Louise Hay A hála ajándéka című könyvével egy csodás inspirációs naplót hagyott hátra mindnyájunknak melyben nagyszerű megerősítései és szívhez szóló tanításai segítenek elmélyíteni a hála érzését, hogy az idővel életed alapvető részévé válik. Azt szeretnénk, ha mindenkinek megadatna a lehetőség úgy élni, ahogyan Louise L. Hay élt, ezért ebben a könyvben összegyűjtöttük a hálás életre vonatkozó írásait. Miközben megtanuljuk összeszámolni a számunkra megadatott áldásokat, látni fogjuk, hogy az életünk maga is áldás.

Tudd meg, miként élhetsz ragyogó, hálával teli életet nap, mint nap!

 

 

Karrier és munka – így segít a hála

Nehézségeid adódnak a munkahelyeden? Esetleg nem jössz ki egy kollégával? Nem azt a munkát végzed, ami lelked valódi hívását tükrözi?

Ha úgy érzed, megrekedtél, vagy utálod a munkahelyed, ahol csak azért vagy, hogy pénzt vihess haza, vannak olyan dolgok, amelyekkel pozitív változásokat érhetsz el. Lehet, hogy ezek az ötletek ostobának vagy a végletekig leegyszerűsítettnek tűnnek, de biztosan állíthatom, hogy működnek. Nagyon sok embert láttam, akiknek ezzel sikerült javítaniuk a munkahelyi helyzetükön.

 

A legerőteljesebb eszköz, amit megoszthatok veled, és amivel minden helyzetet megváltoztathatsz, a szeretettel való megáldás ereje.

 

Mindegy, hol dolgozol, vagy hogyan érzel a munkahelyeddel kapcsolatban, áldd meg azt szeretettel! És ezt szó szerint értem. Nem elég, ha homályos, pozitív gondolatok támadnak a fejedben. Ehelyett mondd a következőt: „Megáldom ezt a munkahelyet szeretettel.” Keress egy helyet, ahol ezt hangosan is kimondhatod – rengeteg erő rejlik abban, ha hangot adunk a szeretetnek. És itt ne hagyd abba! Áldj meg mindent a munkahelyeden szeretettel: az eszközöket, a bútorokat, a gépeket, a termékeket, a vásárlókat, a munkatársaidat, és mindent, aminek köze van a munkádhoz. Hidd el, csodákra képes!

 

 

Ha problémáid vannak valamelyik munkatársaddal, az elméd segítségével változtathatsz a helyzeten. A megerősítések nagyon jól működnek ilyen esetben. Próbáld meg a következőt:

Csodálatos a kapcsolatom mindenkivel, akivel együtt dolgozom, beleértve __________-t is.

Amikor ez a személy eszedbe jut, mindig ismételd meg ezt a megerősítést. El fogsz képedni, milyen sokat fog változni a helyzet pozitív irányba. Olyan megoldás bukkanhat fel, amire abban a pillanatban egyáltalán nem számítasz. Mondd ki a szavakat, és hagyd, hogy a világegyetem kitalálja a dolgok megoldását.

Miután megáldottad a munkahelyedet, írd le egy napra vonatkozó észrevételeidet. Folytasd a gyakorlatot: Észreveszel valami különbséget egy hét elteltével? Egy hónap után?

Ha eljön az ideje egy új állási lehetőség elfogadásának, akkor amellett, hogy szeretettel megáldod a jelenlegi munkádat, tedd még hozzá a következő megerősítést is: Szeretettel átengedem ezt a munkát a következő személynek, aki örülni fog, hogy itt dolgozhat. Ez a munkahely ideális volt számodra akkor, amikor elkezdted. Akkoriban tökéletesen tükrözte az önértékelésedet.

Mostanra sokat fejlődtél és jobb dolgok felé haladsz.

 

Megerősítés:

Tudom, hogy vannak olyan emberek, akik pontosan azt keresik, amit én felajánlhatok. Most elfogadok egy olyan álláslehetőséget, amihez minden tehetségemre és kreatív képességemre szükség lesz. Ez az állás teljes mértékben megfelelő számomra, és örömet okoz reggelente munkába indulni. Tökéletes helyen van, és szép fizetést kapok, amiért mély hálát érzek.

Néha visszük magunkkal a történetünket. Ha például utálod a jelenlegi munkádat, fennáll a veszélye, hogy magaddal viszed ezt az utálatot a következő munkahelyre is. Legyen bármilyen jó az új munka, hamarosan azon kapod magad, hogy ezt is utálod. Bármilyen érzések vagy gondolatok élnek benned jelenleg, azokat viszed magaddal az új helyre. Ha az elégedetlenség világában élsz, akkor mindenütt azt fogod találni, bárhová mész is.

Kizárólag a tudatosságod megváltoztatásával kezdhetsz pozitív eredményeket elérni az életedben. Ha ezt megteszed, akkor amikor felbukkan egy új munkalehetőség, minden jól fog működni, és te képes leszel élvezni azt. Egy új személyes törvényt hozol létre magadnak, és a világegyetem hasonlóképpen válaszol.

 

A hasonló dolgok vonzzák egymást, és az Élet mindig keresi a módját, hogyan hozzon jót számodra, már persze csak akkor, ha hagyod.

 

Írd le, milyen jellegű munkát találnál megfelelőnek a magad számára. Ezt követően fejezd ki elismerésedet a munka minden egyes aspektusáért, mintha az már tiéd lenne.

 

 

Ha munkaadó vagy,  remélem tudod, mennyire fontos, hogy kifejezd a köszönetedet a dolgozóidnak. Az emberek imádnak időről időre kis visszajelzéseket vagy elismerést kapni a jól végzett munkájukért. Ez mindenkiben jó érzést kelt.

Nem értem az olyan főnököket, akik azt hiszik, hogy ha ordibálnak a dolgozóikkal, attól azok jobb munkát fognak végezni. Ez nem így van, mert ettől kezdve már félnek vagy sértődöttek, és senki nem képes jól dolgozni, ha ilyen érzések munkálkodnak benne. Ha főnök vagy, nagyon figyelj arra, hogyan bánsz az alkalmazottaiddal. Az ilyen viselkedés nem készteti az embereket keményebb, csak félelemben végzett munkára.

Ha eljött az ideje, hogy az egyik alkalmazottad távozzon, ne légy zaklatott, és a támogatásodon kívül semmi mást ne éreztess vele. Amikor valaki kilép a cégemtől, a Hay Housetól, én a következőt mondom neki:

Szeretünk.
Azt akarjuk, hogy elmenj,
és legyen mesés az életed.
Köszönöm, hogy eddig itt voltál.
Nagyon nagy segítséget jelentettél.
Menj, és élj át olyan új kalandokat,
amilyeneket eddig nem.

 

Üzenetek írásakor szeretem a következőt írni: Az életed gyarapodjon és bővüljön! Egy ilyen elismerés mindkettőnkben jó érzést ébreszt.

A dolgozók hogyan járulnak hozzá a munkahely sikeréhez? Sorolj fel néhány módot, amivel kifejezheted elismerésedet a hozzájárulásukért.

 

 

Munkahelyi sikerre vonatkozó megerősítések:

Itt következik néhány általam kedvelt, a munkahelyi sikerre vonatkozó megerősítés, amit hasznosnak találhatsz:

Olyan munkát végzek, amiben tényleg örömömet lelem, és amihez szükségem van a kreatív képességeimre.

Megérdemlem, hogy sikeres karrierem legyen, és ezt most elfogadom.

A munkahelyemen öröm dolgozni. Szeretetet ültetek minden sarokba, és az egész hely békés és kreatív.

Nem kell keményen dolgoznom, hogy kiérdemeljem a jó bevételt.

 

Forrás: A hála ajándéka

 

Ajánlott könyvek:

.
A HÁLA AJÁNDÉKA

A siker alapelvei könyv

.
ÉLD AZ ÉLETED

HASZNÁLD
A MEGERŐSÍTÉSEKET