Marine Sélénée New York-i családállítás terapeuta, író és előadó. Személyes és virtuális privát foglalkozásokat és workshopokat is tart. 2019 óta a Goop Health szakértői partnere, idén pedig csatlakozott a Hay House kiadóhoz.

A családállításhoz való egyedi megközelítése segít az embereknek meggyógyítani a családjukkal kapcsolatos sebeiket, és felismerni a családrendszerükben gyökerező személyes akadályaikat. Páciensei képesek leásni a fájdalom gyökeréhez, így nem csak önmagukat, hanem az őket megelőző és utánuk következő nemzedékeket is meggyógyíthatják. Marine legnagyobb szenvedélye a családállítás átformáló erejének megosztása.

A francia származású Marine Bretagne-ban született, és Párizsban nőtt fel. Itt pszichológiát és kommunikációt tanult, majd Miamiba költözött, ahol megismerkedett az egyik legkiemelkedőbb mentorával, aki bevezette őt a családállítás világba. Ez szerelem volt első látásra. Marine felfedezte, hogy ez a gyógyítási módszer az egész életet képes megváltoztatni, így teljesen új tudatra ébredt, és elkezdett egyre jobban elmerülni a folyamatban.

Marine New Yorkba költözött, hogy a Bert Hellinger Intézetben tanulmányozhassa tovább a családállítás módszerét.

 

A családállítás módszerét úgy alkották meg, hogy beazonosítsa azokat az akadályokat, amelyeket csak a tudatalattink észlel.

 

Egyedülálló módon képes arra, hogy megváltoztassa a generációk óta tartó boldogtalanságot, az öntudatlan családi ragaszkodást és a rejtett dinamikákat, amelyek megakadályozzák, hogy teljes életet élhessünk. Ezek tudatában feltárhatjuk és feloldhatjuk azokat a családrendszerünkben jelentkező akadályokat, amelyek életünk legfontosabb területeit befolyásolják: kapcsolatok, pénzügyek, karrier és egészség.

Tanulmányai végeztével Marine saját magánpraxist nyitott New Yorkban. Azóta elárasztják a páciensek, hála természetes karizmájának és munkája iránti lelkesedésének, valamint annak a veleszületett képességének, hogy képes felismerni páciensei problémáinak kiváltó okait és traumáit. Marine megfigyelései lehetőséget teremtenek a tudattalan akadályok felismerésére és feloldására, hogy valódi gyógyulás és tartós változás következhessen be.

Marine nemcsak feltárja ezeket a rejtett akadályokat, hanem elképesztően egyszerű tanácsokat is ad arra vonatkozóan, hogyan szabadulhatunk meg az újonnan felfedezett ősi traumáktól. Nem minden nap kell olyan traumákat meggyógyítanunk, amelyek két generációval ezelőtt történtek. Marine módszere a gyógyulási folyamat könnyedségét helyezi előtérbe. Amikor a gyógyulás gyakran túl megterhelőnek vagy bonyolultnak tűnik, Marine inkább az egyszerűséget részesíti előnyben. 

Marine-ról és a családállítással kapcsolatban további információkat olvashatsz a www.marineselenee.com és a @marineselenee oldalakon.

Mi a lendületes életed titka?

 

Összhangba kerülök önmagammal azáltal, hogy szeretem az életem és azt a személyt, aki vagyok. Megadom magamnak azt a szabadságot, hogy azt csináljak, amit akarok. Ez nem egy egyszerű gyakorlat, de minden nap megteszek minden tőlem telhetőt.

 

Ki az a nő, akit csodálsz, és miért?

Bármely nő, aki a saját feltételei szerint él, és nem fél attól, hogy önmaga legyen (ugyanez igaz a férfiak esetén is!). Merész, kemény, magabiztos, sebezhető, szexi és elbűvölő nők. Néhány, aki eszembe jut közölük: Ashley Graham, Gwyneth Paltrow, Oprah Winfrey, Ruth Ginberg, Christy Turlington, Doutzen Kroes, a lista elején pedig az édesanyám áll.

Hogyan egyensúlyozod a munkát, az egészséget és a spiritualitást?

Úgy, hogy felismerem, mire van szükségem a megfelelő működéshez. Vasárnaponként félreteszek néhány órát edzésre, masszázsra, egy közös ebédre a barátnőimmel vagy egy sétára a természetben.

 

Tudnod kell, mire van szükséged ahhoz, hogy boldog legyél, helyet kell teremtened neki, és a többi majd jön magától.

 

 

Volt olyan jelentős esemény az életedben, amely arra az útra terelt, hogy végül azzá a nővé válhass, aki ma vagy?

Négy jelentős esemény vezetett az utamhoz.

13 évesen szexuálisan bántalmaztak. Megígértem a fiatal, tinédzserkori énemnek, hogy egy napon majd boldog lesz, szerelmes lesz, és egy csodálatos férfi szeretni fogja. Megígértem, hogy az ő tapasztalatai segíteni fognak megtanulni más nőknek, akik hasonlókon mentek keresztül, hogyan vegyék vissza az irányítást a szexualitásuk és az örömük felett.

22 évesen apám kitagadott minket (a bátyámat, édesanyámat és engem). Azért is választottam a családállítás terapeuta szakmát, mert szerettem volna megérteni apámat, és meg akartam gyógyítani az előtte és vele átélteket, hogy utána senki másnak se kelljen ezek miatt szenvednie. 2015-ben végre újra egyesült a családom, természetesen a szüleim továbbra is elváltak maradtak, de ma már megbékéltünk egymással.

23 évesen elhagytam a férjemet. Féltékeny volt, birtokló, erőszakos és őrülten szerelmes volt belém. A történtek ellenére ő volt az, aki támogatott és velem jött Amerikába, és végső soron ő bátorított arra, hogy higgyek magamban.

34 évesen elvesztettem a legjobb barátomat. Ő volt az első férfi, aki odafigyelt rám, és úgy nézett rám, mint egy ki*** kincsre. Amikor öngyilkos lett, az egész világom összetört. Valójában ez egy átoknak álcázott áldás volt. Végre sebezhetővé kellett válnom, és ki kellett tárnom a szívem, hogy befogadhassam a szeretetet, és megismerhessem a lelki társam.

A férfiakkal való kapcsolatom mindig is elég intenzív és szenvedélyes volt, de határozottan ők jelentették azt a kiváltó okot, amelyre szükségem volt ahhoz, hogy azzá váljak, aki ma vagyok.

Mi a személyes mantrád?

„Ragadd meg az esélyed, ragaszkodj a boldogságodhoz, és vállalj kockázatokat. Ezt látva mások is követni fognak.” – René Char

„A holnap egy új nap.” – Scarlett O’Hara (Elfújta a szél)

„Cselekedj most, gondolkozz később.” „Nagy a káosz, de nincsen semmi gond! (Ezeket én mondtam!)

Milyen volt, amikor rájöttél, hogy mit szeretnél szakmailag elérni a gyógyítás és az egészség világában?

Egy ébredés. Szerelem első látásra. Mintha találkoznál életed férfijával, és azonnal tudnád, hogy Ő az igazi. Pontosan ez történt velem a családállítás esetén. Egyszerűen természetes volt, egy kinyilatkoztatás, valami, aminek így kellett lennie, és azóta sem szakítottam vele!

Vannak-e olyan készségek vagy életvitelszerű viselkedésformák, amelyek esetén azt kívánod, hogy bárcsak korábban kifejlesztetted vagy megtanultad volna őket, és amelyek elengedhetetlenek a mostani sikeredhez?

Önbizalom. Önszeretet. Bízni abban, aki voltam, és fittyet hányni az ítélkezésre és a kritikára.

Amikor reggel felkelsz, a munkád melyik részét várod leginkább?

Ami igazán fontos számomra, hogy a pácienseim végre kiszabaduljanak a múltjukból. Idővel megértik, hogy ők felelnek az életükért, és ők írják a saját történetüket. Megértik, hogy nem a múltjuk határozza meg azt, hogy kik ők, főleg nem a sajnálatos események.

Hogyan segít a családállítás terápia a lehető legteljesebb, legharmonikusabb élet elérésében?

A családállítás egy életfilozófia. Az elfogadásról, a tiszteletről és az összetartozásról szól. A rend megváltoztatásáról és annak felismeréséről, hogy nem mi vagyunk a felelősek a családunkért, hanem kizárólag magunkon tudunk segíteni. Ebből kiderül, hogy senki sincs egyedül. Mindannyian kapcsolatban vagyunk egymással. Újraegyesíti azt, ami szétszakadt. Összeegyezteti az életet és a szeretetet.

Hogyan kapcsolódik mindez a karrierhez? Van mód arra, hogy ezt a módszert a szakmai életünkben is alkalmazzuk?

Természetesen! A családrendszered mindenhová követ téged, így ha az utaddal és karriereddel küszködsz, akkor előfordulhat, hogy valami olyan akadályozza az utad, ami közvetlenül a családrendszeredből fakad, és persze ez mind tudat alatt történik! Tedd fel magadnak a következő kérdéseket: Mit próbálok megoldani a karrieremmel kapcsolatban? Milyen volt a szüleim kapcsolata a pénzzel/karrierrel? Mit tapasztaltam gyerekként?

Léteznek olyan gyakorlatok és/vagy módszerek, amelyeket önállóan is elvégezhetünk, ha el akarjuk kezdeni az ősi traumák felszabadítását?

Rajzold le a családfádat! A weboldalamról letölthetsz egy ingyenes útmutatót hozzá: www.marineselenee.com

Követsz valamilyen speciális étrendet vagy fitneszprogramot?

Egyáltalán nem! Az örömöt követem. Bízom a testemben. Imádom Taryn Toomey és Melissa Wood The Class nevezetű edzéstervét, de néha elmegyek futni is, ha ahhoz van kedvem. Ha szeretnék egy finom pitét enni, akkor elmegyek és eszem egyet! Az élet túl rövid ahhoz, hogy bonyolultabbá tegyük, mint amilyen. Élvezd! Bízz a testedben. A legfontosabb tanítás/diéta/edzés a SZERETET.

 

 

Egyszerűen szeresd azt, aki vagy, amit csinálsz, és amit eszel. A szeretettel soha nem lehet hibázni.

 

Mik a kedvenc mozgásformáid?

Természetben sétálni, túrázni, bokszolni, táncolni, olvasni, összebújni, szeretkezni, a pácienseimmel dolgozni, a barátaimmal lenni, utazni, főzni és sütni. Vagyis az élet élvezete.

Vannak olyan rutinjaid vagy rituáléid, amelyek segítenek koncentrálni és földhözragadtnak maradni?

Mindennapos edzés. Lefekvés előtt kristályokat helyezek a testemre. Zsályával füstölöm körbe a lakásom. Beszélek az édesanyámmal. Sétálok a természetben. Sütés, főzés. Naplóírás.

Hogyan töltődsz fel egy kihívásokkal teli nap után?

Egy pohár borral… Csak viccelek… az olyan francia. Eszek valamilyen finom ételt, felhívom az egyik legjobb barátomat, megnézek egy Jóbarátok epizódot, vagy veszek egy kád fürdőt.

A mindennapi életben hogyan összpontosíthatunk a tudatosságra és a jólétre?

SZERETET. SZERETET. SZERETET.

Mi lenne az önéletrajzod címe?

A nő, aki szeretett.

Szabadidőmben, ha van, általában….

Beszélgetek, eszek, nevetgélek a barátnőimmel.

A legtöbben nem tudják, hogy nagyon szeretek…

Beülni a kocsimba és elmenni egy erdei vagy tengerparti sétára.

Mi a legnagyobb ajándék, amit magadnak adhatsz?

 

A legteljesebb mértékben szeresd azt, aki vagy, és ne kérj bocsánatot emiatt.

 

Kedvenc helyek New Yorkban és környékén?

Nagyon sok ilyen van! Saint Ambroeus – Gradisca – Butcher’s daughter – MET – Brooklyn Múzeum – Four and Twenty Blackbirds – Laduree – Bagatelle – Fotografiska – Russ & Daughters – Greenwood Cemetery – Street Art – Beacon – Jazz klubok – És éjszaka sétálni New York utcáin. Van benne valami varázslatos.

Kedvenc motivációs Instagram-fiókod, podcastod és/vagy könyved?

Instagram: @Sisters-astrology @Les-oracles-disa @Moonomens @The_numinous @Healers Wanted @Ritual and Rutin @Liliedelahaie @Yeswecards @Mysticmamma

Könyvek: Marianne Williamson – Visszatérés a szeretethez, Paulo Coehlo – A Zahir, Rupi Kaur – Tej és méz, Alejandro Jodorowsky – Pszichomágia, Laurent Gounelle – Az ember, aki boldog akart lenni, Bert Hellinger összes könyve… ő a családállítás alapítója.

Milyen tanácsot adnál azoknak a nőknek, akik most próbálják kitalálni, hogyan élhetnének jobb, lendületesebb életet?

Egyszerűen szeresd, amit csinálsz. A keresett válaszok benned rejlenek. Te vagy az egyetlen, aki tudja, mi működik számodra, és mi nem. Bízz az intuíciódban, bízz a megérzéseidben, és cselekedj. Még akkor is, ha mások nem látják az értelmét. Kit érdekel, ha te látod az értelmét. Csak ez számít.

https://woowooworkingwomen.com

 

Ajánlott könyvek:

ÖSSZEKAPCSOLT SORSOK,
KÜLÖNBÖZŐ VÉGZETEK

A siker alapelvei könyv

ÖRÖKÖLT
CSALÁDMINTÁK

NE FÜGGJ
SENKITŐL