A legjobb védekezés egy empata számára az energiavámpírokkal szemben

Ismersz energiavámpírokat? Nem kevesebb mint az emberek 20 százaléka (nők és férfiak egyaránt) rendelkezik vámpír jellemvonásokkal vagy kifejlett B csoportú személyiségzavarral. Ez ötből egy ember! Ráadásul mindegyikőjük hat öt másik emberre. Szóval, ha közel 60 millió ember van egy energiavámpír közvetlen vagy közvetett hatása alatt, akkor valószínű, hogy te is kapcsolatban állsz eggyel, vagy ismersz valakit, aki kapcsolatban van egy vámpírral, főleg ha empata, vagy nagyon érzékeny személy vagy.

Az energiavámpír az életedben lehet valamelyik szülőd, egy kolléga vagy valaki, akit a barátodnak tartasz. Mindazonáltal, amíg nem érzed magad fenyegetve általuk, addig nem biztos, hogy észreveszed, hogy egy energiavámpírral van dolgod, hiszen bűbájosak tudnak lenni, amikor a szeretetükkel bombáznak. Aztán fordul a kocka.

Rövidesen sértésekkel fognak hátba támadni, megszégyenítenek – a társadalmi helyzeted, a tested, a korod, a kereseted, a hangvételed vagy a származásod miatt – de akár bántalmazhatnak is. A vámpírok szeszélyesek és távolságtartók is lehetnek, szóval nagyon óvatosnak kell lenned velük, és így még többet használsz fel a saját energiádból, miközben őket dicséred és csodálod, csak hogy megőrizd a békét. Ez rossz hatással lehet az önbecsülésedre, egészen addig, amíg már elhiszed, hogy valami alapvető probléma van veled.

Mindez persze, a folyamatos stresszel és alacsony önbecsüléssel való együttélés, amit a vámpír okozott, krónikus gyulladásokhoz vezethet sejtszinten is, a tested folyamatosan magas kortizolszintjének köszönhetően. Ez pedig arra ösztönöz, hogy más viselkedésformákat is felvegyél, például a rossz étkezést, vagy akár alkohol és drog fogyasztását, amelyek tovább növelik a sejtek gyulladását, és betegségekhez vezethetnek. Valójában számos empata mindaddig nem veszi észre, hogy egy vámpír kiszívja belőle az energiát, amíg fizikailag beteg nem lesz.

A jó hír az, hogy a mentális egészséggel foglalkozó szakemberek és a társadalom úgy általában kezd felzárkózni az energiavámpírok működésével kapcsolatban. Vannak azonosítható jellemvonások és gyakori manipulációs taktikák, amelyek „lebuktatják” az energiavámpírokat. Ha látod ezeket a sajátosságokat, megtanulhatod megvédeni magadat.

Fiatal empata nő

Hét stratégia, hogy megvédd magad az energiavámpíroktól

Ha kapcsolatban állsz egy energiavámpírral, tudnod kell, hogyan védd meg magad. Semmi kétség: az önvédelem kell hogy az elsődleges célod legyen, ha energiavámpírral van dolgod, főleg ha a vámpír egy családtag, kolléga vagy közeli barát, és nem tudod azonnal megszakítani vele a kapcsolatot.

Most elárulunk néhány stratégiát, amely segít megvédeni magadat az energiavámpírokkal szemben:

1. Vedd észre a létezésüket

A legtöbb ember, aki kapcsolatban áll energiavámpírokkal, empata. Mi, empaták úgy gondoljuk, hogy mindenki jó, és gyakran túl sokáig maradunk egy mérgező kapcsolatban, miközben mentségeket keresünk az energiavámpírok viselkedésére. Nem akarjuk bevallani magunknak, hogy ők csak magukkal vannak elfoglalva, és hiányzik belőlük az empátia, ezért nem érdeklik őket mások. Jaj! Ha észreveszed, hogy nem minden ember jó, az segíteni fog abban, hogy megvédd magad.

2. Legyen egy megérzésnaplód

Az empaták rendkívül intuitívak. Viszont az energiavámpírral töltött hosszú évek után elveszítheted azt a képességedet, hogy higgy a megérzéseidnek. Az egyik módja annak, hogy újra megbízz bennük, ha naplót vezetsz róluk. Figyelj arra, hogy mit súgnak az ösztöneid egy személlyel kapcsolatban. Például: hajlamos az illető veszélyesen viselkedni vagy önmagában kárt okozni? Hazudik, félrelép, vagy újra és újra jogi problémákba keveredik? Akkor kövesd nyomon, hogyan alakulnak ezek a helyzetek. Még ha a vámpír lenyűgöző és bájos is, ne próbáld a megérzéseid ellenkezőjét bizonygatni magadnak. Kísérd figyelemmel, hogyan bánik a többi emberrel, akivel szembekerül: a helyi étterem pincérnőjével vagy egy kezdő alkalmazottal.

3. Keress egy barátot, aki ellenőrzi, mi a valóság

Legyen egy tisztán gondolkodó, megbízható ismerősöd, aki rendelkezik „vámpírradarral”, és akire számíthatsz, ha bizonytalannak érzed magad. Ez legtöbbször egy jóbarát, aki ismer téged, és nem lett megtévesztve a vámpírod által. Hívd fel ezt a személyt, ha bizonytalan vagy egy helyzettel kapcsolatban.

4. Magadat helyezd előre

Az energiavámpírok az irányításért küzdenek. Mérgesek, manipulatívak és gyakran passzív-agresszívak is lehetnek. Emellett nagyon jók a szétszakításban, valamint abban, hogy két embert egymás ellen fordítsanak. Amikor találkozol ezekkel a tulajdonságokkal, tegyél egy lépést hátra (vagy ki a szobából vagy az épületből), és emlékezz rá, hogy egy olyan boldog életre vagy hivatott, ahol a te szükségleteid és érzéseid is számítanak. Ezután esküdj hűséget magadnak. Ezt mondhatod: „Hűséget esküszöm magamnak és a lelkemnek. Becsülöm a jóságom, az adottságaim és a tehetségem. Esküszöm, hogy hűséges maradok magamhoz ettől a pillanattól kezdve életem végéig.”

5. Rendszeresen veregesd meg a vállad

A legtöbb empata túl sok érdemet tud be másoknak, és elhárítja a dicséretet a saját közreműködéséért, amit hajlamos alábecsülni. Ehelyett rendszeresen veregesd meg a vállad azért, aki vagy, és amit jól csinálsz.

Mondj nemet

6. Mondj nemet

Az önvédelem egyik legjobb módja a vámpírral való interakció minimalizálása. Ezt úgy teheted meg, ha képessé válsz a negatív reakcióra. Más szóval, tanuld meg visszautasítani az embereket. A nemet mondást gyakorolni kell. Az egész az együttérzésről szól, amelyben empataként bővelkedsz. Ha először túl nehéznek tartod a nemet mondást, kezdd ezzel: „Visszajövök hozzád”. A legfontosabb, hogy le kell szoknod arról, hogy reflexszerűen igent mondj.

7. Szerezz támogatást

Amikor végre megérted az energiavámpírok „működését”, támogatásra lesz szükséged, és nem csak attól a barátodtól, aki ellenőrzi, hogy mi a valóság. Egy pszichoterapeuta, aki a nárcisztikus bántalmazásból való felépülésre szakosodott, felbecsülhetetlen lehet ezekben a helyzetekben. Létezik nárcisztikus bántalmazásból felépülők csoportja is. Ha nem szakadtál még ki teljesen a vámpírkapcsolatodból, keress fel egy párterapeutát, aki tudja, hogyan kell bánni a rendellenes személyiségű emberekkel.

Empataként azért vagy itt, hogy fényt közvetíts. Az empata fénye mindig szeretetben, együttérzésben és szolgálatban gyökerezik, nem önfeláldozásban és mártírkodásban. Ha először magadat szereted, akkor jelzőfényként fogsz állni, és ez megmutatja majd az energiavámpíroknak, hogy nem lehetsz a zsákmányuk. Emellett pedig mások számára is biztonságosabbá teszed, hogy ugyanígy tegyenek.

Ha még több módját szeretnéd megismerni annak, hogy gyógyulhatsz ki egy energiavámpírral való kapcsolatból, szerezd be az Energiavámpírok – Kerüld el a kimerítő és mérgező kapcsolatokat, és nyerd vissza az életerőd című könyvem.

Forrás: Drnorthrup.com

Ajánlott könyv:

Energiavámpírok könyv