A hit egy lelki állapot, a „lélek főforrása”, amely által céljaink, vágyaink és terveink fizikailag vagy pénzügyileg megvalósulhatnak.

 

„A hit azon átjáró, amelyen átkelve hozzáférhetünk a végtelen intelligenciához.”

 

A hit alkalmazásának alapjai:
  • A cél meghatározása, személyes kezdeményezéssel vagy cselekvéssel megtámogatva.
  • Mindenféle negativitástól – irigységtől, gyűlölettől, féltékenységtől és félelemtől – mentes pozitív gondolkodásmód.
  • „Mesteri elmékkel” való szövetségre lépés – olyan személyekkel, akik hiten alapuló bátorságot sugároznak magukból, és akikkel mentálisan és spirituálisan is összeillünk, képesek vagyunk megvalósítani az adott célt.
  • Annak a ténynek a felismerése, hogy minden nehézség ugyanannyi haszonnal jár, mint amennyi megpróbáltatást okoz, illetve, hogy az átmeneti veszteség nem egyenlő a teljes vereséggel, kivéve, ha az egyén úgy tekint rá.
  • Az a szokás, hogy ima formájában minden nap kifejezzük hálánkat az adott nap áldásaiért.

 

A hit igénybevételéhez szükséges gondolkodásmód megteremtéséhez kövesd a következő utasításokat

 

1. Tudd, hogy mit akarsz, és határozd meg, hogy mit teszel meg érte.

2. Imáid során hagyd, hogy az elméd az imádságba foglaltakat úgy képzelje el, mintha azok már a birtokodban lennének.

3. Tartsd nyitva elmédet, hogy meghallhasd az onnan érkező iránymutatást és odafigyelhess a megérzésekből fakadó inspirációkra, hiszen lehet, hogy pont ezek hozzák el azt választ kérdéseidre.

4. Van, amikor legyőznek. Ez akár többször is előfordulhat. De ilyenkor se feledkezz meg arról, hogy az ember hitét számtalan módon próbára tehetik. A vereség tehát azt is jelentheti, hogy éppen próbára tesznek. Fogadd el ezt, és legyen ez az inspiráció arra, hogy még nagyobb erőfeszítéssel robogj céljaid elérése felé.

 

„Általános” hit nem létezik. Mindig kell, hogy legyen hitednek tárgya, célja, legyenek vágyaid. A hit alkalmazásából fakadó előnyöket csak ekkor tudod kiélvezni.

A hit nem más, mint belülről érkező iránymutatás, amely bár nem visz el arra a helyre, amit keresel, de megmutatja azt az ösvényt, amely elvezethet vágyaidhoz.

A hit egy átjáró, amelyen át kell kelned ahhoz, hogy kommunikálni tudj a végtelen intelligenciával, és segítséget kérhess tőle. Ez az egyetlen, ami eredményessé teheti az imáidat.

Napoleon Hill 

Forrás: www.naphill.org

 

Ajánlott könyvek:

.
Siker

A TELJES GONDOLKODJ
ÉS GAZDAGODJ

Add el
magad