Ismerjétek meg a Nincs több veszekedés! című gyakorlatorientált párkapcsolaterősítő könyvet. Alicia  Muñoz könyvének segítségével olyan kommunikációs eszköztárat hozhattok létre, amely segít a boldog és egészséges párkapcsolat fenntartásában.

 

52 párkapcsolati kihívás és heti 20 perc gyakorlat, hogy felhagyjatok a veszekedéssel és megélhessétek a legmélyebb kapcsolódást!

Ez a rendkívüli párkapcsolati könyv együttérző és megértő módon közelíti meg a nehéz párkapcsolati problémákat, tiszteletben tartva a párkapcsolatok összetettségét. 

Alicia Muñoz okleveles párterapeuta a Ne agyald túl a párkapcsolatod! című könyv szerzője egy intim utazásra kalauzolja az olvasót olyan rokonszenves párok életén keresztül, akik megbirkóznak azokkal az alapvető kérdésekkel, amelyek konfliktusokat válthatnak ki a kapcsolatokban. Az általa nyújtott sokoldalú, egyszerre gondolatébresztő és feladatorientált technikák és gyakorlatoknak köszönhetően megtanulhatjátok megszeretni saját tökéletlenségeteket és együttes erővel felülkerekedni a közös nehézségeken.

 

Tanuljátok meg megfékezni a veszekedést még mielőtt kirobbanna a vihar!

Alicia Muñoz különleges ember. Arra hivatott, hogy megváltoztassa az egymáshoz való viszonyunkat. Párterapeuta, akinek a szenvedélye a fejlődés, a mélység és a hitelesség. Ebben a könyvben a saját és ügyfelei tapasztalatainak felhasználásával igyekszik motiválni és inspirálni az olvasókat, hogy tartós módon mélyítsék el párkapcsolatukat. Ez a könyv mindannyiunk segítségére lehet. 

 

 

Amikor a párok veszekednek, az olyan, mint egy trópusi vihar. A reaktivitás képes megrongálni a kommunikációs csatornákat, és akadályokat hagyni maga után, amelyek blokkolják a kapcsolódást. Ebben a könyvben Alicia Muñoz arra összpontosít, hogy segítsen az „antifragilitás” kialakításában. A párok képesek eltakarítani a veszekedések után hátramaradt romokat, és a krízis után helyreállíthatják a kommunikációs csatornákat. Még azt is megtanulhatják, hogyan tartsák fenn az intimitást, miközben 130 kilométer/órás szél tombol a kapcsolatukban. A magával ragadó történetekkel és a hetente egyszer elvégzendő gyakorlatokkal Muñoz egyfajta rendszert kínál az olvasóknak a közös munkához, amelyhez nem kell terapeutához járniuk. Könyve segítségével a párkapcsolatokban felbukkanó problémák közül sok gyógyítható. Általa a törődés heti gyakorlattá lehet. 

 

Szembenézni a közös problémákkal

Romantikus választásaink óriási lehetőségeket rejtenek magukban. Ha a párunkkal együtt munkálkodunk azon, hogy túlzsúfolt és teljesítménycentrikus életünkben találjunk egy helyet, ahol lelassíthatunk, közelebbi kapcsolatba kerülhetünk önmagunkkal és a párunkkal.

Hihetetlen szupererő birtokába jutnak azok a párok, amelyek szembenéznek a félelmeikkel, és látják a vakfoltjaikat – vagyis minden zavarosságával együtt vállalják az emberségüket, és elkötelezik magukat a fejlődés mellett. Képesek megszabadulni a romboló hatású kommunikációs szokásoktól, és képesek közösen megteremteni a tartós szerelem feltételeit, amely aztán fenntartja a kapcsolatukat, és táplálja az életet körülöttük. Ti is lehettek ilyen pár. Ti is kifejleszthetitek magatokban ezt a szupererőt. 

Ez a könyv arról szól, hogy teret nyissunk a kérdések és tapasztalatok együttes felfedezésének. Ha őszintén és nyíltan beszélsz a problémáidról, ahelyett, hogy gyors megoldások után kutatnál, az elmélyíti a mások és önmagad iránti szeretetre való képességedet. 

 

 

52 párkapcsolati kihívás

Ezt a könyvet úgy terveztem meg, hogy végigvezessen 52 – minden hétre egy – közös párkapcsolati kihíváson, a közös döntéshozataltól kezdve egészen a futó kalandokig. Én kihívásoknak nevezem ezeket, de valójában lehetőségek a fejlődésre. 

Ha szeretnéd a legtöbbet kihozni ebből a könyvből, akkor azt javaslom, hogy az egyes fejezeteket a megadott sorrendben olvasd végig. Ez minden héten legalább egy fejezet elolvasását és egy húszperces gyakorlat elvégzését jelenti a partnereddel együtt. Az egy év elteltével újra nekiláthattok, és a munka közben a már ismert kihívások új rétegei fognak kibontakozni. 

Az érintett témák többek között az alábbiakat járják körbe: öngondoskodás, kommunikáció, intimitás problémák, felelősségvállalás, önbecsülés, kötődési problémák, értékrendszerbéli eltérések, tiszteletlenség, pénzügyes, stressz, gyermeknevelés, szexualitás stb.

Ez a könyv olyan pároknak és egyéneknek szól, akiket érdekel egy elérhető, könnyen adaptálható és működő módszer arra, hogy kevesebbet veszekedjenek, és jobban szeressék egymást. Ha párterápián vesztek részt, a könyv a folyamatban lévő munka kiegészítéseként szolgálhat. Egy többfunkciós eszközt szeretnék a kezetekbe adni – egyfajta párkapcsolati svájci bicskát –, amely kompakt, sokoldalú, felhasználóbarát, egyszerre gondolatébresztő és feladatorientált. 

Az itt bemutatott kihívások, feljegyzések, tippek és ötletek célja az, hogy bárhol is vagy, ezek szerves, értelmes és megfelelő módon illeszkedjenek be az életedbe. A jóllét egy párkapcsolatban néha olyan hullámzó lehet, mint egy volatilis részvény árfolyama, de ha következetesen végzed a munkádat, akkor kis időbefektetéssel is jelentős fejlődést érhetsz el. 

 

 

Esetillusztrációk – mintapárbeszédek és 20 perces gyakorlatok

Minden fejezet, minden heti kihívás egy-egy kihívással szembenéző pár történetét mutatja be, kiegészítve a kihívásban szerepet játszó tényezők elemzésével.

Az esetillusztrációkat követő gyakorlatok bárhol elvégezhetők. Az egyes fejezetek végén található gyakorlatokkal lehetőséged nyílik arra, hogy a tippek és közös élmények segítségével kibontsd és fedezd fel a kihívásokat a saját párkapcsolatod vonatkozásában. 

Minden egyes javasolt gyakorlat után beillesztettem egy a beszélő és a hallgató közötti mintapárbeszédet. Ezek a minták igyekeznek visszaadni a fókuszt, a hangnemet és az érzelmi elmélyülést, amely egy-egy gyakorlat során jelentkezhet. A valóságban végtelen számú módon alakulhatnak ezek a beszélgetések. A legfontosabb, amire mindig törekedni kell, a hitelesség és a kölcsönös tisztelet. 

Javaslom, hogy a gyakorlatok elvégzése előtt jelöljetek ki egy fizikai és/vagy pszichológiai páros pontot. Ez lesz az a hely, ahol te és a partnered hetente egyszer találkozni fogtok, hogy felfedezzétek a heti kihívást. Ez lehet az otthonotok egy konkrét szeglete, illetve ha más-más helyen tartózkodtok, egy virtuális tér, netán egyszerűen csak átváltotok egyfajta nyitott, érdeklődő lelkiállapotba. 

Nyitnotok kell majd egy „páros időtárolót” is. Ez egy közös megegyezésen alapuló és mindkét fél által betartott időtartam, amelyet a partnereddel a gyakorlat elvégzésére fordítotok.

Időnként nehéz lehet a partnerünkkel való eszmecsere. Érzékeny témák esetében pedig még nagyobb a tét. Ebben a könyvben arra buzdítalak, hogy tegyél meg valami olyasmit, ami kihívást jelent számodra: rendszeresen beszéljetek a partnereddel olyan dolgokról, amelyekről nehéz beszélni. Azt kérem, hogy közelítsd meg bátran az érzékeny témákat, és várd meg, amíg letámadnak. 

 

Az ugródeszkák

Egyes részek között „ugródeszkákat” illesztettem be, amelyek megkönnyíthetik a partnereddel való beszélgetést. Az ugródeszkák célja, hogy inspiráljanak és motiváljanak téged és a partneredet, hogy a gyakorlatokon és a könyv fejezetein keresztül folytassátok a közös munkát. Tippeket, gyakorlati tanácsokat, támogatást nyújtanak, és gyakran kibővítik az esettanulmányok témáit. 

Izgatottan várom, hogy 52 közös párkapcsolati kihíváson keresztül elkísérhesselek egy tapasztalatszerző utazásra. Arra bátorítalak, hogy teljes mértékben add át magad a feladatnak. Légy kész odafigyelni, kiegészítendő kérdéseket feltenni, légy gyengéd és nagylelkű, és feltételezd a legjobbat a partneredről. Ne add fel, még akkor sem, ha a munka akadozik. Találkozzatok rendszeresen a páros ponton, lélegezzetek mélyeket, adjátok át magatokat az utazásnak, és élvezzétek a kalandot! 

Forrás: Nincs több veszekedés!

 

Ajánlott könyvek:

.
NINCS TÖBB VESZEKEDÉS

A siker alapelvei könyv

.
NE AGYALD TÚL A PÁRKAPCSOLATOD

KÖTŐDÉSI PROBLÉMÁK
ÉS MEGOLDÁSOK

.
MINDENT
A SZERETETÉRT