Tedd rendbe az otthonod

A tiszta otthon segít, hogy a fejünk is tiszta maradjon. A legtöbben ismerjük azt az érzést, amikor meg akarunk találni valamit, legyen az akár ruhadarab, egy könyv vagy egy konyhai eszköz, de a túlcsorduló fiókjaink, gardróbjaink és polcaink miatt lehetetlen. Az ilyen helyzetektől frusztráltak, ettől pedig rosszkedvűek és nyugtalanok lehetünk.

Ha rendet teszünk az otthonunkban, az többféleképpen is növelheti nyugalmunkat: ha a dolgaid rendesen a helyükön vannak, akkor nem fogsz időt vesztegetni azzal, hogy stresszesen keresed őket, takarítani is könnyebb lesz, a rendrakás fizikai energiája pedig szerotonint termel – azt a hormont, amely egyensúlyban tartja a hangulatunkat, és segít, hogy boldogabbak legyünk.

 

Szekrényt csak szervezetten

Ha rendet raktál, ideje nekilátni a szekrénynek. Stresszes lehet eldönteni, hogy mit vegyünk fel reggel a munkába, vagy egy különleges eseményre. Ha tudod, hogy mi hol van, gyorsabban és könnyebben tudod összeállítani az öltözéked, amitől nyugodtabb leszel, és a helyzet urának érzed magad.

A rendelkezésre álló hely és a saját ízlésed segíthet eldönteni, hogyan rendezed el a ruháidat, de a legegyszerűbb tanács az, hogy oszd fel a gardróbod munkahelyi és hétköznapi ruhákra, majd ezeken a csoportokon belül színek vagy a darabok típusa szerint – felsők, nadrágok, ruhák stb. Azt válaszd, ami a legjobban beválik.

 

Tanulj meg nemet mondani

Mind jól akarunk teljesíteni a munkában, de könnyen szokásunkká válhat, hogy magunkra húzunk minden feladatot és ezzel egy csomó stresszt. Ha megkérnek, hogy csinálj meg valamit, és félsz nemet mondani a főnöknek, ne aggódj azon, hogy elveszted a tiszteletét. A vezető megérti, hogy néha a munka mennyisége miatt nem vállalhatunk további feladatokat és felelősségeket; számít rá, hogy az alkalmazottai tudják vele, hogy mikor készek többet dolgozni. Ha udvariasan visszautasítod a feladatot azzal a magyarázattal, hogy nem tudod elvégezni a megadott időn belül, akkor nemcsak azt mutatod meg neki, hogy tisztában vagy a munkamennyiségeddel és a határaiddal, de még a téged ért stresszen is enyhítesz. Ha úgy érzed, mindig igent kell mondanod, akkor túl sok munka szakadhat a nyakadba, amitől esetleg nem tudod betartani a határidőket, vagy nem abban a minőségben végzed a munkát, amilyenben kellene. Ezt könnyű elkerülni, csak légy tisztában azzal, amit meg kell csinálnod, és ha kell, mondj nemet.

 

Nyújtózz

Ha ülő munkát végzel, néhány óránként kelj fel és nyújtózkodj, ez pihenteti a szemed, és néhány percre távol tart a számítógép képernyőjétől és az aktuális feladattól. Emellett segít megelőzni az izomfeszülést – ami fejfájáshoz vezethet –, és jót tesz a vérkeringésnek. Amikor az izmaink feszültek, akkor érzelmileg is feszültek leszünk, hajlamosabbá válunk a stresszre, de nyújtózással megszabadulhatsz ettől a feszültségtől.

Állj meg egy percre, hagyd abba a munkát, és nézz körül. – Lev Tolsztoj

 

Ajánlott könyv:

ANNA BARNES: NYUGALOM