dünnyögsz valamit a munkádról, vagy megáldod a munkába vezető utat és forgalmat?

„A francba! Már megint reggel van, már megint fel kell kelnem. A fenébe az egésszel!” – sajnos nagyon sokan kezdik így a napot. Ezzel az a baj, hogy ha ilyen pocsék módon indítunk, akkor biztosra vehetjük, hogy a folytatás se lesz jobb. Ez tény. Lehetetlen, hogy a vacak kezdés után jó napunk legyen. Ha viszont bombasztikusan indítasz, akkor a napod is bombasztikus lesz.

 

Hogyan kezdem én a napot?

Már évek óta megvan a magam kis rutinja. Amikor felébredek, kicsit belesüppedek az ágyamba, és megköszönöm neki, hogy jó alvást biztosított számomra. Mindez pár percig tart, aztán nekikezdek a pozitív gondolatok sorolásának.

A következőket mondom magamnak: „Ez egy jó nap. Nagyon jó nap lesz ez a mai.”

Aztán felkelek, kimegyek a fürdőszobába, és köszönetet mondok a testemnek azért, hogy úgy működik, ahogyan kell.

Néhány nyújtógyakorlatot is elvégzek. A fürdőszobaajtónál van egy rúd, ami mellett az egész testemet át tudom mozgatni. Megfogom a rudat, a térdeimet felhúzom a mellkasomhoz háromszor, majd lógok picit.

Azt tapasztalom, hogy a test reggeli nyújtása kiválóan alkalmas arra, hogy megőrizzem hajlékonyságomat és egészségemet.

A nyújtás után készítek egy csésze teát, amellyel visszafekszem az ágyba. Imádom az ágyamat! Külön fejtámla van beleépítve, így kényelmesen tudok olvasni és írni is benne.

A testem és a lelkem megmozgatása igazi reggeli rituálé számomra. Csak ezután ébredek fel igazán. Igyekszem két órát adni magamnak erre, mielőtt igazán nekikezdenék a teendőknek. Szeretem, ha kényelmes tempóban telik a nap. Megtanultam időt szánni a dolgokra.

Fontos, hogy akkor is fordítsunk magunkra egy kis időt reggelente, ha elfoglalt anyukák, apukák vagyunk, ha minden reggel vinni kell a gyerekeket az iskolába, vagy ha korán kell indulni a munkába.

Én inkább korábban felkelek, hogy meglegyen ez a kis extra idő reggel. Ha többel nem is tudsz kigazdálkodni, 10-15 percet mindképp áldozz magadra. Ennyi kell. Ennyit mindenkinek törődnie kell magával.

Fontos, hogy olyan ébredés utáni rituálét alakítsunk ki, olyan dolgokat mondjunk magunknak, amiktől jól érezzük magunkat.

Indítsd úgy a napot, hogy a lehető legjobbat hozhasd ki belőle. Nem kell mindent egy nap alatt megváltoztatnod.

Kezdésnek az is jó, ha választasz magadnak egy reggeli rituálét.

Aztán amikor azt sikerül rendszeresítened, akkor válassz mellé egy másikat, és gyakorold azt is. Ne terheld túl magadat. Ne feledd: az egész azért van, hogy jól érezd magad.

Mondd ki a következő megerősítést: „Ma csodálatos napot és csodálatos jövőt teremtek”.

louise-hay-quotes-new-future

Tervezd meg a reggeli rituálét!

Tervezd meg, hogy milyen pozitív gondolatokkal és pozitív cselekedetekkel fogod indítani a napot. Vedd elő a naplódat, ragadj tollat, és írd le, hogy miként néz ki az ideális reggeli rituálé számodra. Ne feledd megköszönni a naplódnak, hogy hozzásegített a legjobb napod megteremtéséhez.

 

  1. Alkosd meg saját reggeli rituálédat!

Írd le az összes lépést. Fogalmazz pozitívan, írásod legyen vidám és ösztönző hangvételű.

  1. Írj megerősítést a reggeli rituálé minden lépéséhez!

Legyen megerősítésed az öltözködéshez, a reggelikészítéshez, ahhoz, amikor beszállsz az autódba, és elindulsz a munkába.

 

Egy tükörmunka-gyakorlat a jobb reggeli rituáléhoz

  1. Amikor felébredsz, nyisd ki a szemed, és mondd ki a következő megerősítéseket: „Jó reggelt, ágyam. Köszönöm, hogy ilyen kényelmes vagy. Szeretlek. Áldott nap ez a mai. Minden rendben van. Mindenre lesz időm, amit ma meg kell csinálnom.”
  2. Néhány percig még pihenj, és hagyd, hogy a megerősítések beleivódjanak gondolataidba, majd megtöltsék szívedet, és rajta keresztül áthassák egész testedet.
  3. Aztán, amikor készen állsz, kelj fel, menj oda a fürdőszobatükörhöz, és nézz mélyen a saját szemedbe. Mosolyogj rá arra a gyönyörű, boldog és kipihent emberre, aki visszanéz rád.
  4. A tükörbe nézve mondd ki a következő megerősítéseket: „Jó reggelt, (mondd ki a saját nevedet)! Szeretlek. Nagyon-nagyon szeretlek téged. Nagyszerű dolgok várnak ma rád.”
  5. Aztán mondj valami ehhez hasonló kedvességet magadnak: „Csodásan nézel ki. Neked van a legszebb mosolyod. Csuda klassz napot kívánok neked!”

Ha még több példát és megerősítést szeretnél reggeli rituálédhoz, akkor lapozd fel a Kiemelkedő életet teremthetsz! című könyvet, amelyet Cheryl Richardsonnal közösen írtunk.

 

Pozitív meditáció reggeli rituáléhoz

 

Új ajtókat nyitok az életre

Az élet folyosóján állsz. Mögötted számos ajtó bezárult már. Ezek az ajtók azokat a dolgokat jelképezik, amelyek már kikoptak az életedből: nem foglalkozol velük, nem beszélsz róluk, nem gondolsz rájuk, nincsenek már a birtokodban. Előtted azonban egy végtelen folyosó tárul ki, amely telis-tele van ajtókkal. Mindegyik egy-egy új élményre, új tapasztalásra nyílik.

Előrehaladva látod, ahogyan kinyitod az ajtókat, amelyek azokat a tapasztalásokat rejtik maguk mögött, amelyekre vágysz. Lásd magadat, ahogyan kinyitod az ajtót az örömre, a békére, a gyógyulásra, a gazdagságra és a szeretetre. Ajtó nyílik a megértésre és az együttérzésre, ahogyan a megbocsátásra is. Ajtó a szabadságra, az önértékelésre, az önbecsülésre és az önszeretetre. Mind előtted áll. Mind a tied lehet. Melyiket nyitod ki legelőször?

Bízz magadban, hallgass a belső hangra, amely elvezet arra az útra, amely a lehető legjobb a számodra, és ahol spirituálisan is folyamatosan fejlődni tudsz. Nem számít, hogy melyik ajtó nyílik ki vagy zárul be, te mindig biztonságban vagy.

Ha tetszettek neked a 13. nap feladatai, amelyek Louise Hay legújabb, Tükörmunka, avagy gyógyítsd meg magadat 21 nap alatt című könyvéből vannak, akkor rendeld meg a könyvet a http://www.hayhouse.com oldalon. Ha többet szeretnél megtudni a tükörmunkáról, akkor iratkozz fel arra az ingyenes, négyrészes minitanfolyamra, amelyet Louise Robert Holdennel készített a tükörmunkáról.

www.louisehay.com/start-morning-routine-love/”>http://www.louisehay.com/start-morning-routine-love