A Sedona-módszer megmutatja, hogyan férhetsz hozzá azonnal a nem kívánt gondolatok és érzések elengedésének természetes képességéhez – még akkor is, ha a legnagyobb kihívások közepette találod magad. Egy olyan működőképes és erőteljes módszer ez, amit bárhol és bármikor felhasználhatunk életminőségünk azonnali javítására, a lelkünk mélyén szunnyadó öröm és boldogság felébresztésére.

Úgy érzed, hogy a szíved nyitva van és melegség járja át, a gerinced kellemesen bizsereg, és a tested lebeg a levegőben. Ahogy körbenézel a szobában, a színek ragyogóbbak, a hangok tisztábbak, mintha valóban először tapasztalnád meg a környezetedet. Az elmédet sokkal csendesebbnek érzed, mégis sok új és csodálatos lehetőség úszik be az éberségedbe azzal kapcsolatban, hogyan javíthatnál az életeden, és élhetnél most boldogan. Nyugodtnak és könnyednek érzed magad, tudod, hogy minden rendben van, és minden úgy bontakozik ki, ahogy kellene.

 

Nyitott vagy a boldogságra?
Hajlandó vagy arra, hogy mindent elérj az életedben, amit csak szeretnél?
Készen állsz arra, hogy megtaláld, amit a szíved mindig is keresett?

 

Ha bármelyik kérdésre is „igen” a válaszod, A Sedona-módszer egy gyakorlati utat mutat, hogy belépj a határtalan boldogság belső forrásába, megvalósítsd a legvadabb álmaidat, elérd a legmagasabb potenciálodat, és hogy spirituális „találó” legyél a kereső helyett.

A gyors változások világában élünk, és ennek nem minden része pozitív. A legtöbben sóvárgunk a bizonyosság, a biztonság és a megbízhatóság után, amit magunkon kívül nem találhatunk meg, próbálkozzunk is bármilyen keményen. Azonban az említett minőségek már mindannyiunkban léteznek, és arra várnak, hogy felfedjük őket. Ez olyan, mintha lenne bennünk egy kívánságkút vagy egy öröm- és életerőforrás, ami le van választva a vízellátásról. De titokban mindenkinek van egy eszköze arra, hogy újra rákapcsolja.

 

A korlátozó érzelmeink akadályozzák meg, hogy megteremtsük és fenntartsuk azt az életet, amit választunk.

 

 

Lemondunk értük a döntéshozó képességünkről. Még azt is elhisszük, hogy az érzelmeink megmondhatják nekünk, hogy kinek kellene lennünk. Ez a nyelvhasználatunkban válik nyilvánvalóvá. Mondtad már valaha valakinek, hogy „Mérges vagyok”, vagy „Szomorú vagyok”? Amikor így beszélünk, akkor anélkül, hogy észrevennénk, valójában azt mondjuk a környezetünknek és magunknak is, hogy mi vagyunk a harag, vagy mi vagyunk a bánat. Úgy viszonyulunk másokhoz és magunkhoz is, mintha az érzéseink lennénk. Az identitásunk félreértésének igazolásáért és magyarázatáért valójában még teljes történeteket is kitalálunk, hogy miért úgy érezzük magunkat, ahogy.

Nem arról van szó, hogy alkalmanként az érzéseink ne tűnnének indokoltnak. Hanem arról, hogy az érzések csupán érzések, mi pedig nem az érzéseink vagyunk – és könnyedén el tudjuk engedni őket. Az elengedésük választása felszabadít bennünket, hogy érzékelhessük, mi az, ami valójában itt van, és, hogy ennek megfelelően cselekedjünk, vagy tartózkodjunk a cselekvéstől. Ez lefordítva egy képességet jelent az élet kezelésére – hogy erősebb és világosabb választásokat hozzunk. Ami lehetővé teszi számodra és számomra, hogy olyan tetteket hajtsunk végre, melyek támogatnak bennünket a céljaink és törekvéseink elérésében, és nem szabotálják azokat. Láttam, ahogy az érzelmeink elengedésének folyamata olyan képességgé növi ki magát, amellyel több pénzünk, jobb kapcsolataink, csodásabb egészségünk és fizikai jóllétünk lehet, és amellyel képesek lehetünk a boldogságra, higgadtságra és fókuszáltságra, bármi történjen is körülöttünk.

 

 

A könyvből meg fogod tanulni a Sedona-módszert, amely technikát az életed minden egyes hátralévő napján alkalmazhatsz. Ahogy elkezded elengedni az összes érzelmi csomagot, ami megakadályozta, hogy megtedd, amiről már tudtad, hogy tenned kellene, és amit tenni is akarsz, egyre sikeresebbnek találod majd magad mindenben, amibe belekezdesz. Ez a könyv nem egy teljesen új listát nyújt át arról, hogy „mit kellene”  vagy mit „nem szabad”, és olyan új viselkedésmintákat sem ad, amiket meg „kell” próbálnod bevezetni az életedbe. Már így is elég sok „kellenét” erőltetünk magunkra. Ehelyett azt fogod megtanulni, hogy hogyan változtasd meg magadat belülről kifelé.  Amikor a változás belülről fakad, maradandó lesz.

Ráadásul, miközben kísérletezel ezzel az egyszerű rendszerrel az életedben, folyamatosan több módot fogsz találni az alkalmazására. Ez az egyszerű technika az életed minden területére hatással lehet, mivel arra a tényre épül, hogy mindnyájan korlátlan létezők vagyunk. Ha visszagondolsz az életedre, valószínűleg már volt néhány betekintésed ebbe a mindannyiunk számára természetes, korlátok nélküli állapotba. Valószínűleg már olyan bepillantásaid vagy időszakaid is voltak, amikor az áramlás állapotában érezted magad, részed volt olyan pillanatokban, amikor úgy tűnt, minden „stimmel”, és erőfeszítés nélkül működik.

 

A Sedona-módszer használatával lehetséges, hogy az áramlás mostantól a mindennapi életed részévé váljon.

 

Mi a ragaszkodás ellentéte? Nos, természetesen az elengedés. Az elengedés és a ragaszkodás is részei az élet természetes folyamatának. Ennek alapvető megértése képezi a Sedona-módszer alapját. Attól függetlenül, hogy ki vagy, ha e szavakat olvasod, garantálhatom, hogy már többször megtapasztaltad az elengedést, sokszor anélkül, hogy tudatában lettél volna – illetve anélkül, hogy tanultad volna a módszert. Az elengedés vagy felszabadulás olyan természetes képesség, amivel mindnyájan rendelkeztünk a születésünkkor, de ami ellen felnőtté érésünk során kondicionálódtunk.

 

 

Sokan rendszeresen ott akadunk el, hogy nem tudjuk, mikor helyénvaló az elengedés, és mikor helyes a ragaszkodás. 

 

Van néhány szinonima a ragaszkodásra és az elengedésre, ami valószínűleg nagyobb tisztánlátást nyújt ezen a ponton: ilyen például a bezárás és kinyílás. Egy labda eldobásánál a karod mozdításának nagy részében zárva kell tartanod a tenyered a labda körül. Ha viszont a megfelelő időben nem nyitod ki a tenyered és engeded el a labdát, az nem arra fog haladni, amerre szeretnéd. Még akár meg is sérülhetsz. A másik szinonima az összehúzódás és kitágulás. A levegővétel miatt összehúzzuk a tüdőnket, hogy kipréseljük a levegőt, majd kitágítjuk, hogy megtöltsük. Nem tudunk kizárólag csak belélegezni; a légzés folyamatának teljességéhez a kilégzésünk is szükséges. Egy másik példa az izmaink feszítése és lazítása. Ha nem lennénk képesek mindkettőre, az izmaink szó szerint nem működnének megfelelően, mivel az izmok ellentétes párokban működnek.

Érdekes dolog megfigyelni a ragaszkodás és elengedés érzelmi összetevőjét, illetve azt, hogy az érzéseink hogyan befolyásolják a testünket. Észrevetted már, hogy amikor az emberek dühösek, gyakran visszatartják a lélegzetüket? A fel nem oldott érzelmekhez való ragaszkodás a belégzést és a kilégzést is meg tudja akadályozni a levegővételkor. Legtöbben feszültségmaradványokat is tárolunk az izmainkban, ami soha nem engedi meg, hogy teljesen ellazuljunk. Itt is látszik, hogy a fel nem oldott és elfojtott érzelmek adnak alapot az összehúzódás ilyen formájára.

Az egyetlen módja, hogy hatékonyan elsajátítsd az elengedést, ha te magad végzed. Közvetlen megtapasztalás. Engedd meg magadnak, hogy amennyire csak tudsz, nyitott légy arra, amit ebben a könyvben átadunk, és tekints rá a tudatosságod és az életed megváltoztatásának lehetőségeként.

 

Változz át az öröm megtapasztalásán keresztül.

 

Hamarosan sok érdekes és inspiráló felfedezést teszel önmagad korlátozásának módjairól. Ezt követően pedig, ahogy a korlátozások egyesével szertefoszlanak, ragyogóbb, boldogabb, nyugodtabb és könnyedebb leszel.

A Sedona-módszer arra emlékeztet bennünket, amit a szellemünk intuitíve már felismert. Mostantól szabadon és boldogan élhetünk. Nem kell várnunk arra, hogy a jövő egy távoli napján elérkezik ez az idő, amikor már kiérdemeltük, mivel elég keményen dolgoztunk érte, vagy amikor már valamilyen módon sikerült elérni, hogy készen álljunk rá. Most van okunk az örömre és boldogságra!

Forrás: A Sedona-módszer

 

Ajánlott könyv: A SEDONA-MÓDSZER