Nagy sikere van oldalunkon a segítő embereket bemutató sorozatunknak, mely most újabb részéhez érkezett. Ezúttal egy hölgyet szeretnénk megismertetni veletek, olvasókkal. Bár azt hiszem, sok mindenki ismeri már.

Louise L. Hay 1926-ban született. Bizonytalan és szegényes körülmények között nőtt fel, amit kamaszkorában további gyötrelmek követtek. Louise végül elhagyta a szülői házat és New York Cityben kötött ki.

 Első könyve a Gyógyítsd meg a tested címmel 1976-ban került a könyvesboltok polcaira, még jóval azelőtt, hogy felkapottak lettek volna a test és elme közötti kapcsolattal foglalkozó témák.

Louise technikái és pozitív tanításai emberek millióinak segített megváltoztatni az életüket. Összefüggései a test és a lélek között olyan érzéseket és dolgokat szabadítanak fel az emberben, ami előnyükre válhat, és később sikeresen vehetnek bármilyen akadályt. Workshopokat és előadásokat tart, amin keresztül megtanította az embereket arra, hogyan szeressék és gyógyítsák meg önmagukat. Louise képes volt tanításait a gyakorlatba is áthelyezni, amikor rákot diagnosztizáltak nála. A műtét és gyógyszeres kezelés helyett egy pozitív megerősítéseken, vizualizáción, tisztító étrenden és pszichoterápián alapuló intenzív programot dolgozott ki. Hat hónap múlva teljesen kigyógyult a rákból.

A szerző művei:

Kedvenc gondolataink:

„Forgass olyan gondolatokat a fejedben, amelyek jókedvre derítenek. Tégy olyan dolgokat, melyektől jó lesz a közérzeted. Barátkozz olyan emberekkel, akik növelik az önbizalmadat. Táplálékod mindig előnyére váljon a testednek. Lépteid kövessék belső ritmusodat.”

„Az élet csak arra vár, hogy megnyíljunk csodái előtt, hogy érdemesnek érezzük magunkat mindarra a jóra, amelyet számunkra tartogat.”

„Mindazt, amit idáig átéltél, a múltból hozott gondolataid és elképzeléseid alakították. Azok a gondolatok és szavak formálták őket, amelyeket tegnap, a múlt héten, az előző hónapban, tavaly, tíz, húsz, harminc, negyven, vagy akár több éve gondoltál és mondtál, attól függően, hogy most hány éves is vagy. Ez volt a múltad, amelynek egyszer s mindenkorra vége. Ebben a pillanatban csak az számít, amit most gondolsz, hinni s mondani készülsz. Hiszen ezek a gondolatok és szavak fogják formálni jövődet.”

„Miután végeztünk a listával, a „kell” szóról beszélek.
Szerintem ez nyelvünk egyik legkártékonyabb szava. Ahányszor csak kiejtjük ezt a szót, valójában azt mondjuk: „hiba”. Vagy hibázunk, vagy hibáztunk, vagy hibázni fogunk. Hát nincs még elég hibánk? Több választási lehetőségünk kéne legyen. Ha rajtam állna, ezt a szót végérvényesen törölném a szókincsünkből. Helyette a »lehet« szót használnám, amely kifejezi azt, hogy jogunkban áll választani, és megszabadít a bűntudattól.”

„A szerelem nem rajtunk kívül álló dolog; a szerelem bennünk van.”

Berta Péter
spiritmuhely.hu