Egy hete a változás állapotába kerültem másik 18 ezer nagyszerű emberrel együtt Oprah The Life You Want című hétvégéjén. Olyan sok különféle vággyal, reménnyel, félelemmel és hittel léptünk be ebbe a roppant térbe. De amikor Oprah és a követői (Mark Nepo, akit imádok, Elizabeth Gilbert, Iyanla Vanzant és Rob Bell) egyetlen egységes erőként szóltak hozzánk, mindannyian ugyanannak a szent égboltnak a csillagaivá váltunk.

Rengeteg mindent kaptam azon a hétvégén: gondolatokat és érzelmeket, amelyek még mindig átjárták a szívemet. De a legnagyobb aha-élményem (ahogy Oprah mondaná) annak újrafelfedezése volt, hogy egyes-egyedül a ma, a most, ez a pillanat számít, és ezért még jobban örülök annak, amim van. Inkább mélyebb gyökereket eresztek, mint újabb hódításokat tűzzek ki célul. Hogy tökéletesen elégedett lehessek az élettel, amelyet megteremtettem, és valóban többre értékeljem.

Tudom, hogy ez nem forradalmian új gondolat, de szükségem volt erre az emlékeztetőre. Az ember könnyen válik a rabjává annak, hogy milyennek kellene lenniük a dolgoknak, mire volna még szüksége, min kell változtatnia, és min kell dolgoznia (fizikailag és lelkileg, a szakmai életben és az emberi kapcsolatokban).

Kris Carr és Oprah

Kris Carr és Oprah

Én is hatékony akarok lenni, ahogy mindannyian. Boldog akarok lenni, helyesen akarok cselekedni, jól akarom érezni magam. Csak valahogy nem sikerül. Ma úgy döntöttem, elengedem ezt a vágyat.

Hétfőn ezzel az új elhatározással mentem a Crazy Sexy-csapatomhoz. Megosztottam velük az érzéseimet, elmondtam, miért változtatta meg ez a gondolat a szemléletmódomat. Ahelyett, hogy öt évvel előre terveznék, a mára szeretnék összpontosítani. Azt akarom, hogy a pillanatért küzdjünk, ahelyett hogy azt tartanánk szem előtt, miként érhetjük el a célokat, amelyekről azt sem tudjuk, hogy évek múlva is akarni fogjuk-e őket.

Ha képesek vagyunk megelégedettséget érezni afelett, ahová eljutottunk, sokkal élvezetesebbé tehetjük az utat.

Ne feledjük: holnap nem ott leszünk, ahol ma vagyunk. De ha mindennap értékeljük azt, ahol tartunk, ha kiélvezzük a jelent, akkor meg fogjuk szeretni az egész folyamatot, és minden apró győzelmet észre fogunk venni az út során. Ha olyan vagy, mint én, már biztos megtapasztaltad, milyen akarni valamit, elérni valamit, aztán továbblépni a következő dolog felé – éljenezés és pezsgőbontás nélkül.

Amikor hazatértem az Oprah-hétvégéről, azt kérdeztem a csapatomtól (és magamtól): hogyan segíthetünk az embereknek, hogy jól érezzék magukat a mában, és még jobban megszeressék a folyamatot? Már

Keresd Kris Carr könyvét webáruházunkban

Keresd Kris Carr könyvét webáruházunkban

annyi klassz dolgot csináltunk, de hogyan csinálhatnánk még jobban? Felejtsük el ezt a „még, még, még” dolgot! Folytassuk azt, amit csinálunk, a legjobb tudásunk szerint, és elégedjünk meg ennyivel. Átkozottul biztos vagyok benne, hogy innen indulva több életet megváltoztathatunk, és több dolgot létrehozhatunk.

Nem tudom, mit várhatok, de csupán egy hét telt el, és ez a gondolat mindannyiunkat megváltoztatott. A lelkesedésem lavinát indított el. És ezt ti is megtehetitek. Amikor ujjongva előálltam az elgondolásaimmal (és nem aggódtam a jövő miatt), mindenki felvidult és tűzbe jött.

Szerinted működhet ez a te munkahelyeden vagy otthonodban is, amikor a barátaiddal és a családoddal vagy? Szerintem igen.

Miért mondanánk le a gazdag, örömteli életről, amely ebben a pillanatban tárul fel a szemünk előtt? Csak annyit mondok, hogy értékeljük azt, ahol pillanatnyilag tartunk. Még akkor is, ha többre vágyunk, legyünk hálásak azért, amink van, és legyünk tisztában azzal, hogy itt és most jó helyen vagyunk.

Oprah megosztotta velünk, hogy ébredéskor mindig az az első gondolata: Köszönöm!

Köszönöm, hogy elolvastátok, és részesei vagytok a Crazy Sexy világának, amelyet együtt alkottunk meg. Remélem, ma is felfedezed, milyen nagyszerű az életed. Szeresd magad, légy hálás. Bármibe került is eljutni idáig.

oprah

 

Rajtad a sor: Ma mivel vagy a leginkább elégedett? Miért vagy hálás?

Béke és jelenlét:
Kris Carr

Olvass bele Kris Carr Őrülten csábos ételek című könyvébe

Keresd Kris Carr könyvét webáruházunkban

www.kriscarr.com