Az elmúlt éveben keményen dolgoztam azon, hogy távol tartsam a félelmet az elmémtől, és megtartsam csodaváró beállítottságomat. A csodák iránti elhivatottságom eredményeképpen a szeretet szószólója lettem, világszerte nyújtok inspirációt hallgatóságomnak előadásaimmal, könyveimmel és a közösségi médián keresztül.

Ma csodálatos életet élek, és az a küldetésem, hogy mindenkinek segítsek ezt elérni. A csodák iránti elhivatottságom vezetett ehhez a nagyszerű állapothoz, de őszinte leszek: eleinte nagyon nehéz volt szeretetteljes gondolatokat választani a félelem káprázatai helyett. Könnyűnek tűnik, hiszen ki ne akarná becserélni a félelmet szeretetre? A félelmet feladni azonban éppen olyan, mintha a cukorról akarnánk lemondani: mindkettő „sunyi” összetevő, amely szinte mindenben megbújik. És amikor már éppen azt gondolod, hogy uralod ezt az epekedést, hirtelen újra felüti csúnya fejecskéjét. Ennélfogva a félelemben gyökerező minták elengedése nem kontároknak való feladat. Szorgalmat és elkötelezettséget követel. Az kell hozzá, hogy teljes szívvel csodatevő légy!

Az én „félig teli pohár” életstílusom egyik fő összetevője A Csodák tanítása iránti elhivatottságom, amely szerint: „A képzetlen elme semmit nem érhet el.” A Tanítás, a Foundation for Inner Peace kiadásában megjelent, önvizsgálatra biztató, metafizikai iránymutatás majd’ negyven év alatt több százezer ember életét változtatta meg. Mindenki úgy, akkora vehemenciával és olyan befogadóképességgel közelíti meg, ahogyan neki a legjobb. Az én tapasztalatom szerint a Tanítás tanulmányozása hihetetlen mértékben tisztítja az elmét, arról nem is beszélve, hogy rakétasebességgel indítja be az életet.

A Tanítás követőjeként megtanultam, hogy az igazi boldogság megtalálásához muszáj szembenéznünk félelmeinkkel. Megtanultam, hogy a valódi boldogság nem a szerzésből, hanem az adásból származik. Elfogadtam, hogy az igazi derű és boldogság a szeretettel való összekapcsolódás eredménye. Mélyen legbelül, természetünkből adódóan mindnyájan szeretetet akarunk adni és kapni. Az igazi boldogság akkor köszönt be, ha betöltjük rendeltetésünket, vagyis igazán szeretjük magunkat, és megosztjuk a szeretetet másokkal.

Az igazi boldogság akkor köszönt be, ha betöltjük rendeltetésünket, vagyis igazán szeretjük magunkat, és megosztjuk a szeretetet másokkal.

 

„Soha nem létezhet különbség valódi lényed és a szeretet között.” – A CSODÁK TANÍTÁSA

 

Először meg kell értened a félelmedet ahhoz, hogy a szeretetet választhasd helyette. A csodák tanítása követőjeként megtanultam tanúja lenni saját félelemben gyökerező gondolataimnak. Amikor éreztem, hogy megjelenik a félelem, vettem egy mély levegőt, kiléptem gondolataimból és tetteimből, és megfigyeltem a viselkedésemet. Azáltal, hogy tanúja voltam félelmeimnek, megláttam, valójában mennyire illuzórikusak. Pályafutásom elején egy PR-ügynökséget vezettem. Minden új ügyfél új lehetőséget kínált arra, hogy kialkudjam havidíjamat. Utáltam alkudozni. Nyugtalan és ideges lettem tőle, odalett a lelki nyugalmam. Amikor beismertem magamnak, hogy félek több pénzt kérni, rájöttem, hogy ez egy fiatal lánykoromban felszedett másik félelemmel függ össze: hogy nők ne akarjanak többet. Ez a világ által létrehozott külső kivetítés volt, és én úgy döntöttem, hogy hiszek benne. Őszintén szólva nem is emlékszem, hol vagy mikor szedtem fel, de ragasztóként tapadt rám. Ez a múltból származó, félelemben gyökerező illúzió elégszer újrajátszotta magát ahhoz, hogy meggyőződéssé váljon, amelyhez ragaszkodtam. Amint azonban kezdtem őszintén szembenézni félelmemmel, kiderítettem azt is, hogy ez a hiánymentalitás hogyan válhatott félelemben gyökerező mintává az elmémben. A félelemminták melletti tanúságtétel az első lépés afelé, hogy leváljunk róluk. Támogatást és iránymutatást fogsz kapni tőlem, miközben életed minden területén szembenézel félelmeiddel.

Ekkor lép be a képbe a hajlandóság. Csak akkor változtathatsz egy mintán, ha a hajlandóságod is megvan a változtatáshoz. A csodák tanítása szerint, ha a leghalványabb hajlandóság megvan benned, akkor mindened megvan ahhoz, hogy eljuss a változáshoz. Amikor megnyílunk rá, hogy elengedjük a félelmünket, szívünket, elménket és energiánkat is megnyitjuk, hogy új perspektívára leljünk. Hajlandóságunk még jobban tudatosítja bennünk az új lehetőségeket, és beindítja azt, amit én felsőbb énnek (belső vezetőnek) hívok. Felsőbb éned a szeretet hangja; ő inspirál, ő súgja intuícióidat. Felsőbb éned vezet ki a félelemből, vissza a szeretethez. Csak egy kis hajlandóságra van szükséged ahhoz, hogy felsőbb éned működésbe lépjen, és iránymutatást kapj a változáshoz.

 

 

Ez az iránymutatás különbözőképpen érkezhet: intuíció, inspiráció formájában, vagy néha akár szinkronicitás útján is. Az intuíciót időnként erőteljes belső tudásként éljük meg, amely valamilyen formában iránymutatást ad. Az inspirációt az áramlás és izgalom érzéseként is megtapasztalhatjuk, amely azokban a pillanatokban ér minket, amikor gondolatainkat és tetteinket a szeretetre hangoljuk rá. Aztán ott vannak a szinkronicitás valóban hihetetlen pillanatai, mint amikor éppen édesanyádra gondolsz, és ő felhív; vagy amikor folyton egy új könyvről hallasz, amelyik aztán másnap leesik a polcról az üzletben.

A csodálatos életnek van még három másik nagyon fontos összetevője: a hála, a megbocsátás és a szeretet. Az első a hála. A hálát hangsúlyozó hozzáállás az egyetlen lehetséges hozzáállás a csodatevő számára. A hálás élet több bőséget, elfogadást és megbecsülést eredményez. Ha vissza akarod alakítani félelmeidet szeretetté, a hálás élet mellett kell letenned a voksodat.

Ezt követi a megbocsátás. A megbocsátás olyan a csodatevő életében, mint a saláta a nyers vegán konyha kedvelője számára. A megbocsátás révén tisztíthatjuk meg magunkat a régi félelmektől, és áraszthatjuk el fénnyel az aggodalom, a kétkedés és a gyanakvás sötétségét. Az áldozat szerepének továbbjátszása helyett megbocsáthatunk és felszabadulhatunk. Minden egyes döntéssel, amelyet a megbocsátás mellett hozunk, a félelemtől a szeretet felé mozdítjuk el felfogásunkat.

Legvégül pedig ott van a szeretet: a legfontosabb összetevő. A csodák tanításában az áll, hogy az egyetlen dolog, amely bármilyen helyzetből hiányozhat, az a szeretet – és ahol félelem van, ott nincs szeretet. Ezért a csodálatos élethez elengedhetetlen, hogy nyitott szívvel éljünk, és saját igaz célunkként öleljük magunkhoz a szeretetet.

 

 

SZÁMÍTS A CSODÁKRA!

A félelemből való kigyógyulásom korai szakaszában nehezen hittem el, hogy a csodák számomra is elérhetők. Beleragadtam a félelembe, korlátok közé szorultam, és a csoda gondolata nagyon messze volt mindattól, amit a mindennapjaimban tudtam, és amiről gondolkodtam.

A Csodák tanítását tanulmányozva megtanultam, hogy a csoda alapja a felfogásbeli különbség. Abban a pillanatban, amint úgy döntünk, hogy elengedjük a félelmet, és a szeretetet választjuk helyette, csoda történik. A Tanítás szerint:

 

„A csodák az élet természetes velejárói. Ha nincsenek jelen az életünkben, az azt jelenti, hogy valami nincs rendben.”

 

Ha hiányolod a csodákat az életedből, mi lehet az a „valami”, ami nincs rendben? A válasz egyszerű: a félelem mellett tettél hitet. Abban a pillanatban, amint elméd a félelem felé veszi az irányt, elvágod a kommunikációt a szeretetteljes belső hangoddal, és gátolod a csodákat. Annak ellenére, hogy minden pillanatban egy csodálatos, szeretetteljes energia segít, ha beleragadsz a félelembe, nem tudsz róla. Ezért amikor a csodavárás mellett teszed le a voksodat, nagyon fontos gyakran emlékeztetni magad, hogy a csodák előfordulása természetes.

A mai gyakorlat segít megnyitnod elmédet, és újragyökereztetned abbéli reményeid mustármagját, hogy most már számodra is elérhetők a csodák.

 

Reggeli elmélkedés – 6. NAP

Indítsuk a mai gyakorlatot egy olyan reggeli elmélkedéssel, amely segít beindítani csodaváró hozzáállásodat. Helyezkedj el kényelmesen a meditációs helyeden, és olvasd el a következő bekezdést, majd ülj egy percig csendben, és hagyd, hogy leülepedjenek benned a szavak.

„Megbocsátom magamnak, hogy beleragadtam a félelembe. Hiszek a csodákban. Ma azért vagyok hálás, mert nyitott vagyok, és visszaemlékszem rá, hogy születési előjogom, hogy csodák történjenek velem. Ma megnyitom tudatomat, és részt veszek a csodák létrehozásában. Tudom, hogy csodavárással életem minden egyes területén képes vagyok meglátni és megtapasztalni a csodákat. Hiszek a csodákban.”

 

 

HISZEK A CSODÁKBAN! – MEGERŐSÍTÉS

Ez az egyszerű, pár szavas megerősítés végtelenül erőteljes. Mondd ki hangosan, hogy növeld az erejét, és figyeld, hogyan változik az energiád. Ha először butának vagy esetlennek érzed is, ne feledd, hogy a csoda egyszerű felfogásbeli átkapcsolás félelemről szeretetre. Tápláld be ezt a megerősítést a telefonodba vagy a számítógépes naptáradba, és vésd jól az eszedbe.

Azt javaslom, hogy ezt a csodapillanatot minden órára állítsd be magadnak. Milyen jó lesz így végigcsinálni a napot, nem igaz? Óránként emlékezteted rá magad, hogy higgy a csodákban. Örülj az iránymutatásnak.

 

Esti gyakorlat – 6. NAP

Szánj rá egy percet, hogy végiggondold a napodat, és tudatosítsd magadban, mikor blokkoltad a szeretetet azáltal, hogy a félelemre összpontosítottál. Ne feledd, hogy amikor a félelemmel kitakarod saját szeretetteljes nézőpontodat, elvágod kapcsolatodat a csodákkal. (Hát igen, őrültségnek tűnik elvágni a kapcsolatot a csodákkal, a legtöbben mégis folyton ezt teszik azáltal, hogy a szeretet helyett a félelem felé fordulnak.)

Vedd elő a naplódat, és ragadj meg egy olyan pillanatot a nap során, amikor elvágtad a szeretet útját. Talán goromba voltál valakivel az utcán, ráförmedtél egy munkatársadra, vagy bal lábbal keltél fel, és egész nap magaddal hurcoltad ezt a hangulatot. Írj le egy olyan esetet, amikor a félelem vette át az irányítást.

Azzal, hogy felidézed ezt a negatív pillanatot, előfordulhat, hogy visszaesel abba az állapotba. Egy percig egyszerűen csak érezd át a negativitást, amely rád tört. Ha készen vagy, mondd ki hangosan: „Megbocsátom magamnak, hogy beleragadtam ebbe a félelembe. Tudom, hogy szeretettel is láthatom mindezt. Hiszek a csodákban.”

Majd ülj egy percig csendben, és hagyd, hogy a szavak energiája elárassza érzelmi testedet. Adj magadnak időt, hogy belépjen a szeretet, és átvehesse a kormányzást. Lélegezz bele a megkönnyebbülésbe, amely azzal jár, hogy megerősítetted a csodákba vetett hitedet. Figyeld meg, hogyan lazul el a tested, és ernyednek el homlokod izmai. Figyelj oda a csodára, és ízlelgesd.

 

 

Ma este a „belső vezető” meditációval zárjuk a napot. A héten végzett munkád következtében nyitott vagy arra, hogy rákapcsolódj egy nálad nagyobb erőre. Az esti meditáció célja az, hogy kommunikálni kezdj saját belső, szeretettől vezérelt irányító rendszereddel. Ha le akarod tölteni a meditáció hanganyagát, látogass el a www.gabbyb.tv/meditate oldalra.

 

„BELSŐ VEZETŐ” MEDITÁCIÓ

■ Ülj le kényelmesen a meditációs helyeden.

■ Tenyered felfelé néz. Szívd be mélyen a levegőt az orrodon keresztül, majd fújd ki a szádon.

■ Folytasd ezt a légzési ciklust a meditáció alatt: mély belégzés az orrodon keresztül, majd kilégzés a szádon át.

■ Gondolatban szilárdan határozd el, hogy eltávolítod azokat a korlátokat, amelyek nem engedik be a csodákat az életedbe.

■ Belégzés: Belső vezető, köszönöm, hogy új felfogást, új észleléseket mutatsz nekem.

■ Kilégzés: Hajlandó vagyok a szeretetet látni a félelem helyett.

■ Belégzés: Belső vezető, örömmel üdvözlöm szeretethangodat belső tanítómként.

■ Kilégzés: A szeretettől vezérelve csodákra számítok.

■ Most csak ülj csendben, és engedd közelebb a szeretet hangját.

 

Forrás: Történhetnek csodák

 

 Ajánlott könyvek:

TÖRTÉNHETNEK CSODÁK

A CSODÁK TANÍTÁSA

SZUPERVONZÁS