Karácsonykor könyvet adni azt jelenti, hogy személyre szabott és átgondolt ajándékot adunk. Ez maga a szeretet kifejeződése, hiszen végtelenül személyes, a könyv választásakor nem árt, ha jól ismered a másikat, tudod milyen az ízlése, milyen témák foglalkoztatják épp. Így adhatsz valóban szívből, törődésből, szeretettel.

Egy könyv egy életre szól, és mély értékeket képvisel. Ha az, akinek ajándékoztad pár év múlva újra leveszi a polcról, emlékezni fog a törődésre.

Az olvasás megkívánja a minőségi idő létrejöttét, ha könyvet ajándékozol, végeredményben erre is bíztatod a másikat. Hiszen nincs szükség hozzá másra, csak hogy az ajándékozottnak legyen pár perce, hogy bekuckózva olvasson, és ez csakis úgy jöhet létre, ha értékes ön-időt teremt magának, amire valljuk be, mindenkinek szüksége van ezekben a rohanós időkben.

Könyvet ajándékozni kicsit olyan, mint egy terápiás kezelés, egy könyv sebeket gyógyít, enyhítheti a szorongást, eszközöket adhat traumáink leküzdéséhez.

Az olvasás élményekkel gazdagít. Ha olyan könyvet ajándékozunk, amit ismerünk és szeretünk, általa egy kis részt adunk önmagunkból is, saját érzéseinket, élményeinket osztjuk meg azzal, akit szeretünk.

Egy könyv elvarázsol, épít és felemel, ajándékozz hát szeretteidnek tudást, önismeretet, valódi jelenlétet és szívből jövő törődést!

 

Íme egy tematikus válogatás, amely segíthet a választásban.

 

Klasszikusok a regények kedvelőinek:

 

Szepes Mária: A Vörös oroszlán

A hazai spirituális útkeresők első számú regénye, az ezoterikus irodalom klasszikus remekműve Szepes Máriától. Az egykor nagy vihart kavaró, és ma is különleges sorsot élő regény, A vörös oroszlán alaptémája egy elixír, az örök élet itala, maga a Prima Materia, amely halhatatlanná tesz, és megadja azt a képességet, hogy emlékezzünk előző életeinkre. Izgalmas cselekménye négy évszázadot ível át, az alkímia történetét és a keleti filozófia legmélyebb kulcsit rejti a keresők számára, de a tudományos-fantasztikus irodalom kedvelői is előszeretettel olvassák.

 

 

Elisabeth Haich: Beavatás

Az ősi Egyiptomban egy fiatal nő épp a beavatásra készül tanítója, a nagy főpap, Ptahhotep segítségével, aki lépésről lépésre, a lány fejlődéséhez igazodva vezeti be az élet egyetemes igazságaiba. Számtalan ismeret és tudás mellett feltárulnak előttünk a karma és a reinkarnáció törvényszerűségei, a mindennapok személyes választásai és a spirituális fejlődés összefüggésének rejtelmei.

 

 

 

 

Dan Millman: A békés harcos útja

Ez a szívvel és humorral elmesélt klasszikus történet a mindannyiunkban rejlő békés harcoshoz szól, nevetésre és könnyekre késztetve az olvasót – akár a megvilágosodás pillanataiban is –, miközben újra felfedezzük az élet nagyobb értelmét és célját. Csatlakozz Dan Millmanhez és lépj te is a békés harcos útjára! Tapasztald meg te is, miként képes egy könyv megváltoztatni oly sok ember életét.

 

 

 

 

Dan Millman: Békés szív, harcos szellem

Nem más ez, mint az élethosszig tartó értelemkeresés története modern világunkban. Dan Millman legújabb könyvében élénk részletességgel írja le a gyermekkori álmodozóból világklasszis sportolóvá válását, beleértve azokat az eseményeket, amelyek a A békés harcos útja című spirituális klasszikus megírásához vezették. 

 

 

 

 

Ajándékok férfiaknak:

 

David J. Lieberman: Gondolatolvasó

David J. Lieberman az emberi psziché felfedezésének mestere, ismert pszichoterapeuta és hazugságkutatási szakértő, a Gondolatolvasóban teljesen új szintre emeli az emberek „olvasását”. A pszicholingvisztika – a beszélt és írott beszédbe ágyazott jelzések –, valamint a kognitív és viselkedéstudományok legújabb kutatásaira támaszkodva megmutatja a Gondolatolvasó című könyvében, hogyan alkalmazhatod forradalmi módszereit a mindennapi helyzetekben.

 

 

 

Nick Trenton: Ne agyald túl!

Nick Trenton sikerkönyvével segít megtalálni a kiutat a szorongás és a stressz okozta zsákutcából. A szerző részletes, hatékony és bevált technikákat ismertet, melyek segítenek áthuzalozni az agyunkat, irányítani a gondolatainkat, megtalálni a fókuszt, és megváltoztatni a mentális szokásainkat. Trenton legfőbb törekvése az, hogy segítsen kiszabadulnunk a saját magunk által ránk szabott mentális börtönből, újrakeretezni a szemléletmódunkat és megváltoztatni a viselkedésünket, amelyek során könnyedén kiiktathatjuk az aggodalmat, kételkedést, teóriagyártást, más szóval az agyalást az életünkből.

 

 

Dr. Joe Dispenza: Fejleszd a gondolkodásod

A széles körben elismert kutatónak a kvantumfizika, idegtudomány és genetika eredményeit felhasználva sikerült bebizonyítania: gondolataink felelősek életünk alakulásáért. Könyve az emberi agy rejtélyes világában vezeti körbe az olvasót, ott, ahol sorsunk eldőlni látszik. Az író kézzelfogható bizonyítékokat tár elénk; gondolataink kémiai reakciókat váltanak ki agyunkban, melyek viselkedési, érzelmi mintázatokban rögzülnek, és végül a tudatalattiban futó automatizmusokká alakulnak.

 

 

 

Damon Zahariades: Mentális állóképesség

Birkózz meg a nehézségekkel, teljesíts nyomás alatt, és győzd le a kihívásokat könnyebben, mint valaha gondoltad! Az Amazon bestsellerszerzője, Damon Zahariades „edzésprogramjának” és praktikus tippjeinek köszönhetően megtanulhatod, hogyan tarts ki, amikor nehézségekbe ütközöl, és a dolgok nem a terveid szerint alakulnak. Megtudhatod, hogyan kezeld a stresszt, miként uralkodj az ösztöneiden, és hogyan viseld el az érzelmi nyugtalanságot. Önbizalmad fejlesztésével szó szerint átformálhatod az életed!

 

 

 

Ajándékok a spiri barátnőnek:

 

Karen Frazier: A kristályok gyógyító ereje

A kristályokkal végzett holisztikus gyógyító módszerek segíthetnek mind az elme, a test és a lélek szintjén az energiáink megfelelő hasznosításában, mind egy pozitív és egészséges életmód kialakításában. Könyvében Karen Frazier intuitív energiagyógyász sokrétű tudással látja el az olvasót a kristályokkal történő energiagyógyászat legalapvetőbb kérdéseivel kapcsolatban.

 

 

 

Margarita Alcantara: Csakragyógyítás

A Csakragyógyítás című könyv valós segítséget nyújt különféle eredetű fájdalmaink és testi problémáink kezeléséhez, legyen az akár allergia, fejfájás, émelygés, vagy bármilyen lelki nehézség, magány okozta depresszió. Praktikus tanácsaival és útmutatásával könnyedén felismerheted és beazonosíthatod, mi okozza a fájdalmat, mi szül benned rossz érzést, és melyik csakra a felelős érte.

 

 

 

Denise Linn: Energiaszálak

Denise Linn legújabb könyvében megmutatja, hogyan szabadítsd fel a téged korlátozó energetikai kötelékeket, és hogyan erősítsd meg azokat, amelyek gyógyító hatással bírnak. Ezekkel a védelmi és tisztító technikákkal elkezdheted megtisztítani a körülötted lévő teret, megújítani az energiáidat, feltölteni a belső forrásaidat, és felerősíteni az erőt adó kötelékeket. Módszereivel békét és egyensúlyt teremthetsz az életedben. Ha megérted az energia természetét, ha megismered a feléd és a belőled áramló energiakötelékeket, -rostokat, -szálakat, akkor mindannak a középpontjába kerülsz, ami valódi és fontos az életben.

 

 

Dr. Linda Howe: Akasa-krónika Tárd fel az igazságot

Dr. Linda Howe eddigi tanításainak és tananyagainak a legjavát sűrítette az Akasa-krónika: Tárd fel az igazságot című könyvébe. Most megismerheted a legerőteljesebb vezetett meditációkat, 54 megerősítő gyakorlatot, praktikus irányelveket és protokollokat, amelyek a segítségedre lesznek, hogy az Akasa-krónika szívéhez hozzáférj. Fedezd fel a legközvetlenebb utat a lélekszintű bölcsesség eléréséhez az Ösvény-imádság által!

 

 

 

Ajándékok tiniknek:

 

Roxie Nafousi: Manifesztáció gyerekeknek

Inspiráló útmutató gyerekeknek a manifesztáláshoz. Roxie Nafousi önfejlesztő gyakorlatai egy életen át a hasznunkra válnak. A gyerekek olyan eszközöket kapnak kézhez, amelyek segítségével sokkal könnyebben átlendülhetnek a kihívásokkal teli időszakokon. A könyv a hálával teli, pozitív gondolkodásmód kialakításában lesz a segítségükre. Ezek mind kulcsfontosságú készségek, amelyek olyan lehetőséget biztosítanak számukra, ami által a legjobban boldogulhatnak az életben.

 

 

 

Jenna Ortega: Szív és lélek tükröződése

Jenna Ortega gyermekkora óta a színészi karrierje, a magánélete és a nyilvánosság elvárásai között egyensúlyozik. Megtanulta, hogy csakis a szeretet segítségével kezelheti mindezt: a barátai, a családja, a hite és – ami a legfontosabb – az önmaga iránti szeretettel. Jenna a kudarcaiból és sikereiből nyert bölcsességet egy őszinte és megindító könyvvé formálta.

 

 

 

 

 

Megan Logan: Légy kedves önmagadhoz

Interaktív munkafüzet több mint 100 kreatív, lélekemelő gyakorlattal. Megan egy évre elegendő tanításon és ötletgazdag gyakorlaton vezet végig, amelyek célja, hogy segítsenek valóban megszeretni a testedet, pihentetni és ellazítani az elmédet és a lehető legmélyebben kapcsolódni a lelkedhez.