Minden akadály és kihívás, amelybe a Hős Útján ütközöl, átalakít, megacélozza a jellemet, és olyan tulajdonságokat és képességeket alakít ki, amelyek szükségesek az akadályok és kihívások legyőzéséhez. Ezek a tulajdonságok és képességek formálnak azzá az emberré, akivé lenned kell, hogy megvalósítsd az álmod. Ezért a kihívások és akadályok épp annak a jelei, hogy előrehaladtál a Hős Útján. Valójában minél nagyobbak az akadályok és a kihívások, amelyekkel szembenézel, annál nagyobb lesz a sikered, és annál közelebb vagy az eléréséhez.

Mastin Kipp

A kihívások legfőbb hozadéka nem az, amit a leküzdésükkel nyerünk, hanem amivé általuk válunk. Ha szembenézel egy kihívással, és megfelelsz ennek a kihívásnak, jobban bízol majd magadban, jobban bízol majd a képességeidben, jobban hiszel az isteni gondviselésben, és még többre leszel képes. Az akadályok legyőzése talán a legnagyobb ajándék – sokkalta nagyobb az apró sikereknél. Ezt ugyanis soha senki nem veheti el tőled.

Peter Burwash

A sok szívfájdalom, kihívás, hányattatás, összeomlás meg a többi csak arra jó, hogy megerősödött önbizalommal kerülj ki belőlük.

Ha kerültél már olyan helyzetbe, hogy nem volt más választásod, mint küzdeni, talán olyan erőre találtál magadban, amelyről nem is volt tudomásod. Az így nyert erő formálja a jellemet, és nagyszerűbb emberré alakít, mint azelőtt voltál. A nők, akik életet adtak gyermekeiknek, ismerik ezt. Az anyának erősnek kell lennie a kisbaba felneveléséhez és gondozásához. Minden türelmére, toleranciájára, eltökéltségére és fizikai teherbírására szüksége van. A vajúdás és szülés fájdalma felruházza az anyasághoz szükséges erővel és tulajdonságokkal. A legnehezebb időkben tanúsított ereje miatt van, hogy sokan közülünk hősként tekintünk az anyánkra.

Mastin Kipp

Amikor valóban szembenézel a kihívással, és amikor felülkerekedsz rajta, ez a részed azt gondolja: „Szent ég, megcsináltam!” Nem ülhetsz csak tétlenül, és mondhatod: „Imádom magam.” Az önbecsülést ki kell érdemelni.

Layne Beachley

A kihívások és akadályok minden lehetőséget megadnak, hogy fejlődjünk és jobbá váljunk és tanuljunk, és kilépjünk a komfortzónánkból, és megtapasztaljuk, amit az élet igazából meg akar adni nekünk.

A Hős Útján jelentkező kihívásoknak és akadályoknak köszönhetjük azokat a képességeket, amelyek álmaink valóra váltásához szükségesek. A sikert is tudni kell kezelni, enélkül az álom alighogy valóra vált, már el is elenyészik, akár a füst. A kihívások és akadályok tehát felkészítenek a siker fogadására.

 

 

G. M. Rao

Üzleti pályám olyan volt, akár egy folyó futása, ahol minden egyes akadály arra sarkallt, hogy irányt váltsak, mert így érhetem el végül célomat. Egész életem tele volt kihívásokkal. Valamennyi kihívás magába foglalt valami jelentőségteljes egybeesést is, és még nagyobb lehetőség előtt nyitott utat.

John Paul DeJoria

A kihívások és az akadályok a tanítómestereink, és hozzátartoznak a sikerhez. Sokszor előfordult, hogy a dolgok nem úgy ütöttek ki, ahogyan elképzeltem, mégis a segítségükkel jöttem rá: ha nem élem át mindezt, később nem leszek olyan boldog és sikeres, amilyen most vagyok. Vannak dolgok az életben, amelyeknek meg kell történniük, de ezek leckék, amelyek hozzásegítenek a végső eredmény eléréséhez.

 

 

Utamra visszatekintve látom, hogy az akadályok és a kihívások elenyészőek voltak azokhoz az akadályokhoz és kihívásokhoz képest, amelyekkel azelőtt kerültem szembe az életemben, mielőtt eldöntöttem, hogy az álmomat követem. Ha van egy célod, és az álmodat követed, az akadályok és a kihívások sem tűnnek olyan elviselhetetlennek, mint ha egyáltalán nincs célod. Céltalanul sodródva a nehézségek és a kihívások értelmetlennek és egyszerűen a balszerencse jelének tűnnek. Pedig van céljuk, mert fejlődnöd kell, ezért hiába próbálsz elrejtőzni az élet elől, a kihívások és az akadályok így is rád találnak.

Peter Burwash

Alapelvem a következő: ha valami jó történik velem, hálás vagyok érte, ha ellenben rossz, azt nézem, mit tanulhatok belőle.

A kihívásokat és az akadályokat mindenki nehéznek találja, amikor először szembesül velük, ám csak addig nehezek, amíg nem találtad meg a megoldást és legyőzésük módját. Soha nem kerül eléd olyan akadály, amit ne tudnál legyőzni. Soha.

Peter Foyo

A helyes hozzáállás legyőzi az akadályokat. Az enyém a boldogság és a hála hozzáállása, és ez mindig is így volt. Azt is eldöntöttem, hogy jóval többet adakozom, és minél többet megosztunk másokkal, annál hamarabb enyésznek el az akadályok.

Peter Foyo sikereit életelvei számlájára írja, amelyeket vallásos meggyőződéssel eltelve követett mindig is. Az akadályok soha nem térítették el céljától. A hála folyamatos gyakorlásával őrzi meg pozitív és derűs hozzáállását. Ahol tud, segít. Ha pedig történetesen nehézségekbe ütközik, a hős egyik leghatásosabb segédeszközéhez nyúl – a vizualizációhoz.

Peter Foyo

Akadályokba ütköztem a vetélytársak, a korrupció, a vaskalapos hivatalnokok részéről, de nem igazán számítanak. A végkifejlet számít; az, amerre tartok. Az akadály csupán terelés. Azt mondom: „Oké, hogyan kerülhetjük ezt ki?” És valami mást vizualizálok.

 

 

Képzeld el a kedvező végkifejletet, és megkapod a megoldást az adott problémára, vagy a legjobb módszert egy nehézség leküzdésére. Ahhoz azonban, hogy meghalld a kapott megoldást, meg kell szabadítani elmédet az aggodalmaskodó gondolatoktól.

Képzeld el, mi lenne, ha eltévedve és útbaigazítást kérve szóhoz sem hagynád jutni, aki megmutatná az utat, hanem egyre arról beszélnél, mennyire nem tudod, hol vagy, milyen nagy gond ez neked, hogyan próbáltál utat találni, és mennyire aggódsz, hogy soha nem találsz ki innen. Meg se hallanád az útbaigazítást, akkor sem, ha megadják! Ha elmédet elárasztja az aggodalom vagy a szorongás, nem hallod meg az Univerzum megoldását.

Liz Murray

Nemegyszer egy barátom lakásának padlóján ébredtem. Korán iskolába kellett mennem, a tanítás előtti órákra, mert ezekre jelentkeztem be, és szükségem volt valamire, ami lelket önt belém. Ezért magam elé képzeltem egy futót. Gondolom, akár én is lehettem volna, de mindig csak a hátát láttam. És egyedül futott a pályán. Láttam ezeket az akadályokat, ő pedig átugrotta az akadályt, átugrotta az akadályt. Ahogy ott hevertem, magam elé képzeltem ezt a futót, s így el tudtam kezdeni a napomat. Azt mondtam: „Jó, fáradt vagy, ez egy akadály. Tegnap este megcsináltad a házi feladatot. Átugrottál egy akadályt. Reggeli nélkül, éhesen kell vonatra szállnod. Akadály, akadály, akadály.” És láttam ezt a futót az inas hátával, amint egyik akadályt veszi a másik után, és izzad a napon. Ezért amikor újabb dologgal szembesültem, azt gondoltam, mi ez, ha nem egy akadály? Az akadály ugyanis szorosan hozzátartozik a futópályához; az akadály a pálya része, és nem azt jelzi, hogy letértem az útról. Ha valami az utamba került, az hozzátartozott a dologhoz, és végül elég akadályt ugrottam meg ahhoz, hogy a célvonalra érjek.

Michael Acton Smith

Nem tudom, hogyan, de még a legsötétebb időkben is, mivel hittem a termékemben, tudtam, hogy sikerre viszem. Ha kitartó vagy, és kérsz az Univerzumtól – megadja neked.

John Paul DeJoria

Sokan azért nem lesznek soha sikeresek, mert elbátortalanodnak egy kis elutasítástól. A cél érdekében fel kell készülnünk erre, és nem szabad hagynunk, hogy az elutasítás hatással legyen ránk. Sokan az első akadályra kudarcot kiáltanak. Ha nem ért volna ennyi elutasítás, sosem indítom útjára a John Paul Mitchell Systemst.

Forrás: A Hős

 

Ajánlott könyvek:

A HŐS

A siker alapelvei könyv

A TITOK

A VARÁZSLAT

A LEGNAGYOBB
TITOK

A siker alapelvei könyv

A TITOK, SZERETET, EGÉSZSÉG ÉS PÉNZ

.
AZ ERŐ