A pici babák testük minden porcikáját szeretik. Nincs bennük se bűntudat, sem pedig szégyen, és nem is hasonlítgatják magukat senki máshoz. Te is ilyen voltál valaha, de aztán elkezdtél azokra hallgatni, akik azt mondták, hogy „nem vagy elég jó”, ezért elkezdted kritizálni a testedet, mert úgy gondoltad, hogy tényleg nincs vele rendben valami.

Ez nonszensz! Felejtsd el az egészet, és legyél olyan, mint a pici babák, akik teljes mértékben elfogadják magukat olyannak, amilyenek. Természetesen mindenki változik, de ha szeretettel fordulunk a testünk felé, akkor a változás mindenképp pozitív lesz.

A tudatalattinak nincs humorérzéke, így nem tudja, hogy mi a hamis, és mi az igaz. Azt fogadja el, amit mondunk neki, és amit gondolunk. Ha elégszer ismételgetjük a következő pozitív megerősítéseket, akkor az olyan lesz, mintha új magokat ültetnénk tudatalattink termékeny földjébe, így megerősítéseink igazzá válnak.

Íme, egy példa:

Szeretem a testemet

pozitiv_megerositesek_doboz_218px

Ajánlatunk a témában

A testem csodálatos hely. Boldoggá tesz, hogy pont ezt a testet választottam erre az életre. Ez a test tökéletes számomra. Tökéletes a mérete, az alakja és a színe. Teljes mértékben engem szolgál. Csodaként tekintek arra, hogy ez az én testem. Gyógyító gondolatokat választok, amelyekkel megteremtem és fenntartom testem egészségét, és jól érzem magam. Szeretem és megbecsülöm csodálatos testemet!

A „szeretem a testem” megerősítések gyakorlását tükör előtt végezzük, és ismételjük meg ezeket az új gondolatmintákat naponta kétszer, alkalmanként tízszer. Emellett pedig vessük papírra megerősítésünket mindennap, szintén tízszer. Egyszerre csak egy megerősítéssel dolgozzunk. Nyugodtan találjunk ki új, személyre szabott megerősítéseket. Ha van olyan testrészünk, amelyet nem szeretünk, vagy valami bajunk van vele – akkor alkalmazzuk egyéni megerősítésünket legalább egy hónapon át, vagy ameddig a pozitív változások bekövetkeznek.

Ha kétségek, félelmek vagy bármilyen negatív gondolatok törnének felszínre, akkor tekintsünk rájuk természetüknek megfelelően, azaz úgy, mint régi, korlátozó hiedelmekre, amelyek körülöttünk ólálkodnak. Ezeknek már nincs hatásuk ránk. Mondjuk nekik a következőket: „El innen! Már nincs szükségem rád.” Majd ismételjük meg újra megerősítésünket.

Ha egy ponton abbahagyod a munkát, az azt jelenti, hogy ott valami ellenállás van benned. Figyeld meg, hogy melyik az a testrészed, amelyik nem akarja, hogy szeresd. Szentelj még nagyobb figyelmet rá, hogy beláthass a korlátozás mögé. Majd engedd el az ellenállást. Ha így teszel, akkor rövid időn belül megszeretheted a tested, amely nagyszerű egészséggel fogja meghálálni mindezt. Tested minden része tökéletesen és harmonikusan fog működni. Azt fogod észrevenni, hogy a kilók leolvadnak, súlyod normalizálódik, tartásod pedig jobb lesz.

Szeretem és nagyra értékelem csodálatos elmémet.

Szeretem a szememet. Minden irányba tisztán látok.

Szeretem az orromat. Saját világomban én vagyok az erő és a hatalom.

Szeretem a hátamat. Az élet támogat engem.

Szeretem a csípőmet. Tökéletes egyensúlyban visz végig az életemen.

Szeretem a lábamat. A múlt terhei nélkül jutok előre az életemben.

Meglátod, megerősítéseid – az állhatatos ismételgetés által – egyszer csak valósággá válnak.

Keresd Louise L. Hay könyveit webáruházunkban

forrás: healyourlife.com