Az univerzummal való összhang érdekében folyamatosan emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy elfogadjuk, hogy pozitív energiánk mindig támogatásban részesül. Amikor boldogság az előérzetünk azzal kapcsolatban, ami jön, csodákat várunk, jól érezzük magunkat a pozitív áramlásban, és már nem állunk ellen az univerzum szeretetének. Hálásak maradunk mindenért, még akkor is, ha a dolgok nem tűnnek megfelelőnek. Egyszer hallottam, hogy valaki egy Al-Anon rehabilitációs csoportban azt mondja: „A hála nem azt jelenti, hogy mindennek örülnünk kell, hanem azt, hogy hálásak vagyunk a tanulságokért.” Elfogadhatjuk, hogy még a nehéz pillanatok is isteni leckék, amelyek visszavezetnek minket a szeretethez. Választhatjuk, hogy az élet egészét, a pozitivitástól a kihívásokig, a szeretet ugyanazon lencséjén keresztül érzékeljük. Ez az életfelfogás akkor jön létre, amikor elfogadjuk, hogy jogunk van a csodákra.

Az, hogy örömmel nézek elébe annak, ami jön, megszabadítja a megoldások útját minden helyzetben, még a nehézségek esetében is. Az összhanghoz mindössze annyit kell tenned, hogy számolni tudj a csodával. Amikor megerősíted az univerzumba vetett hited, és felerősíted a vágyaid mögött meghúzódó lendületet, várakozással tekintesz a pozitív eredményekre. A félelemmel teli világban nem mindig könnyű, de ha elfogadod, hogy ez a jó érzés még több jóhoz vezet, akkor számíthatsz az univerzum támogatására, amely mindig elérhető számodra.

Egyszer láttam egy posztert, amelyen a következő állt: „A hit nem azt reméli, hogy Isten segít neked. A hit tudja, hogy a segítség folyamatban van.” Amikor vágyainkra támaszkodunk, bíznunk kell abban, hogy az univerzum felveszi azt, amit mi kitettünk. Nem remélnünk kell, hogy megjelenik a támogatás, hanem biztosan kell tudnunk, hogy úton van. Remélhetőleg mára már megtapasztaltad a sebességet, amellyel az univerzum meg tud jelenni, hogy támogasson téged. Lehet, hogy jelet kaptál egy szellemi útmutatótól, azonnali megkönnyebbülést éreztél az ima elmondásakor, vagy akár láttad, ahogy a vágyad teljes formában megvalósul. Ünnepeld az univerzum támogatását, és várj tőle többet. Mindenki képes csodákat fogadni, amikor azt választja, hogy pozitív jelet küld ki.

Bízz abban, hogy a pozitív energiád elegendő ahhoz, hogy a vágyaid megjelenhessenek az életedben. Ha hiszel a vonzási képességedben, akkor örülhetsz annak, hogy várakozással tekintesz arra, ami jön. Ahelyett, hogy aggódnál a jövő miatt, tudhatod, hogy minden rendben van, ha a jelenre hangolódsz. Az összhang pillanatai összpontosítják a vonzás pontját pontosan arra, amit kívánsz. Adj magadnak engedélyt arra, hogy izgatott légy a vágyaiddal kapcsolatban, és érezd bele magad abba az energiába, amit te hozol létre. Tudd, hogy a jó érzés maga a teremtés radikális cselekedete.

Törődj azzal, ahogy érzed magad!

Mindenekelőtt törődj azzal, ahogyan érzed magad. Természetesen mindnyájan szeretnénk jól érezni magunkat, de nem tudatosan gondolkodunk és teszünk olyan dolgokat, amelyektől jól érezzük magunkat. Valójában gyakran cselekszünk pont fordítva. Törődni azzal, ahogy érezzük magunkat azt jelenti, hogy tudatosabbá válsz a gondolataid, a szavaid és a tetteid szintjén. Ez azt jelenti, hogy elállsz az utadból, hogy újra összhangba kerülj a szeretet energiájával. Amikor törődsz azzal, hogy hogyan érzed magad, fenntartod a befogadás energiáját. A befogadás helyéről csak annyit kell tenned, hogy arra gondolsz, amire vágysz, és az univerzum megadja neked. Figyelj oda, mi történik, ha jól érzed magad. Hogyan reagálnak rád mások? Milyen gyorsan oldódnak meg a problémák? És milyen könnyű bevonzani azt, amire vágysz?

Kedvenc módszerem a jó érzést keltő érzelmek irányítására a napi tervezés. Nagyon könnyű. Minden reggel, amikor felébredsz, nyisd ki a szupervonzásnaplódat, és válaszolj a következő négy kérdésre:

Hogyan akarom érezni magam ma?
Ki akarok lenni ma?
Mit akarok kapni ma?
Mit akarok adni ma?

Szánj időt arra, hogy az egyes kérdésekre a lehető legpontosabban válaszolj. Ez a nap az univerzummal való közös teremtés folyamata. Lásd magad, ahogyan élvezed egy halogatott feladat elvégzését. Képzeld el magad, hogy mindenkivel pozitív a találkozód, a családtagjaidtól kezdve a munkatársakig. Képzeld el, hogy a reggeli ingázás a munkába sima ügy. Tervezd meg a napodat pontosan úgy, ahogy szeretnéd, és szórakozz jól, miközben erről írsz.

A nap tervezésének és leírásának folyamata nagyszerű módja annak, hogy pontosan arra összpontosíts, ahogyan érezni szeretnéd magad. Váljon a napi tervezés módszere reggeli szokásoddá, és észreveszed majd, hogy a dolgok pontosan úgy működnek, ahogy tervezted, vagy hogy valami még jobb történik. Az emberek pozitívabban reagálnak rád. Azáltal, hogy törődsz azzal, ahogy érzed magad, és a pozitív vizualizáció felé irányítod a figyelmed, lehetővé válik az univerzum számára, hogy támogasson téged. Minél többet gyakorlod a jó érzést keltő gondolatokat, annál inkább növekszik a befogadási képességed.

Légy tudatában az energiádnak!

Egy másik módszer annak biztosítására, hogy törődsz az érzéseiddel az, hogy figyelsz a másokkal folytatott interakcióidra. Ne feledd, hogy mindnyájan rezgéses lények vagyunk, tehát könnyen felvesszük, amit más emberek adnak ki magukból. Lehet, hogy nem is veszed észre, ha valaki energetikailag ragaszkodik hozzád. De sokkal jobban is tudatosíthatod magadban, hogy mások energiája hogyan hat rád. Figyeld meg, hogyan érzed magad bizonyos emberek körül, és végezd el a saját részedet, légy tudatában a saját energiádnak. Nem kell elkerülnöd vagy elítélned az embereket az alacsony rezgésszámuk miatt. Ehelyett válaszd az egyértelmű korlátok létrehozását: kérd, hogy váltsatok témát, vagy akár udvariasan kerülj ki az olyan helyzetekből, amelyek csökkenti a rezgéses állapotodat. A te felelősséged, hogy vigyázz az energiádra. És ne feledd, hogy más emberek energiája nem a te felelősséged. Nem vagy felelős mások boldogságáért. Minden egyénnek megvan az a képessége, hogy megváltoztassa a saját életét, és te nem tehetsz meg helyettük semmit. Ha megpróbálod a pozitivitást ráerőltetni valakire, lemerülhetsz. A legjobb dolog, amit tehetsz értük az, hogy jól érzed magad. Amikor jól érzed magad, megemeled az energiaszintet magad körül, mások pedig felveszik azt. Bízhatsz abban, hogy jó érzést keltő érzelmeid mindkettőtöket feloldódáshoz vezetnek.

Inkább megkönnyebbülést keress, mint megoldásokat!

Mivel rendelkezésedre áll a szupervonzás képessége, tudod, hogy jó érzést keltő rezgéseid pozitív tapasztalatokhoz vezetnek. Kezdd el elfogadni és elvárni, hogy minél több pozitivitás jut az életedbe, annál több támogatást fogsz érezni. Ez a pozitív elvárás a szabadság és a könnyedség érzését adja majd neked a mindennapi tapasztalatok során. Például lehet, hogy összeveszel egy barátoddal, és azonnali megoldást remélve visszatámadsz, vagy megpróbálod megoldani a problémát. Ehelyett követheted Abraham Hicks útmutatásait, és megoldás helyett inkább megkönnyebbülést keresel. A megkönnyebbülés keresésének eredményeként jó érzést keltő rezgést érsz el, és hamarosan megjelenik a megoldás.

Hogyan keress megkönnyebbülést? Ezt megteheted imádkozással, pozitív megerősítések ismételgetésével, de elvonhatod a figyelmed bármilyen örömöt jelentő tevékenységgel. Megvan az erőd ahhoz, hogy átirányítsd a hangsúlyt a megoldás megtalálásának szükségességére. Néha azt kérdezem magamtól is: „Igazam legyen, vagy inkább boldog lennék?” Ez a kérdés mindig segít visszatérni ahhoz az igazsághoz, amit akarok – jól érezni magam! Amikor a boldogságot teszem meg prioritásomnak ahelyett, hogy igazam legyen és hogy megoldásokat keressek, azonnal visszatérhetek a könnyedség energiájához. Próbáld ki ezt minden alkalommal, amikor megkísért egy helyzet megoldása, és helyette keresd a megkönnyebbülést. A megkönnyebbülés pillanatában megtalálnak a megoldások.

Forrás: Szupervonzás

Ajánlott könyv:

Gabrielle Bernstein – SZUPERVONZÁS

Gabrielle Bernstein – AZ UNIVERZUM MINDENBEN TÁMOGAT

Gabrielle Bernstein – ÉDESÍTSD MEG AZ ÉLETED

Gabrielle Bernstein – ÍTÉLKEZÉS NÉLKÜL