Néhány évvel ezelőtt úgy éreztem, teljesen megrekedtem. A munkám lélekölő volt. Reménytelennek tűnt a helyzetem. Semmi iránt nem lobbant fel bennem a szenvedély. Nem láttam tisztán, fogalmam sem volt, hogy mivel kellene foglalkoznom. Visszanézve azokra az időkre, úgy gondolom, az volt a baj, hogy túl sok figyelmet és energiát pazaroltam el arra, hogy görcsösen kerestem az életcélomat.

Pont ezzel a viselkedéssel hátráltattam, hogy hamarabb rátaláljak. Azzal, hogy folyamatosan arra koncentráltam, hogy nem tudom, mit akarok, beleragadtam a hiányérzetbe és az önbizalomhiányba. Ez így is maradt egészen addig, ameddig nem fordítottam a figyelmemet a jelentőségteljesebb élet irányába. A mai írásomban meglepő igazságokat osztok meg arról, hogy hogyan találhatjuk meg életcélunkat. Ha te is éppen azzal a problémával küzdesz, hogy nem tudod, mi lehet életed hivatása, vagy hogy mi legyen a következő lépés, akkor ezek az igazságok segítenek.

Hogyan hallhatod meg a hívószót? Hogyan élhetsz áloméletet?

  1. Az életcélt nem megtalálni kell, hanem hagyni, hogy feltáruljon előttünkUtkeresok_kezikonyve_b1_800px

Azért nem tudjuk megtalálni az életcélunkat, mert nem magunkban, hanem a külvilágban keressük. Kérdőn nézünk a többiekre, és kétségbeesve próbáljuk megtalálni az életcélunkat, pedig az nem olyan dolog, amit a külvilágban és másokban kellene keresnünk. Valójában nem is lehet megtalálni, inkább hagyni kell, hogy felfedje magát előttünk. Az életcélod benned van. Ahelyett hogy keresnéd, fordulj inkább lelked legbelsőbb zugához. Mi az, amitől úgy érzed, hogy tele vagy élettel és önmagad vagy? Kérdezd meg magadtól, hogy mit szerettél csinálni gyermekkorodban? Én írni szerettem. Így tehát visszatértem ehhez a tevékenységhez, mivel ez az, ami igazán örömöt okoz nekem, és ennek mentén el kezdtem követni a többi nyomot. Ahelyett hogy azt mondanád, „én most megpróbálom megtalálni az életcélomat”, inkább jelentsd ki azt, hogy „fel fogom fedni az igazi énemet”. Az életcélt nem megtalálni kell, hanem hagyni, hogy feltáruljon előttünk.

  1. Minden mindennel összefügg

Minden, amin életünk során átmegyünk, valamely nagyobb terv része. Amin most éppen keresztülmész, az már a következő fázis eleme. Én például a reklámiparban dolgoztam, de akkor nem tudtam, hogy minden ott átélt élmény nagyszerű felkészítő volt a jelenlegi életemre, erre az időszakra, amikor önállóan kell helytállnom íróként és életmód-tanácsadóként. A reklámszakmában elsajátítottam azokat a marketingstratégiákat, amelyek segítségével most könnyedén meg tudom osztani az üzeneteimet az emberekkel. Ha visszanézek, most már azt látom, hogy a reklámszakmában eltöltött idő sem volt felesleges, hanem olyan volt, mint egy felkészítő tábor. Ha éppen olyasvalamiben tevékenykedsz, amelyről úgy érzed, hogy nem a hivatásod, ne feledd, hogy minden mindennel összefügg, és ez is egyfajta tréning a későbbiekre. A most elsajátított készségek kulcsfontosságúak lehetnek a következő fázisban. Minden, amin keresztülmegyünk, valamely nagyobb terv részét képezi.

  1. Az élet célja az, hogy minél tudatosabb légy

Amikor otthagytam a nagyvállalati munkámat, komoly depresszióba estem. Azon tépelődtem, hogy mit is kezdjek az életemmel. Fogalmam sem volt arról, hogy vajon mi lehet az életcélom, és ettől teljesen megakadtam. Ez így is maradt egészen addig, amíg meg nem változtattam a hozzáállásomat, és ahelyett hogy azt kérdezgettem volna magamtól, „Vajon mi is az én életcélom?”, inkább azt kezdtem el kérdezgetni, hogy „Hogyan élhetnénk tudatosabban?” Ez volt az, ami radikálisan megváltoztatta a hozzáállásomat, és hozzájárult ahhoz, hogy felfedezzem azt, ami igazán örömet okoz nekem. Ami pedig nem más, mint az írás, a másoknak való segítségnyújtás, és az, hogy minél többen rátaláljanak arra, ami teljessé teheti az életüket. Minél tudatosabbá válsz, annál inkább úgy fogod érezni, hogy végre a legjobb valódhoz kapcsolódsz.

Keresd a könyvet webáruházunkban

Olvass bele a könyvbe

Forrás: http://www.playwiththeworld.com