A Siker és belső békében található könnyen követhető alapelvek mindent megadnak, amire szükséged lehet ahhoz, hogy olyan életcélt találj, amely spirituálisan kiteljesedik és csordultig tele van boldogsággal. Olyan alapelvek ezek, amelyek segítenek elkerülni az alkalmatlanság érzéseit, és segítenek megérezni az isteni békét, ami valóban meghatározza a sikert.

Tapasztald hát meg a csend átalakító és teremtő erejét, élj át szeretettel minden pillanatot az itt és most-ban, és valósítsd meg az álmaid, miközben a Szellemhez igazodva éled az életed.

Dr. Wayne Dyer a világ egyik legkiválóbb, legkarizmatikusabb spirituális tanítója volt, éleslátó bölcsessége, optimizmusa és kimeríthetetlen pozitív energiája sugárzó erővel hatja át ezt a felemelő útmutatót is.

Ez az erőt adó könyv utat mutat ahhoz, hogy mindössze 21 nap alatt – ennyi időbe telik egy új szokást kialakítani és beépíteni az életünkbe – hogyan engedheted el a negatív gondolatokat, a neheztelést, hogyan meríthetsz ihletet és inspirációt, és miként nyílhatsz meg a körülötted lévő öröm számtalan forrása előtt.

 

5. nap

Nem adhatod oda, amid nincs

 

Persze, ami nincs, azt nem adhatod oda! Ez annyira nyilvánvalónak tűnik, hogy talán azon tűnődsz, miért említem meg. Ez azért van így, mert azt tapasztaltam, hogy a legtöbb ember, aki nem élvezi a belső békét és a sikert az életében, nem tudja elsajátítani ezt az egyszerű igazságot. Tehát ma a saját belső erőforrásainkat fogjuk megvizsgálni.

Gondolj azokra az emberekre, akiket ismersz, akik szeretettel válaszolnak az útjukat irányító negatív energiákra. Kevés olyan ember van, aki szeretettel válaszol ilyen helyzetben. Akik megteszik ezt, képesek rá, mert van bennük szeretet, amit tovább tudnak adni. Tudják, hogy lehetetlen odaadni azt, amijük nincs, és ezért megtették a plusz mérföldet, hogy megszerezzék azt, amit egyszerre akarnak bevonzani és odaadni.

Ha a szeretet és az öröm az, amit adni és kapni szeretnél, akkor ne feledd, hogy nem adhatod azt, amid nincs, de megváltoztathatod az életed úgy, hogy hajlandó legyél megtenni azt a pluszmérföldet azért, hogy átalakítsd azt, ami benned van.

 

A belső megváltoztatása

Vegyük fontolóra a belső valóságod alábbi fogalmát! A gondolataid teremtik meg a valóságodat, mert a gondolataid határozzák meg, hogyan reagálsz a mindennapi életedben felmerülő helyzetekre. Ezek a válaszok a benned lévő energiát tükrözik, amelyet adni tudsz. Ha haragot érzel, az azért van, mert energia van a testedben. Mint minden az univerzumban, a gondolatod is az energia egyik formája. Minden, amit érzel és tapasztalsz, a „vonzó energiák” eredménye. Én neveztem el így, és ez azt jelenti, hogy azt kapod vissza, amit a világba kiadtál. Így, amit bevonzol magadhoz, azt tudod átadni másoknak.

Az alacsony energia az alacsony energiát vonzza. Az alacsony energiájú gondolatok némelyike a harag, a gyűlölet, a szégyen, a bűntudat és a félelem. Nemcsak gyengítenek, de még többet vonzanak magukhoz! Ha belső gondolataidat a szeretet, a harmónia, a kedvesség, a béke és az öröm magasabb frekvenciáira változtatod, még többet fogsz bevonzani ezekből, és ezeket a magasabb energiákat átadhatod. Ezek a magasabb és gyorsabb frekvenciák, ahogy felhatalmaznak téged, automatikusan semmissé teszik és eloszlatják az alacsonyabb energiákat, ugyanúgy, ahogy a fény jelenléte eltünteti a sötétséget.

 

 

Szeretni és tisztelni önmagad

Ha szeretetteljesebb leszel önmagad iránt, akkor több magasabb, gyorsabb energiát fogsz vonzani, és elkezded megváltoztatni azt, ami benned van. Gondolataidban ápolj egy olyan belső hangot és hozzáállást, amely az idő száz százalékában csak önmagadnak szól. Képzelj el magadnak egy olyan aspektust, amely csak támogat és szeret téged. Kijelölhetsz egy bizonyos napszakot, amikor erre az egyetlen gondolatra engeded meg magadnak, hogy odafigyelj! Ez a hozzáállás fokozatosan másokra is kiterjed, még akkor is, ha csak egy-két percig teheted ezt. Elkezded visszakapni ezt az energiát, és végül képes leszel szeretetről és örömről szóló gondolatokat küldeni mindenkinek és mindennek a világon. Vedd észre, amikor gondolataid a gúny, gyűlölet vagy bűntudat alacsonyabb energiájába sodródnak, és abban a pillanatban változtasd meg a gondolatodat, ha ez egyáltalán lehetséges. Ha nem tudod megváltoztatni a gondolataidat, legalább szeresd magad azért, amit tettél – vagyis azért, hogy észrevetted.

Köss egyezséget, hogy gyakran emlékezteted magad erre a titokra, hogy nem adhatsz át semmi olyat, amivel nem rendelkezel. Ezután dolgozz az önszeretet, az önbecsülés és az önmegerősítés személyes programján, és készíts egy hatalmas leltárt arról, hogy mit szeretnél átadni.

Az egyik lecke, amit továbbra is tanulok és gyakorolok, hogy az univerzum ugyanazzal az energiával válaszol, mint amit mi küldünk felé.

Ha sok olyan embert vonzol magadhoz, akik ki akarnak használni téged, meg kell fontolnod, mit teszel, hogy áldozattá váló személyeket vonzol be az életedbe. Ha gyakran haragszol, fedezd fel a benned lévő dühös gondolatokat. Ha a tudatod egy „Adj! Adj! Adj!” energiájú, akkor mindenféle energiaigényes gondolatot vonz az életedbe.

A be nem tartott határidők számából tudod, hogy ez igaz: a nagy igényeket támasztó főnökök vagy ügyfelek számából, akikkel találkozol, és abból, hogy áldozatnak érzed magad. Küldj „Adj! Adj! Adj!” energiát az univerzumnak, és cserébe ugyanezt fogja tenni.

Ha az, amit adsz, az önbecsülés és önszeretet, akkor az univerzum a vonzó energián keresztül visszaadja azt a szeretetet és tiszteletet, amelyet sugároztál. Ez tényleg ilyen egyszerű. Nem adhatod oda, ami nincs.

 

 

Az ajándékozás iróniája

Ha egy tucat narancsot akarsz adni a felebarátodnak a szereteted kifejezéseként, akkor nyilvánvalóan 12 narancsra lenne szükséged. Ha új autót szeretnél vásárolni a szüleidnek, hogy kifejezd a háládat nekik, amiért elvégezhetted az orvosi egyetemet, akkor természetesen pénzre lenne szükséged. Hasonlóképpen, nem adhatsz szeretetet másoknak, ha nincs szeretet önmagad iránt.

 

Nem tudsz tiszteletet tanúsítani mások iránt, ha hiányzik az önbecsülésed. Nem adhatod oda a boldogságot,
ha boldogtalannak érzed magad.

 

És persze fordítva is igaz.

Csak azt adhatod oda, amivel rendelkezel, és minden, amit mindennap adsz, az a saját személyes készletedből származik. Ha átadod a gyűlöletet, az azért van, mert gyűlöletet raktároztál el magadban, hogy átadd. Ha a nyomorúságot adod át, az azért van, mert kész készleted van, amelyből kiválaszthatod és szétoszthatod.

Ezt a koncepciót leegyszerűsíti a narancs kifacsarásának leírása. Amikor kifacsarsz egy narancsot, mindig narancslé fog kifolyni. Ez attól függetlenül igaz, hogy ki végzi a préselést, a nap mely szakában, milyen eszközzel préseli, vagy milyen körülmények övezik a narancsfacsarót. Ami kijön, az belül van. Ugyanez a logika vonatkozik rád is.

Amikor valaki megszorít, valamilyen módon nyomást gyakorol rád, vagy valami tapintatlant, esetleg kritikusat mond; és kijön belőled a harag, a gyűlölet, a keserűség, a feszültség, a depresszió vagy a szorongás, ez azért van, mert ez van benned. Az irónia az, hogy nem adhatod oda, ami nincs, mert mindig azt adod, amid van.

Ha a cél birodalmába akarsz lépni azáltal, hogy adsz és szolgálsz másokat, tedd fel magadnak a kérdést: „Mi van bennem?”, és „Miért döntöttem úgy, hogy ilyen típusú energiákat tárolok magamban, hogy másoknak is ezt adjam?

Forrás: Siker és belső béke

 

Ajánlott könyvek:

SIKER
ÉS BELSŐ BÉKE

A siker alapelvei könyv

.EMELD
A REZGÉSED

MINDENT
A SZERETETÉRT

VISSZATÉRÉS ÖNMAGADHOZ