Bármit gondoljon ki, és bármiben is higgyen az elme, azt képes elérni. – Napoleon Hill

 

1. lecke: A cél meghatározása
Minden teljesítmény kezdőpontja a cél meghatározása. Cél és terv nélkül az emberek csak sodródnak az életben.

2. lecke: Mesterelmék szövetsége
A Mesterelme-alapelv kettő vagy több elme szövetségén alapul, akik tökéletes harmóniában dolgoznak együtt egy közös, határozott cél elérésén. Másokkal való együttműködés nélkül nincs siker.

3. lecke: A hit alkalmazása
A hit az elméd egy olyan állapota, amelyen keresztül a céljaid, vágyaid, terveid és szándékaid fizikai valósággá vagy anyagi javakká válhatnak.

4. lecke: Többet nyújtani
Ez azt jelenti, hogy többet teszel, és jobb szolgáltatást nyújtasz, mint amit éppen megfizetnek. Ha többet nyújtasz, a kompenzáció törvénye is életbe lép.

waystobeextraordinary (1)

5. lecke: Kellemes személyiség
A személyiség egy ember mentális, spirituális, fizikai tulajdonságainak és szokásainak összessége, melyek megkülönböztetnek minket egymástól. Ez az a faktor, amely meghatározza, hogy kedvel-e minket valaki vagy sem.

6. lecke: Személyes indíttatás
A személyes indíttatás az, amely arra inspirál, hogy befejezd, amit elkezdtél. Az erő, amely minden cselekedetet elindít. Senki sem szabad addig, míg meg nem tanulja, hogyan gondolkodjon önállóan, és hogyan szerezzen bátorságot a cselekvéshez.

7. lecke: Pozitív hozzáállás
A pozitív hozzáállás a helyes mentális attitűd minden körülmények között. A siker még több sikert vonz, míg a bukás még több bukást.

8. lecke: Lelkesedés
A lelkesedés az, amikor a hit akcióba lép. Egy intenzív érzés, égető vágy. Belülről jön, de kívülre sugárzik a személy hangjából és arckifejezéséből.

9. lecke: Önfegyelem
Az önfegyelem azzal kezdődik, hogy uraljuk a gondolatainkat. Ha nem kontrollálod a gondolataidat, akkor nem tudod kontrollálni a szükségleteidet sem. Önfegyelemnek azt nevezzük, amikor a szívedben lévő érzelmek és a fejedben lévő érvek egyensúlyban vannak.

10. lecke: Helyes gondolkodás
A gondolkodás ereje a legveszélyesebb vagy a leghasznosabb erő az emberek számára – attól függ, hogyan használják fel.

11. lecke: Kontrollált figyelem
A kontrollált figyelem segít, hogy alaposan megismerjük az emberi akarat különböző formáit, mert lehetővé teszi, hogy tudatunk erőit egy meghatározott cél elérésére összpontosítsuk, és készenlétben tartsuk azokat.

12. lecke: Csapatmunka
A csapatmunka egy harmonikus együttműködés, amely önkéntes és szabad.
Amikor a csapatmunka szelleme a fő mozgatója egy üzletnek vagy iparágnak, a siker garantált. A harmonikus együttműködés egy felbecsülhetetlen érték, amit azzal arányosan érhetsz el, hogy mennyit adsz.

shutterstock_343048862 (1)

13. lecke: Balszerencse és kudarc
A személyes siker általában pontosan arányban van az egyén által megtapasztalt bukásokkal. Sok úgynevezett hiba csak ideiglenes vereség, amely később álcázott áldásnak is bizonyulhat.

14. lecke: Kreatív látásmód
A kreatív látásmód a szabad és félelmet nem ismerő képzelőerő által fejlődik ki. Nem egy természetfeletti tulajdonság, mellyel valakit megáldanak születésekor, valakit pedig nem.

15. lecke: Egészség
Az egészség az egészség tudatával kezdődik, csakúgy, ahogy a pénzügyi siker is a jólét tudatával kezdődik.

 

16. lecke: Az idő és a pénz beosztása
Az idő és a pénz értékes források, és kevés, sikerért küzdő ember gondolja úgy, hogy bármelyikből is túl sokkal rendelkezik.

healthyhabitsyoualreadyknowbutarentdoing (1)

17. lecke: Szokások
A pozitív szokások kialakítása és fenntartása belső békéhez, egészséghez és pénzügyi biztonsághoz vezet. A kialakított szokásaid, gondolataid és cselekedeteid miatt vagy az, aki.

 

Forrás: https://www.success.com/article/napoleon-hills-17-principles-of-personal-achievement

Napoleon Hill könyvei:

a_teljes_gondolkodj_es_gazdagodj_b1_218pxAz_ero_utja_200px