Lelki megvalósításokban gazdag, felemelő utazásra hívunk most! Vedd kezedbe ezt a színes, motiváló idézetekkel, megerősítésekkel, kihívásokkal és jótanácsokkal fűszerezett Hálanaplót! Töltődj, meríts ihletet és indulj el egy örömteli úton velünk!

Sokszor lenne szükségünk valami könnyed, felemelő időtöltésre, játékos útmutatásra vagy csak egy baráti jó tanácsra. Ezt a hálanaplót kifejezetten ennek érdekében állítottuk össze. Reméljük, hogy neked is minél több alkalmad nyílik majd elmélyíteni a hála érzését mindennapjaid során, ahogy lapról lapra és napról napra haladsz majd az elkövetkezendő kalandod során. És ne feledd! Ennek a kalandnak a főszereplője Te magad vagy! Neked kell teleírni a saját gondolataiddal az üres lapokat, lejegyezni az olvasás során felmerülő érzéseidet, emlékeidet, és néha akár félelmeidet is. Ha így teszel, a napló végeztével a saját világod már megoldott és még megoldásra váró térképét olvashatod majd vissza. Egy dologban azonban biztos lehetsz: a hála érzésétől átjárva és megerősödve teszed majd mindezt!


Az önfeltárás fontos része a Napló

A leírtak fognak segíteni abban, hogy onnan, ahol most vagy, eljuss a célállomásra. Az út során rengeteg megállóhely lesz, és közben a feljegyzéseid adják a saját személyes úti térképedet, amely mindig az ösvényen tart és a céljaid felé vezérel.

Ennek a bejegyzésnek azt kell tartalmaznia, hogy hová szeretnél eljutni. Állítsd össze a saját kívánságlistádat  – írj le mindent, amire vágysz. Legyen az egymillió forint, egy új lakás, egy boldog szerelem, fizetésemelés vagy akár egy teljesen új karrier, jegyezz fel minden egyes dolgot, amiről álmodozol. Mindig, amikor eszedbe jut még valami, amit szeretnél, írd a többihez. Amikor ezzel kész vagy, minden egyes tételt változtass kifejezett szándékká.

Ha például szerepel a listádon az „egymillió forint” tétele, írd ezt: „Milliomos akarok lenni.” Ha új szerelemre vágysz, írd ezt: „Egy csodálatos, törődő partnert szeretnék behívni az életembe. Valódi, tartós szerelmet vonzok magamhoz – most.”


 

 

Gondolkozz el egy kicsit és számold össze az áldásokat, amik nap mint nap érnek!

Miért vagy hálás ma? Folytasd a gondolatokat:

Igazi áldás az életemben . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . mert . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Boldogsággal és hálával tölt el . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . mert . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Igazán hálás vagyok azért, hogy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . mert . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Teljes szívemből köszönöm, hogy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . mert……………………………

 

 

Tippek egy örömteli élethez!

Esténként, lefekvés előtt:

írj le néhány dolgot a következő oldalra, amit aznap megbecsültél. Vedd bele azokat a jelentősebb dolgokat, amelyekért hálásnak kell lenned, de jegyezd le az élet kisebb ajándékait is, mint például a tavaszi orgona illatát, a madarak énekét egy nyári reggelen, vagy a frissen hullott hó ropogását a holdfényben.

Az egyetlen út, melyen elindulni érdemes, befelé vezet.

Saját álmaink tesznek bennünket naggyá.

Minden nagy ember álmodozó.

Meglátnak dolgokat a tavaszi nap könnyű páraködén át, vagy a hosszú téli esték kandallótüzében. Némelyek hagyják, hogy ezek a nagy álmok elmúljanak, de mások táplálják ezeket az álmokat, és a rossz napokon is vigyázzák őket, amíg napvilágra nem hozhatják, mert a fény mindig eljön azokhoz, akik őszintén remélik, hogy álmaik megvalósulhatnak.

Keress egy olyan tulajdonságot magadban, ami miatt jó érzésekkel tölt el, hogy az vagy, aki:

lehet ez a nevetésed, a mosolyod, az, hogy oda tudsz figyelni másokra, vagy akár a hangod. Legközelebb, amikor ez a jó tulajdonságod megnyilvánul, figyeld meg, hogy hogyan hatsz másokra. Ezekben a röpke pillanatokban kezdődik a szeretet. Szánj egy percet arra, hogy köszönetet mondasz ezért a kis jóért magadban, és a többiek szeretetéért.

 

 

EgészségTipp:

Könnyű zöld méregtelenítés

Ha szeretnéd a testedből eltávolítani az olyan nehézfémeket, mint a higany, az alumínium, az ólom, a réz, a kadmium, a nikkel és az arzén, igyál egy kis szárzellerlevet!

Ez a zöld ital tiszta és édes, és nagyon egyszerű módja annak, hogy extra zöldet csempéssz az étrendedbe.

Érdemes minden reggel ezzel kezdeni a napot. Meglepő módon még a gyerekek is szeretik.

1fej szárzeller
1 nagy alma felszeletelve
1 citrom leve
1 /2 csokor petrezselyem vagy korianderzöld
4 szál friss menta

Facsard ki az összes hozzávalót egy nagy teljesítményű gyümölcscentrifugával, majd töltsd magas poharakba. Azonnal fogyasztva a legjobb.

Forrás: Hálanapló

Ajánlott könyv: Édesvíz Kiadó – HÁLANAPLÓ (ÚJ)