Mély hálát érzek mindenért, amim van,
és mindenért, ami vagyok.

 

AZ ÉLET NAGYON EGYSZERŰ: Amit adunk, azt kapjuk vissza. A Világegyetem mindig azt adja, amit meggyőződésünk szerint megérdemlünk. Függetlenül attól, milyennek látszik a probléma, valójában egyetlen egy megoldás létezik, és szeretni önmagunkat.

 

A szeretet a csodaszer.
Önmagunk szeretete csodákra képes az életünkben.

 

Ehhez a hála a kulcs. Észrevettem, hogy a Világegyetem szereti a hálát. Minél hálásabb vagy, annál több jót kapsz. Amikor azt mondom „jót”, nem anyagi dolgokra gondolok, hanem emberekre, helyekre és élményekre, amelyek oly csodálatossá teszik az életet. Megtudod, milyen fantasztikusan érzed magad, amikor az életed tele van szeretettel és örömmel és egészséggel és inspirációval és kalanddal az életünknek mindig ilyennek kellene lennie.

NAGYON FONTOS, hogy mindennap annyi időt tölts azzal, hogy hálát érzel mindazért a jóért, ami az életedben van, amennyit csak tudsz. Ha ebből most még csak kevés van, idővel több lesz. Ha már most bőséges az életed ilyen tekintetben, az is több lesz. Ez egy mindenki számára előnyös helyzet. Te boldog vagy, és a világegyetem is boldog.

Lehet, hallottál már arról, hogy egyes emberek hálanaplót vezetnek, amelyben naponta felírják, miért hálásak. Nagyon tetszik az ötlet, és évekig én magam is vezettem ilyen naplót. A lényege valójában az, hogy mindennap időt szakítunk az áldásaink számbavételére.
Láss hozzá, és írj le öt dolgot, amiért pillanatnyilag hálás vagy.

Azt javaslom, hogy kezdj egy külön naplót ennek a gyakorlatnak a folytatásához. Használhatsz papíralapút, egy feljegyzésapplikációt a telefonodon, vagy akár rögzítheted hangfájl formájában is… amelyik a legkényelmesebb számodra. Ehhez próbálj meg találni egy nagyjából állandó időpontot a nap során. Például készítsd el a feljegyzésedet reggel, ébredés után, mielőtt beindul a napi pörgés, vagy este, lefekvés előtt, hogy hálás gondolatokkal merülj álomba. Nincs helyes és helytelen időpont – amit rendszeresen követni tudsz, az lesz a jó.

Ebben a naplóban egy lépéssel túllépünk a lista készítésén, ily módon mélyítve a hála érzését, amely aztán az életed alapvető részévé válhat. Igyekezz aktívan részt venni a gyakorlatokban, annyi időt szentelve mindegyiknek, amennyinek szükségét érzed. Arra is szeretnélek biztatni, hogy használd a kreatív képességeidet a folyamat során, hogy az elméd, szíved és lelked egyaránt szerepet kapjon és együtt dolgozzon, és ezáltal a lehető leghitelesebb eredményt érhesd el saját magad számára.

EBBEN A KÖNYVBEN mindenhol megerősítéseket fogunk alkalmazni. Ha esetleg nem tudod pontosan, hogy ez mit jelent, tulajdonképpen megerősítésnek minősül minden általunk tett kijelentés, legyen az akár pozitív, akár negatív. Sajnos túl gyakran gondolkodunk negatív megerősítésekben, ami aztán még több olyasmit hoz létre, amit nem szeretnénk. Ha azt mondjuk: „Utálom ezt a ronda, öreg lakást”, azzal nem jutunk sehová. Azonban a „Megáldom az én öreg otthonomat, és szeretettel elengedem. Elfogadom és megérdemlem, hogy csodálatos környezetben, gyönyörű helyen éljek”. Ez megnyitja a csatornákat a tudatunkban, hogy ez megvalósuljon.

 

 

Figyeljünk rá, hogy a megerősítés mindig jelen idejű legyen. A „valamim lesz” és „valamilyen akarok lenni” helyett mondjunk azt, hogy „van” és „valamilyen vagyok”. Amikor a megerősítések jövő időben hangzanak el, akkor az eredmény valahol „kint marad” egy számunkra elérhetetlen helyen.

Ebbe a naplóba beleírtam néhány hasznos megerősítést, és szeretnélek arra bátorítani, hogy másold ki, helyezd el valami jól látható helyen, és gyakran ismételgesd ezeket. Idővel megtanulod létrehozni a saját megerősítéseidet, amelyek aztán még hatásosabb eredményeket hoznak.

NÉHA NEHÉZ LEHET MEGTALÁLNI az ajándékokat az életünkben a félelmeink és negatív meggyőződéseink miatt. Ezek önszabotázst, sikertől való félelmet, vagy más, a jó elfogadását akadályozó gátakat hozhatnak létre. Mielőtt továbbmennénk, szánjunk némi időt annak vizsgálatára, hogy mit hiszünk.

 

Hiszem, hogy nagy, erős, egészséges ember vagyok, nagyon sok jó energiával. Örömmel tölt el, hogy rendelkezem ezekkel az energiákkal, hogy képes vagyok úgy élni az életemet, ahogyan élem, és élvezni a csodálatos barátok társaságát. Hiszem, hogy az Élet szeret engem. Hiszem, hogy mindig biztonságban vagyok. Hiszem, hogy csak jó élmények állnak előttem, megáldok másokat, és tudom, hogy az Élet megáld és gyarapít engem. Tudom, hogy minden rendben van a világomban.

 

Azt is hiszem, hogy a nevetés sokkal fontosabb, mint a ráncok miatti aggodalom. Azt veszem észre, hogy mostanában sokat nevetek, és kevés dolog kelt aggodalmat bennem. Valójában sokkal szabadabbnak érzem magam, mint gyermekkoromban. Olyan, mintha a jó gondolataim az ártatlanság egy olyan állapotába vittek volna vissza, amelyben derűsnek és boldognak érzem magam.

 

Hiszem, hogy isteni védelem alatt állok, és csak jó jöhet az életemben. Tudom, hogy elég jó vagyok,
és megérdemlek minden jót.

 

Kifejlesztettem egy olyan mentális szemléletmódot, amelynek segítségével a legpozitívabb helyzetből tekinthetek az életre. Több év és nagyon sok tanulás kellett ahhoz, hogy elérjem ezt a helyzetet. Rengeteg negatívumtól kellett megszabadulnom. Egy keserű, rettegő, szegény, negatív emberből egy olyan magabiztos nővé váltam, aki részesül az Élet bőségéből. Ha én képes voltam rá, te is el tudod ezt érni – már persze ha hajlandó vagy változtatni a gondolkodásodon.
Szóval pillanatnyilag mit hiszel, mi igaz az életeddel kapcsolatban? Írd le az őszinte érzéseidet.

AZ ÉLET AZÉRT VAN, hogy támogasson minket, vezessen és irányítson, már ha hagyjuk, hogy megtegye. Ha abban a hitben nevelkedtünk, hogy az élet nehéz és ijesztő, akkor nem tudjuk, hogyan kell lazítani és hagyni, hogy az Élet gondoskodjon rólunk. Olvassuk az újságokat és nézzük a bűntényeket a televízióban, és meggyőződésünk, hogy a világ ott kint csak arra vár, hogy eltaposson minket.

 

Azonban mindnyájan a saját tudatunk törvénye szerint élünk – ami nem más, mint: amit hiszünk, valósággá válik számunkra.

 

Ami valóság valaki más számára, nem biztos, hogy számunkra is az. Ha csupán a társadalom negatív meggyőződéseit tesszük magunkéivá, akkor ezek az elvárások számunkra igazakká lesznek, és számos negatív élményben lesz részünk.

Azonban amint megtanuljuk szeretni önmagunkat, amint a gondolkodásunk változni kezd, amint kifejlesztjük magunkban az önértékelést és önbecsülést, egyre inkább hajlandók vagyunk hagyni, hogy az Élet elénk tárja mindazt a jót, amit tartalékol számunkra. Lehet, hogy ez a végletekig leegyszerűsítettnek hangzik, mert tényleg az. Ugyanakkor ez az igazság.

 

 

Amikor ellazulunk, és engedjük magunknak azt hinni, hogy az Élet azért van, hogy gondoskodjon rólam, és biztonságban vagyok, akkor elkezdünk az Élettel együtt áramlani.

 

Nézzünk meg tehát közelebbről néhány negatív meggyőződést, amit esetleg tárolsz magadról és az életről. Gondolj azokra az üzenetekre, amelyeket a szüleidtől, rokonaidtól, tanáraidtól, barátaidtól, hatósági személyektől, vallási vezetőktől – és így tovább – hallottál. Használhatod a következő tippeket, vagy leírhatod szabadon, ami eszedbe jut:

… vagyok.
Megérdemlem, hogy…
Csak akkor lehetek boldog, ha …
Mielőtt sikeres lennék, előbb el kell érnem …
Ahhoz, hogy szerethető legyek, ahhoz … kell lennem.

Olvasd vissza a leírtakat és gondolkodj el a következőkön:

Mikor szerezted ezeket a meggyőződéseket?
Van ezeknek valóságalapjuk?
Ezeket más emberek, például családtagok vagy egy közösség tagjai mondták neked?
Milyen célt szolgálnak az életedben a negatív meggyőződések (például esetleg a komfortzónád elhagyásától való félelem megkímél attól, hogy „csődtömegnek” érezd magad)?

TERMÉSZETESEN NAGYON FONTOS, hogy hálás legyél mindenért, amid van az életben. Én azonban azt szeretném, ha megtanulnád, hogy a leckékért is legyél hálás, amiket kaptál.

 

Ne menekülj a leckék elől; ezek olyan kincsekkel teli csomagok, amiket te kaptál.

 

Minden, amit ezekből tanulsz, jó irányba változtatja meg az életedet. Én magam boldog vagyok, ha sikerül a sötét oldalam egy újabb részét felfedezni. Tudom, ez azt jelenti, hogy készen állok elengedni valamit, ami eddig zavarta az életemet. Azt mondom, „Köszönöm, hogy megmutattad ezt számomra, mert így meggyógyíthatom, és továbbléphetek”. Tehát ez a lecke akár egy felmerülő „probléma”, akár lehetőség arra, hogy felfedezzünk egy régi, negatív mintát magunkban, amit ideje elengedni, örüljünk neki!

 

Pontosan azt éljük át, amire szükségünk van ahhoz, hogy a varázslatos világegyetem csodás lényeként minden bennünk rejlő lehetőséget kihasználhassunk. A pozitív fejlődés folyamata soha nem ér véget bennünk.

 

Az életünk eseményei csupán élmények. Az általunk átélt események nem egyenlők az identitásunkkal vagy az önértékelésünkkel. A figyelmünket nem az eseményre kell összpontosítanunk. Például ne azt mondjuk, hogy „Valóságos csődtömeg vagyok”, hanem inkább, „Kudarcban volt részem, és most a felépülés folyamata zajlik bennem”. Ezzel megváltoztatjuk azt, ahogyan a dolgokat szemléljük. Az élet egy tanulási folyamat. Azért vagyunk itt, hogy tanuljunk és fejlődjünk.

A nem tudás nem bűntett. A nem tudás egyszerűen az ismeret figyelmen kívül hagyása vagy nem értése. Ezért nem szabad magunkat vagy másokat azért bírálni, mert nem tudnak valamit. Az élet mindig is hatalmasabb lesz, mint hogy azt képesek legyünk felfogni. Mindnyájan a tanulás, fejlődés és ismeretek gyűjtésének folyamatában vagyunk. Ennek ellenére soha nem fogunk „mindent tudni”.

 

Remélem, hogy mire elérsz a könyv végére, érezni fogod, milyen értékes vagy, és míg a világegyetem számos ajándékkal lepett meg téged, te is ajándék vagy a világegyetem számára.

 

Forrás: A hála ajándéka

 

Ajánlott könyvek:

A HÁLA AJÁNDÉKA

A siker alapelvei könyv

ÉLD AZ ÉLETED!

AZ ERŐ BENNED VAN!