A hála, áldásaink számbavételének képessége a szívvel való összekapcsolódás legtökéletesebb módja. Amikor hálásak vagyunk mindenért, amink van, a szívünk nyitva áll. Értékeljük az életet magunk körül, megtanuljuk értékelni a bennünket körülvevő embereket, a történéseket, ez pedig egy olyan új energiát szül, amely során a körülöttünk élők is elkezdik viszonozni mindazt a jót, amit feléjük érzünk, sugárzunk. Az áldásaink után érzett hála megnyitja a szívünket és megemeli a rezgésszintünket, ezzel még több áldást vonzva. Hálásnak lenni az áldásainkért jó érzés, és arra emlékeztet bennünket, hogy becsüljük meg azt, ami már a miénk. A hála így, egyszerűen, önmagától még nagyobb bőséghez vezet.

 

“A jelen pillanat miatt érzett hála nyitja meg az élet spirituális dimenzióját.” – Eckhart Tolle

 

Hogy jobban tudatosuljon bennünk minden, ami hálát érdemel, és fogékonyabbá váljunk az élet gyönyörűségeire, az egyik legegyszerűbb módszer az, ha hálanaplót vezetünk.

Próbáljuk csak ki néhány napig! Kezdjünk úgy minden napot, hogy leírunk legalább öt dolgot, amiért hálásak vagyunk. Akik rendszeresen lejegyzik, miért hálásak, boldogabbak másoknál – és boldogságuk tartós lesz. Nagyon egyszerűen hangzik, de ha úgy éled a napjaidat, hogy tudatosan figyelsz arra, mit veszel fel a hálalistádra, teljesen megváltozik a nézőpontod, amin keresztül a világot nézed.

Fejezzük ki a hálánkat bármiért, ami az eszükbe jut, lehetünk hálásak a családunkért, a gyermekeinkért, a barátainkért, azért, hogy ott élünk, ahol, a világ egy nyugodt szegletén, egészségben, biztonságban. Lehetünk hálásak azért, hogy egyedi utat járunk be ezen a világon, hogy olyan munkát végzünk, amit szeretünk.

Kifejezhetjük azonban a hálánkat a küzdelmeinkért, fájdalmas tapasztalatainkért, kríziseinkért is. Hiszen minden tapasztalat, legyen az jó vagy akár rossz érzésekkel teli, az életünk és fejlődésünk részét képezik. Lehetünk hálásak mindenért, és bármiért, hogy lelkünk benső erejét és képességeit megismerve, megértve, megtapasztalva átélhessük, milyen is életben lenni. A hála új csatornát nyit meg benned, olyan helyet, ahol az életed spirituális dimenziója áradni tud. Ahogy a valódi éned a hála terében fejlődik, önkéntelenül is egyre élettelibbnek és befogadóbbnak érzed majd magad a szépség iránt, ami körülvesz.

 

„A hála a saját energia tere. Ha észreveszed és hálás is vagy azért, amid van, az lehetővé teszi, hogy még több érkezzen hozzád, és megváltoztatja azt is, ahogy az életet megtapasztalod. A hála megváltoztat. Minél hálásabb vagy, annál több hála tükröződik majd vissza rád.” – Oprah Winfrey

 

 

A hála varázslatos ereje beindítja majd a jó irányú változásokat. Hiszen, ha hálát érzünk minden kis semmiségért és óriási dologért, amiért csak hálásak lehetünk, nem történik más, minthogy, beleszeretünk saját életünkbe.

 

„A törvény szerint adnunk kell ahhoz, hogy kaphassunk. Ha hálát adunk mindenért, cserébe megkapunk mindent. A varázsige tehát egyetlen szó, amely megváltoztat mindent.
Ez a szó pedig a köszönöm.” –
Rhonda Byrne

 

Sokszor lenne szükségünk valami könnyed, felemelő időtöltésre, játékos útmutatásra, vagy csak egy baráti jó tanácsra. Ezt a hálanaplót kifejezetten ennek érdekében állítottuk össze. Reméljük, hogy neked is minél több alkalmad nyílik majd elmélyíteni a hála érzését mindennapjaid során, ahogy lapról lapra és napról napra haladsz majd az elkövetkezendő kalandod során.

És ne feledd! Ennek a kalandnak a főszereplője Te magad vagy! Neked kell teleírni a saját gondolataiddal az üres lapokat, lejegyezni az olvasás során felmerülő érzéseidet, emlékeidet, és néha akár félelmeidet is. Ha így teszel, a napló végeztével a saját világod már megoldott és még megoldásra váró térképét olvashatod majd vissza. Egy dologban azonban biztos lehetsz: a hála érzésétől átjárva és megerősödve teszed majd mindezt!

Forrás: Hálanapló