Hogyan válik egy fiatal New York-i publicista és partiarc a következő generáció spirituális tanítójává? Ünnepelt tanítói és előadói munkásságát megelőzően Gabrielle Bernstein éveken át étkezési zavarokkal, drog- és alkoholproblémákkal, valamint állandó önbizalomhiánnyal és önutálattal küzdött. Majd rátalált A csodák tanítására, amely egy csapásra az önszeretethez és belső békéhez vezető útjának legfőbb útmutatójává vált.

A Spirituális és trendi: Utazás az önelfogadás és a csodák felé című kötete egyrészt memoár, másrészt önsegítő útmutató, és egy modern csavart kölcsönöz A csodák tanításában olvasottaknak.

Az Y generációs nők példaképeként emlegetett Gabrielle hétköznapi, földhözragadt hangnemben ír, már-már úgy, mint egy szerető testvér, aki bölcs tanácsokat ad a belső béke és az öröm elérése érdekében. A könyv során Gabrielle saját egykori kábítószer- és párkapcsolati-függőségén át vezető útján keresztül tárja fel azt a spirituális utat, amely segített megváltoztatni a gondolkodásmódját és az életét.

Gabrielle rendíthetetlen őszinteséggel és öntudatosságal öszöntöz minket arra, hogy kérdőre vonjuk az egónkat, hogy örömteli és hiteles életet élhessünk.

Bár komoly témákat dolgoz fel, a könyv könnyed hangvételű és motiváló üzenetet közvetít:

 

 Van választásunk a között, hogy összeroskadunk a félelemtől, vagy hogy a szeretet segítségével csodákat hozunk létre.

 

Mi motivált a Spirituális és trendi megírására, és mi késztetett arra, hogy ezt a címet add neki?

Sokan, akik olvasták első, Édesítsd meg az életed! – Megerősítésekkel könnyedén című könyvemet, még többet szerettek volna hallani a személyes utazásomról. Gyakran kaptam olyan e-maileket az olvasóimtól, amelyekben arra kértek, hogy meséljek még többet a saját életem megváltoztatásáról. Világossá vált számomra, hogy a második írásom egy memoár kell hogy legyen. Eljött az ideje, hogy őszintén megosszam a saját tapasztalataimat. Ebben a kötetben pontosan ezt teszem: elmondom, hogyan változtattam meg a félelemalapú gondolkodásmódomat, hogy a legmerészebb álmaimat is meghaladó életet élhessek, és megmutatom az olvasónak, ő hogyan érheti ezt el.

 

 

Motivációs előadó, szerző és vállalkozó vagy. Mi az a három dolog, amit az emberek nem tudhatnak meg rólad, ha rád keresnek az interneten?

Nagyon klassz kérdés!

  • Introvertált vagyok. Szeretek pizsamában otthon lenni. Azt hiszem, az emberek extrovertáltnak gondolnak, holott valójában épp az ellenkezője vagyok.
  • Szeretek főzni! Olyan gyakran főzök, amilyen gyakran csak tudok. Rendkívül egészséges ételeket készítek, és élvezem a folyamat minden pillanatát.
  • Szeretek rajzolni és festeni. Rengeteg művészeti kellékem van. A rajzolással vagy festéssel töltött idő számomra nagyon meditatív.

A Spirituális és trendiben A csodák tanítása segítségével vizsgálod meg az élményeid, és ezáltal változtatod meg az életed. Szerinted mi a legfontosabb lecke, amit A csodák tanítása megtaníthat nekünk?

A csodák tanításának legfontosabb tanulsága az, hogy választhatunk, hogy szorongásban vagy szeretetben élünk.

 

Amikor úgy döntünk, hogy a félelmeinket kivetítjük a világra, a félelem az, amit magunk is megtapasztalunk. Amikor a félelemalapú gondolkodásunkat elkezdjük a szeretet felé fordítani, akkor csodák fognak történni.

 

Mi a legnagyobb csoda, amit eddig átéltél?

Életem során sok csodát éltem már át. A csodák tanítása a következőket mondja: „A csodák terén nincs nehézségi sorrend.” Ezért egyik csoda sem nagyszerűbb egy másik csodánál. Mindezt elmondva szerencsésnek érzem magam, hogy megtapasztalhattam azt a varázslatot, hogy képes voltam megszabadulni a kábítószer- és párkapcsolati-függőségemtől. Mindkét függőség félelemben tartott. Ma végre szabad vagyok.

Az írásodban nagy hangsúlyt fektetsz az imára és a meditációra. Vallásosnak kell lenni ahhoz, hogy hatásos legyen az új könyved és A csodák tanításában olvasottak?

Amit tanítok, egyáltalán nem felekezeti jellegű, ahogy A csodák tanítása sem az. Spirituális tanító vagyok. Az én dolgom az, hogy irányítsam az embereket, miközben a saját értelmezésük szerint dolgoznak a spirituális élményének megteremtésén.

A HerFuture.com alapítójaként gyakran emlegetnek fiatal nők példaképeként. Tapasztalataid szerint férfiak is tudnak azonosulni az írásaiddal és a tanításaiddal?

Örömmel mondhatom, hogy a munkámat a férfiak is jól fogadják. Noha olyan nyelvet beszélek, amely a nőkhöz áll közelebb, a tartalom mindenkié. Az új, Spirituális és trendi című könyvem sokkal kevésbé specifikus nemileg, mint az Édesítsd meg az életed! – Megerősítésekkel könnyedén. Ez az írás mindenkinek szól! Valljuk be: mindannyian boldogok akarunk lenni.

 

 

„Boldogságguruként” is emlegetnek téged. Mit jelent ez számodra?

Spirituális tanítónak és vezetőnek tartom magam. Elfogadtam, hogy az életem küldetése az, hogy elvezessem az embereket egy új gondolkodásmódhoz. Nem igazán érdekel a szemantika. Örülök, hogy akiknek tanítóra van szükségük, útmutatásra lelnek a munkáimban. Nevezhetnek, aminek akarnak.

Sokat írsz arról, hogy a szeretetet választod a félelem helyett. Szerinted mi a kulcsa a félelemalapú gondolkodás leküzdésének?

A félelemalapú gondolkodás leküzdésének kulcsa az, hogy hajlandók vagyunk másként látni a dolgokat. Nem tudjuk kiengedni a félelmeinket, ha nem vagyunk hajlandóak elengedni őket. Ha minden nap hajlandóságot mutatunk erre, akkor megtaláljuk azokat a tanítókat, feladatokat és leckéket, amelyek segítenek elengedni félelmeinket.

Mi az alapvető üzenet, amit remélsz, hogy az emberek magukkal visznek a Spirituális és trendiből?

Ezzel a könyvvel az a szándékom és azt remélem, hogy elvezeti az olvasókat egy új gondolkodásmód, és egy olyan hit felé, mely szerint létezik szeretetteljesebb módja a világ értelmezésének.

https://tinybuddha.com

 

Ajánlott könyvek:

SPIRITUÁLIS
ÉS TRENDI

MINDENNAPI
CSODÁK

A siker alapelvei könyv

.
SZUPERVONZÁS