Akár hagyományos vallást gyakorolsz, akár valamilyen univerzálisabb spiritualitás áll közelebb hozzád, ezekkel a lépésekkel átélheted a határtalan béke érzését.

1. Ismerd el a Teremtőd.

Gondolj erre: van egy felsőbb erő az univerzumban, amely nagyobb, és sokkal hatalmasabb a te kis halandó személyednél. Ez a lépés alázatossá tesz.

2. Keresd az alkalmakat, amikor több szeretetet sugározhatsz a világba.

Törekedj arra, hogy magadban hordozd a szeretetet, és töltsd meg a világot több együttérzéssel és kedvességgel. Ettől a lépéstől szerető és szerethető leszel.

3. Minden nap szánj időt a spirituális elmélkedésre és visszatekintésre.

Légy közel az isteni szférához: imádkozhatsz, meditálhatsz, olvashatsz spirituális anyagokat, sétálhatsz hosszasan a természetben – vagy akár mindezt egyszerre –, de az a legfontosabb, hogy minden reggel és este legalább 20 percet szánj erre. Ettől a lépéstől erős leszel.

4. Légy elfogadóbb.

Tedd félre a másokkal szembeni bírálataid minden beszélgetés során. Imádkozz egy elfogadóbb szívért. Ettől a lépéstől hálás leszel.

5. Bocsáss meg mindenkinek, akinek még nem bocsátottál meg.

Akárhányszor visszatartod a megbocsátást, ezzel odaláncolod magad a saját bűntudatodhoz. Ettől a lépéstől kedves leszel.

6. Ismerd fel a hibáid.

Ismerd el, hogy hol hibáztál, és hagyd, hogy kijavítsanak. Ettől a lépéstől felelősségteljes leszel.

7. Próbáld a jót meglátni másokban.

Ha késztetést érzel rá, hogy bírálj valakit, próbáld meg inkább a jó tulajdonságait látni. Ha hajlandó vagy a legjobbat keresni az emberekben, akkor ez tudat alatt megteszi hatását. Ettől a lépéstől pozitív leszel.

8. Számolj el a gondolataiddal és a viselkedéseddel.

Minden este kérdezd meg magadtól, mikor voltál negatív, amikor pozitív lehettél volna. Mikor fogtad vissza a szeretetet, amikor átadhattad volna? Mikor voltál ideges, ahelyett hogy erős lettél volna? Használd ezt a lépést arra, hogy kijavítsd magad. Ettől a lépéstől fejlődsz.

9. Áldd meg a világot.

Imádkozz azért, hogy ne csak a saját életed legyen áldott, hanem mindenki másé is. Ettől a lépéstől gyönyörű leszel.

10. Használj minden beszélgetést arra, hogy a lehető legjobb és legerőteljesebb önmagad légy.

Emelkedj fel az alkalomhoz. Legyél olyan csodálatos, amennyire csak tudsz. Ettől a lépéstől Isten szeretetének hordozója leszel.

mw2

TUDJ MEG TÖBBET A CSODÁK TANÍTÁSÁRÓL

TUDJ MEG TÖBBET A SZERZŐRŐL

forrás: huffingtonpost.com