Az univerzum alapvető energiája a szeretet. A szeretet energiája ott van körülöttünk és bennünk. Ha a megfelelő emberré, valódi énünké válunk, a szeretetet is tágabban értelmezzük majd. A hangsúly a gyakran görcsös más utáni keresgélésről áthelyeződik saját lelkünk táplálására és gondozására.

Saját barátunkká válunk. Saját szerető támogatónkká. És erre az erős alapra elkezdhetünk kapcsolatot építeni: magunkkal, bizalomból és szeretetből.” – Marci Shimoff

Ha jól érezzük magunkat, automatikusan olyasvalakit vonzunk majd, aki egy hullámhosszon van békés, magabiztos tudatállapotunkkal.

Az emberek sokszor keresik a párjukat, az ideális partnert, lelki társukat, és nem találják. Csak keresnek és keresnek és keresnek, és nem találják. Nos, ha lelki társunk nem kopogtat az ajtón, az azért van, mert nem állunk készen. Nem azért, mert nem keressük eléggé. Fel kell készülnünk rá, hogy ez megtörténjen. És a felkészülés a megfelelő ember megtalálására, a vele való összekapcsolódás az, hogy mi magunk vagyunk a megfelelő ember.” – John Gray

szerelemrol_deepak_chopra„Az igazi” keresése néha egy űr betöltésének a keresése. Ám mielőtt tartalmas kapcsolatot építhetnénk ki valakivel, el kell fogadnunk önmagunkat. Ahogy Deepak Chopra írja: „Képzeletünk azt hiszi, a szeretet rajtunk kívül van. Pedig nincs más, csak szeretet, ha készek vagyunk elfogadni. Ha igazán megtaláljuk a szeretetet, megtaláljuk önmagunkat.

Az önbizalom hiánya alááshatja a képességünket, hogy egyenrangú félként szeressünk egy másik embert. Ha nehezen szeretünk és fogadjuk el magunkat, azzal azt üzenjük az univerzumnak, hogy nem vagyunk méltók a megérdemelt szeretetre.

aszivereje18Nem bízom azokban, akik nem szeretik magukat, de azt mondják nekem: „Szeretlek.” Van egy afrikai mondás: „Légy óvatos, ha egy meztelen ember inget kínál neked.” – Maya Angelou

Ha olyat akarunk találni, aki őszintén szeret és ismer minket, akkor ismernünk és szeretnünk kell magunkat. Önmagunk szeretete minden működő kapcsolat alapja, még ha az a kapcsolat lelki társunk megtalálását készíti is elő. Önmagunk elfogadásának első lépése a szándék, hogy szeretetet adjunk. Szeretetet adhatunk mások megsegítésével vagy szívünk követésével. Álmunk keresése közben fejlődnek képességeik és megértésünk, ami növeli önbizalmunkat. Megmutatjuk, mennyi minden van bennünk, s ezt előbb-utóbb fogja majd valaki, akinek az értékei vagy céljai illenek a mieinkhez, vagy kiegészítik azokat.

szerelemrol_paulo_coelhoCsak próbáljunk szeretni, és mutassuk ki. Ha kitárjuk szívünket, beárad a szeretet energiája, beteljesít mindent, és valahogy cselekvéssé alakul. Látjuk, hogy életünk megváltozik. És megkérdezzük magunktól: „De miért? Nem csináltam semmit. Nem tanultam semmi újat.” Pedig tanultunk, csak nem tudatosan. Azért van, mert nyitva a szívünk.” – Paulo Coelho


ÖLELJÜK ÁT MAGUNKAT, ÉRTÉKELJÜNK MINDENT, AMI JÓ BENNÜNK! 

Fogadjuk el tökéletlenségeinket, és kövessük a következőket:

– Tegyük szándékunkká, hogy vakon hiszünk szívünknek.
– Legyünk hálásak azért, akik vagyunk. Értékeljük erősségeinket és tehetségünket.
– Fejlesszük képességeinket és tehetségünket, mert ez önbizalomhoz és boldogsághoz vezet. Ha jó érzékünk van valamihez, foglalkozzunk azzal, gyakoroljuk és fejlesszük.
– Legyünk kedvesek magunkhoz. Rendszeresen legyenek pozitív gondolataink magunkról, így az univerzum mindenben támogatni fog. Ne becsméreljük magunkat.
– Mindennap tegyünk valami kedveset valaki másért.
– Próbáljunk nem aggódni. Ez ritkán oldja meg a problémát. Csak elzárja előlünk az élet szépségeit. Ha aggódó típus vagy, legyél fizikailag aktívabb. Sétálj. Tornázz. Jógázz. A testmozgás segít kitisztítani az elmét.
– Legyünk őszinték magunkhoz az érzéseinkről. Ha szomorúak vagyunk, ismerjük el, ne rejtegessük. Kérdezzük meg szívünket, mit tegyünk a szomorúság ellen.
– Időnként adjunk magunknak pihenőt. Szakítsunk időt arra, hogy testünkkel és lelkünkkel foglalkozzunk.
– Boldogságra születtünk. Leljük örömünket mindenben, amit teszünk. Ne vegyük túl komolyan az életet vagy magunkat. Gyakoroljuk a hálát.


Akiket szeretünk, és akiket nem, egyformán a mi tükörképeink. Beleszeretünk azokba, akikben vágyott vonásokat találunk. És nem szeretjük azokat, akikben a magunkban megtagadott vonásokat látjuk. Ha sikeres kapcsolatot akarunk, tekintsük a világot a saját tükrünknek. Minden helyzet, minden körülmény, minden kapcsolat a saját lelkiállapotunkat tükrözi.” – Deepak Chopra

aszivereje14Szándékaink energiáját végül visszanyerjük kapcsolatainkban vagy az élet más területein. Akikkel találkozunk, saját szándékainkat tükrözik.

Van egy biztos mód arra, hogy azt a fajta embert vonzzuk az életünkbe, akit akarunk: váljunk olyanná! Ha türelmes és szerető embereket akarunk vonzani, akik törődnek és türelmesek velünk, a mi érdekeinket nézik, feltétel és hátsó szándék nélkül rendelkezésünkre állnak, akkor legyünk ilyenek másokkal, és pontosan ilyen embereket vonzunk majd. Ez a vonzás törvénye. Az energia hasonló energiát vonz.” – Gary Zukav

Ha úgy érezzük, nem lehetünk boldogok pár nélkül, olyan társat vonzunk, aki boldogtalan, és azért akar kapcsolatot velünk, hogy betöltse a benne tátongó űrt. Ha azonban összhangban vagyunk lelkünkkel, olyasvalakit vonzunk majd, aki ugyanezt a lelkiállapotot tükrözi.

aszivereje5Vonzók akarunk lenni? Legyünk természetesek. Sugározzuk egyszerű, őszinte emberségünket. Ne ítéljünk magunk és mások felett. Reagáljunk a szeretet gesztusaira, és ne viseljünk álarcot. Legyünk természetesek. Ismerjük el gyengeségeinket, fogyatékosságainkat, sőt árnyoldalainkat. Ez nem tökéletlenséget, hanem teljességet jelent. Nem hibásak vagyunk, hanem teljesek. Ez hát a sikeres kapcsolat titka, hogy minden kapcsolatra tükörként tekintsünk.” – Deepak Chopra

Mindig legyünk önmagunk; ne engedjünk a különböző álarcok kísértésének. Ha valaki másnak adjuk ki magunkat, elveszítjük a kapcsolatot a szívünkkel és a többi emberrel.


SZERETŐ KEDVESSÉG VAGY EGYÜTTÉRZŐ GYAKORLAT 

sziv_ereje_B1_218pxA szerető kedvesség növeli az együttérzést. Ehhez az elmélkedéshez csendben ülve ismételjünk el magunkban négy kifejezést, amelyek kedvességet, együttérzést és jókívánságokat fogalmaznak meg magunk és mások számára. Bármikor ismételhetjük őket – figyelmes légzés vagy séta közben, a forgalmi dugóban, ébredéskor és lefekvés előtt. Leírhatjuk egy papírra, és kitűzhetjük az üzenőfalunkra, a hűtőnkre, vagy elmenthetjük a telefonunkba. Ismételhetjük légzőgyakorlat közben, be- vagy kilégzéskor, vagy amikor nem figyelünk a légzésünkre, ahogy nekünk könnyebb. Kezdetnek saját magunk felé fejezzük ki ezt a szeretetet és kedvességet, mert megnyitja szívünket, növeli benne a szeretet energiáját, és másoknak is juttathatunk belőle.

Ismételjük ezeket a kifejezéseket saját magunknak:

Legyek biztonságban, legyek boldog, legyek egészséges, éljek békében.
Ha bármikor úgy éreznénk, hogy nem vagyunk elég jók magunkhoz, csak tegyük kezünket belégzéskor a szívünkre, és gondoljuk vagy mondjuk ezeket a szavakat.
És most küldjük el ezt a gondolatot valakinek, aki pozitív hatással van az életünkre: Légy biztonságban, légy boldog, légy egészséges, élj békében!

Ezután küldjük el olyasvalakinek, aki iránt nincsenek sem pozitív, sem negatív érzéseink: Légy biztonságban, légy boldog, légy egészséges, élj békében!

Most küldjük el egy nehéz személyiségnek: Légy biztonságban, légy boldog, légy egészséges, élj békében!

Végül pedig küldjük el a gondolatot a világ összes teremtményének: Légy biztonságban, légy boldog, légy egészséges, élj békében!


Keresd a könyvet webáruházunkban kiadói kedvezménnyel