Te értékeled önmagad? Kész vagy a világ tudtára adni képességeidet és a benned rejlő jót, vagy inkább rejtőzködsz? Ha kételkedsz önmagadban, sőt sokszor bírálod is, akkor ezek az önbizalomhiány jelei is lehetnek, mely visszatarthat téged és megakadályozhatja, hogy elérd a teljes potenciálodat.

onbizalom_sosekerjbocsanatotAz önbizalom abból ered, hogy jól érzed magad a bőrödben, és hiszel a képességeidben. Olyan elmeállapot, amelyet a hangoddal, a testbeszédeddel, a viselkedéssel és a cselekedeteiddel adsz mások tudtára. Az önbizalomhiány jelei lehetnek az önbíráló megnyilvánulások és a kételkedés önmagunkban, amely visszatarthat minket, és megakadályozhatja, hogy elérjük a teljes potenciálunkat.
Fontos megjegyezni, hogy bár a magabiztos emberek is kételkedhetnek magukban időről időre, ők nem hagyják, hogy a félelmeik megállítsák őket abban, hogy elérjék a céljaikat. Sok ember nem ismeri fel, hogy az önbizalom akkor növekszik, ha használjuk, mint egy izom. A magabiztos gondolkodást és viselkedést lehet gyakorolni, és idővel szokássá válhat.

Anna Barnes: ÖNBIZALOM című könyvében található könnyen követhető tippek segítenek megérteni, hogy mi befolyásolja az önbizalmat, és hogy hogyan fejlesztheted a magabiztosságod és az önbecsülésed egészséges szintre.
Vesd bele magad Anna színes, vidám, ötletes világába és kövesd a tanácsait!


onbizalom_nincsolyanNINCS OLYAN, HOGY KUDARC

Elég valószínű, hogy még ha a legnyilvánvalóbb, legvalószerűbb célokat tűzöd is ki magad elé, lehetséges, hogy nem éred el őket úgy, vagy olyan időn belül, ahogy szeretnéd. Az élet az utadba sodorhat egy váratlan dolgot, amely megakadályozhatja, hogy elérd, amit akarsz, vagy amikor akarod. Ez nem kurdarc.
Ha úgy érzed, hogy elbuktál, attól csak a hangulatod lesz rossz, és ezt gyakran tapasztalhatod, ha a dolgok nem igazán a terveid szerint alakulnak. A legjobb, amit tehetsz az, hogy mentális vonalat húzol az élmény alá, tanulsz abból, ami történt és újra próbálkozol. Amíg próbálkozol, addig folyamatosan dolgozol a hosszú távú céljaidért, és amíg ezt csinálod, addig sosem buksz el igazán.

onbizalom_selejtezdkiSELEJTEZD KI A RUHÁSSZEKRÉNYT 

A jelenlegi ruhatárad hagy némi kívánni valót maga után? Akkor itt az ideje, hogy feltöltsd olyan ruhákkal, amik jól állnak, és amikben jól érzed magad. Ahogy öltözöl, az befolyásolja azt is, ahogy érzed magad, a választott színektől kezdve a ruha szabásáig. A régi bölcs mondás szerint „öltözz ahhoz a munkához, amit szeretnél, és ne ahhoz, amid van”. Olyan ruhákat vegyél, amelyek illenek rád, és tükrözik a személyiséged. Tegyél érte, hogy amikor belenézel a tükörbe, akkor a viseleted miatt arra gondolj, „igen, jól nézek ki”, nem pedig arra, hogy „mégis mi van rajtam?”, vagy „jó lesz”. Ha jól érzed magad a ruháidban, akkor jobban érzed magad a bőrödben, és ez növeli az önbizalmadat a munkahelyen és a társasági életben is.

Ha olyan ruhákat viselsz, amelyek túl nagyok vagy szűkek, esetleg más miatt érzed kényelmetlenül magad bennük, akkor beleolvadhatsz a háttérbe, szóval próbálj megszabadulni a legrégebbi ruháidtól, vagy azoktól, amelyek szerinted már nem illenek hozzád. A selejtezésnek nyugtató hatása van, csökkenti a stresszt, és az érzelmeid kiegyensúlyozottabba lesznek tőle. Győződj meg róla, hogy a megtartott ruhákban jól érzed magad, és kihozzák a legtöbbet az alakodból. A régieket sem kell a szemétbe dobnod, próbáld meg eladni őket például az eBay-en, vagy vidd el őket a helyi jótékonysági szervezethez vagy ruhagyűjtőbe, ahol extra löketet kap az önbecsülésed, mivel tudod, hogy a ruháid segítettek egy jó célt.

onbizalom_legyenszentafurdozesLEGYEN SZENT A FÜRDŐZÉS 

Egy áztatás a fürdőkádban csodákat tehet. Amellett, hogy tisztán és frissen tart, egy forró fürdő a kedvenc buborékjaiddal vagy olajaiddal segít ellazítani az izmaidat, és felkészíti a tested az alvásra – a kipihentség növeli az önbizalmad szintjét. Hozd ki a legtöbbet a fürdődből; ruházz be olyan termékekre, amelyektől jól éred magad, gyújts meg pár gyertyát, esetleg vigyél magaddal egy könyvet, és olvass, amíg ázol.

Szánj időt rá, hogy teljesen ellazulj a vízben, és használd a kedvenc tusfürdőd, hogy lemosd magadról a napi koszt. Ettől az élvezettől nagyobb harmóniába kerülsz magaddal, valamint fizikailag és érzelmileg és jobban fogod érezni magad. Ha nincs kádad, vagy különösen meleg nap van, egy pazar zuhany ugyanezekkel az előnyökkel járhat. A víz élénkít és felfrissít, és ha a kedvenc tusfürdőddel mosakszol vagy masszírozod magad, kiélvezve az illatát a bőrödön, az hatalmas löketet adhat az önbizalmadnak.

onbizalom_soroljfelSOROLJ FEL TÍZ DOLGOT, AMIT SZERETSZ MAGADBAN 

Írj le tíz dolgot, amit szeretsz magadban. Nem számít, milyen aprók vagy „butácskák” ezek a dolgok. Talán te készíted a legjobb teát, vagy tehetséged van hozzá, hogy megnevettesd a barátaidat. Ha az olyan dolgokra összpontosítasz, amiket szeretsz magadon, az segíteni fog megtörni az önostorozás szokását.
Folyamatosan bővítsd a listát, és érezd, ahogy szárnyal az önbizalmad.

Mire vársz? Légy saját magad legjobb változata!

Olvass bele a könyvbe Keresd a könyvet webáruházunkban kiadói kedvezménnyel