Gabrielle Bernstein író és motivációs előadó tudja a megoldást a problémáinkra: állj meg, töltsd fel magad szeretettel és az Univerzum majd gondoskodik a többiről.

Gabrielle – akit Oprah csak „az új gondolatvezérként” emleget – már tinédzseréveiben is vezette társait a Reform mozgalomban.

Egy zsidó ifjúsági csoport, a NFTY élén álltam 12 és 15 éves korom között, és őszintén szólva ez nevezhető a karrierem kezdetének” – mondta Gabrielle Bernstein motivációs előadó. „Hétvégente zsidó fiatalokat irányítottam spirituális elvonulásokon. Ott éreztem magam leginkább szellemileg felvillanyozottnak, fókuszáltnak, céltudatosnak. Gyönyörűen előrevetítette ez a jövőmet. Templomokban beszéltem és az ifjúsági vezetőként végzett munkám határozottan fontos kezdőpont volt számomra.”

Az utóbbi években Bernstein egy népszerű videóblog készítőjeként, valamint a Történhetnek csodák és a Szupervonzás című, New York Times bestseller könyveivel szerzett újabb követőket.

Egyik kiemelkedő könyve Az Univerzum mindenben támogat címmel jelent meg.

Az elhatározásom ezzel a könyvvel az, hogy minél több embert felrázzak, és ráébresszem őket a hithez és az örömhöz való kapcsolódásukra” – mondja Bernstein. Amikor ebben a szövetségben vagyunk, eljuthatunk a valódi célunkhoz: hogy szeressünk és terjesszük a szeretetet. Ezek a szavak nem csupán trendi hívószavak, amelyeket a közösségi média felületein posztolunk. A missziónkká kell, hogy váljanak ezek a kifejezések. A boldogság és a biztonság, amely után vágyakozunk, a szeretethez való elköteleződésünkben rejlik.

Az ünnepek közeledtével Bernstein a The Times of Israel-nek adott interjújában a szeretethez vezető útjáról is megosztott néhány gondolatot, valamint arról, hogyan alakítja át gondolatait a mindennapokban.

Hogyan született meg ennek az írásodnak a címe?

Valójában ez volt az első könyvem (Édesítsd meg az életed) utolsó fejezetének a címe, ami évekkel ezelőtt jutott eszembe. Akkoriban a hit és az abba vetett bizalom volt a fő téma.

Mi az újdonság a könyvben, és hogyan találtál rá erre?

Ez a kiadvány sok szempontból sokkal filozofikusabb lett. Sok történetet megosztok, és mélyebben mesélem el az igazságot, mint előtte bármikor. Elismerem a megtapasztalt kényelmetlenségeket, és hogy mi által kerültem ezekbe a helyzetekbe.

Sokszor vallok a sebezhetőségemről ebben a kötetben. Az alcíme A félelem átalakítása hitté. Ez egy nagyon aktuális cím. Olyan időket élünk, amikor nagy szükség van irányadásra, vezetésre. Biztonságra vágyunk. Az emberek nagyon bizonytalannak, kiegyensúlyozatlannak érzik magukat és ez a mű ezekben a témákban nyújt támogatást.

 

 

Mit jelent az, hogy „Az Univerzum mindenben támogat”?

Azt jelenti, ha nem is minden úgy alakul, ahogy elterveztük, létezik egy, a miénknél felsőbbrendű terv. Amikor egy magasabb erőhöz kapcsolódunk, akkor is megtalálhatjuk a helyes irányt, amikor épp erőtlennek érezzük magunkat.

Hogyan juthatunk el idáig?

Ezt vallási vagy spirituális gyakorlattal is elérhetjük. Nem igazán számít, hogyan érjük el, a lényeg, hogy csináljuk.

Megvan a képességünk, hogy egy olyan jelenlétre és energiára hangolódjunk rá, amely támogat és körülvesz. Ezt a kapcsolódást akkor is használhatjuk, amikor kétségeink vannak, küszködünk valamivel.

Mit szeretsz a leginkább ebben a tanításban?

A leginkább az tetszik benne, hogy nekem is szükségem volt rá. Nekem is ugyanannyira szól, mint az Olvasóknak. Olyasvalami volt, amihez én is kellettem – ki kellett állnom a saját boldogságomért, jólétemért.

Mit tanácsolnál azoknak, akik a bizalom és félelem közti feszültséggel küzdenek?

A munka jelentős részét az teszi ki, hogy napi szintű hitgyakorlatokat végzünk kitartóan és folyamatosan a megadás állapotában tartózkodunk. A fizikai tüneteknél különösen jellemző, hogy kontrollálni akarjuk az eredményt. Sokszor az a legnagyobb segítség, ha elfogadjuk a körülményeket, azt, ahol most tartunk és megengedjük, hogy megérkezzen a gyógyítás, ami ebben a tapasztalásban megérkezhet. Így megtaláljuk a gyógyítókat, akik a leginkább segíteni tudnak, a könyvek, amelyekre szükségünk van, maguktól a kezünkbe hullanak.

A kihívás abban rejlik, hogy ellenállásban vagyunk. Az ellenállás nélküliség az az állapot, amikor a valódi gyógyulás megkezdődik, megérkezik az életünkbe az Univerzum, és hagyhatjuk, hogy az támogasson minket.

Azt tanácsolod, hogy az emberek találják meg Istent, az Univerzumot, a Forrást…bárhogy is kapcsolódnak. Nálad, hogy működik ez?

Úgy hiszem, angyalokkal, szellemi vezetőkkel és ősökkel kapcsolódom. Ezek mind Isten vagy az isteni energia kategóriájába tartoznak, én velük szövetkezem, amikor elmélyülök és lelassulok.

 

 

Néha arra kéred a közönséged, hogy „nézzenek rá az őrült oldalukra és nevezzék nevén”. Mit értesz ezalatt?

Ezt azt jelenti, hogy nézz rá a félelmeidre. A spirituális út azt is jelenti, hogy szemrevételezzük a szorongásainkat mindenféle ítélkezés nélkül, majd imán és meditáción keresztül elengedjük azokat, átalakítjuk és túllépünk rajtuk.

Egy másik tanácsod így hangzik: „a boldogság egy választás, amelyet meghozunk.” Hogyan hatott ez rád? És a körülötted levőkre?

Ez komolyan hangzik, ugye? Bármelyik pillanatban megválaszthatod, hogy a félelem vagy a szeretet lencséjén keresztül tekintesz-e a történésekre.

Mit jelent, hogy valakinek gyors a visszatérési rátája?

Ez azt mutatja, milyen gyorsan tudja az illető visszaterelni a gondolatait a szeretetre.

Melyik a kedvenc megerősítésed?

 

„Ha megváltoztatod a nézőpontod, a dolgok is megváltoznak” – Wayner Dyer

 

Mit tanácsolsz azoknak, akik olyan sok szerencsétlenséget élnek át, hogy inkább azt gondolják, az Univerzum ellenük van, ahelyett, hogy „mindenben támogat”?

Az Univerzum senki ellen nem szövöget terveket. Amikor sok bonyodalmat kell átélnünk, a fókuszunkat fontos visszairányítani a gondolatainkra és az érzéseinkre. Minden, amit gondolunk és érzünk, hatással van az életünkre. A körülményeinket nem mindig tudjuk megváltoztatni, de arra van ráhatásunk, hogyan éljük meg az eseményeket. A gondolataink és az energiánk emelésével visszavehetjük az életünk feletti irányítást és újra kapcsolódhatunk az Univerzum támogatásához. Ez az oltalom mindig ott van, csak ellenállunk neki. Az ellenállás feloldásával újra kapcsolódunk a szeretethez.

Kihívást jelentő élethelyzetekben hogyan találhatjuk meg a békét, bizalmat és a kibontakozó örömöt?

Az ima és a meditáció a békéhez vezető legtisztább út. Elkötelezett napi szintű gyakorlással visszakapcsolódhatunk a szeretet és az öröm állapotába. Ezt teljes meggyőződéssel mondhatom. Nem számít, mi zajlik épp az életemben, bármikor visszatérhetek a szeretethez meditáció és ima segítségével.

Mit tanácsolnál a feltörekvő szerzőknek, motivációs előadóknak, akiket csak „szellemi junkieként” szoktál emlegetni?

 

 

Tedd azt, amit szeretsz. Az öröm a siker katalizátora. Amikor követed a szenvedélyedet, az Univerzum átveszi az irányítást.

 

Milyen gondolatokat, szavakat, energiát szeretnél sugározni a mindennapokban?

Légy kedves másokkal!

És mit tartasz az isteni küldetésednek?

Hogy felébresszem az embereket a saját értelmezésük szerinti spirituális kapcsolódásra.

Milyen mértékben hat rád A Csodák tanítása?

A Csodák tanítása az egyik nagy tanítóm. A mai napig rendszeresen tanulmányozom. Olyan, mint egy ajándék, amin újra és újra meglepődöm. Ez a tanítás gyengéd mentális átprogramozást és Istennel való mély kapcsolódást kínál az olvasóknak.

Hogyan tudtál zsidóként megbékélni a könyv keresztény tartalmával?

A szeretetre fókuszálok: a tartalomra, nem a formára.

Azt tanítod „Ma szeretettel tekintek önmagamra” vagy például „Úgy határozok, hogy együttérzéssel és kedvességgel tekintek magamra”. Hogyan éled meg ezeket a tanításokat?

Nem élhetjük ezt minden pillanatban, de törekedhetünk rá. Mindig hozhatunk egy újabb döntést és a kételkedés helyett az önszeretet felé fordulhatunk. Ez egy választás.

Másik tanításod, hogy „Ma úgy döntök, lelassulok”. Mi történik, ha ellenállsz ennek? Mit tanulhatunk ebből?

Ez egy nehéz téma nekem. A sietés rossz szokás. Amikor rohanunk, egy fontos érzést próbálunk elkerülni. Mostanában próbálom megérezni az érzést, ami a gyors tempó alatt megbújik.

Milyen források, rituálék segítenek leginkább?

Naponta meditálok, ami nélkül képtelen lennék élni. Szintén nagyon hasznos számomra az EFT, Érzelmi Felszabadítás Technika. Sok nagyszerű tanító, terápia és vezető van a segítségemre.

 

 

Hogy néz ki egy átlagos napod?

Minden reggel, ébredés után egy 30 perces meditáció következik. Megtisztítom az elmémet és az energiámat, mielőtt elkezdeném a napot. Ez nagyon fontos.

Majd csinálok egy csésze teát és általában leülök a számítógép elé írni, vagy a csapatommal egyeztetni. Amikor úton vagyok, minden másképp alakul. A napomat azzal töltöm, hogy felkészülök a beszédemre, majd később megtartom az előadást. Hétvégén szeretek főzni. Próbálok minden nap készíteni valamit. Ez is meditáció számomra.

Milyen egyéb meditációkat gyakorolsz?

Ez attól is függ, mi történik épp az életemben. Volt, amikor TM vagy Kundalini meditációt gyakoroltam. Kreatív vizualizációs meditációkat is szoktam végezni. Van néhány ilyen a könyvben is, amit ki lehet próbálni.

Azt írod: „Mindegy mi történik, próbálj meg szeretetteljesen jelen lenni. Legyél méltóságteljes.” Hogyan tudod ezt végrehajtani, amikor az élet különösen nehéz?

Van, amikor az, hogy szomorúak, csalódottak, mérgesek vagyunk egyet jelent azzal, hogy méltóságteljesen vagyunk jelen az életünkben. Ha ezek őszinte érzések, amelyeket éreznünk kell, akkor ez a mi igazságunk. A megoldás kulcsa, hogy ne ragadjunk meg ennél az állapotnál. Amikor készen állsz a negatív érzés elengedésére, megteheted ezt légzés, gondolatok, vagy akár ima által.

Azt is említetted, hogy a reggel a nap legfontosabb időszaka, amikor szeretettel és méltósággal kell lennünk. Mi ennek az oka?

Reggel adott a lehetőség, hogy nyertes pályára állítsuk magunkat. Az ima és a meditáció segítségével megtisztíthatod a teredet, hogy be tudd fogadni az útmutatást. Félreállhatsz és megadhatod magad. A reggeli spirituális gyakorlás nagyban megváltoztathatja az életedet.

Forrás: www.timesofisrael.com

 

Ajánlott könyvek:

AZ UNIVERZUM MINDENBEN TÁMOGAT

.
SZUPERVONZÁS

TÖRTÉNHETNEK
CSODÁK