Sokan félünk az öregedéstől, és attól, hogy látszik rajtunk a kor. Az idősödést borzasztónak, taszítónak találjuk. Holott valójában az élet normális és természetes velejárója. Ha attól félünk, hogy idő előtt megöregszünk, és nem tudjuk elfogadni minden életkorban a bennünk élő gyermeket, ha nem tudunk beletörődni abba, hogy azzá lettünk, akivé, akkor hogyan volnánk képesek a következő életszakaszba lépni?

Hogyan lehet elkerülni az öregedést? Ha valaki fiatalon jobblétre szenderül. Az emberi kultúra megteremtette azt a valamit, amit én a „fiatalság kultuszának” hívok. Bizonyos életkorban nagyon is tudjuk szeretni magunkat, de akkor miért nem tudjuk ezt megtenni, ha elkezdünk öregedni? Úgyis végig fogunk menni az összes életszakaszon, és mindegyiknek megvan a maga szépsége. Minden életkor új kalandokat tartogat.

Az öregedés nem egyenlő a hanyatlással.

Érthető, hogy nem szeretnénk öregek és betegek lenni, úgyhogy kezeljük külön ezt a két dolgot. Ne képzeljük be magunknak, hogy megbetegszünk és belehalunk. Én a magam részéről úgy gondolom, nem feltétlenül betegségbe kell belehalnunk.

Ha eljön az időnk, ha elvégeztünk mindent, amiért megszülettünk, egyszerűen szépen elalhatunk. Egy éjszaka lefekszünk, és békésen távozunk.

Louise Hay titka, hogyan öregedjünk meg boldogan és egészségesen

Nem kell halálos betegséget kapnunk. Nem kell gépekre kötve szenvednünk. Nem kell idősek otthonában vegetálnunk, mielőtt elhagyjuk az evilági életet. Rengeteget lehet olvasni arról, hogyan maradjunk egészségesek és éljünk teljes életet. Ne halogasd, kezdd el ma!

Időskorunkban is szeretnénk jól érezni magunkat, hogy még új élményekben lehessen részünk. Fiatalok akarunk maradni. Ahogy kedves barátom, dr. Christiane Northrup mondja: „A génkészleted nem feltétlenül a végzeted.”

Az idő előtti öregedés fejben dől el

Nemrég olvastam valamit, ami felkeltette a kíváncsiságomat. A San Franciscó-i orvosi egyetem cikke volt, amely arról szólt, hogy az öregedésünk módját nem a génjeink határozzák meg, hanem biológiai óránk, amely a fejünkben ketyeg. Ez a szerkezet figyeli, mikor és hogyan kezdünk öregedni. Leginkább egyetlen fontos tényező szabályozza: az öregedéshez való hozzáállásunk.

Például: ha azt hiszed, hogy harmincöt évesen középkorú leszel, az változásokat indít el a szervezetedben, hogy felgyorsítsa az öregedés folyamatát, amikor betöltöd a harmincötöt. Hát nem elképesztő? Valahol, valahogy mi magunk döntjük el, mi számít „középkorúnak”, mi „idősnek”.

shutterstock_233071042

Te hogy állítod be a biológiai órádat?

Úgy képzelem, hogy kilencvenhat éves koromig fogok élni, és végig tevékeny leszek, ezért aztán nagyon fontos, hogy egészséges maradjak.

Ne feledd: azt kapjuk vissza, amit adunk

Bánj szeretettel az idősekkel, mert veled is úgy fognak majd bánni, ha megöregszel. Ha mindenfélét gondolsz az öregekről, olyan ötleteket gyártasz, amelyre a tudattalanod reagálni fog. A hitünk, a gondolataink, az életről és önmagunkról alkotott elképzeléseink valóra válnak.

Használd ezt a megerősítést:Élvezem az életet, és megtalálom az örömöt a nap minden percében. Meg fogok fiatalodni.

louisehay.com

 

Keresd Louise L. Hay könyveit webáruházunkban