Hitem szerint a gondolatok, amiket gondolunk, a szavak, amiket kimondunk, és a hitünk, amihez tartjuk magunkat, nagy erővel bírnak. Ezek formálják a tapasztalatainkat és az életünket. Valahányszor gondolunk valamit, vagy kimondunk egy szót, az univerzum figyel, és válaszol nekünk. Így aztán ha olyasmivel találkozunk, amit nem szeretünk, hatalmunkban áll, hogy változtassunk rajta. Rendelkezésünkre áll a gondolataink és a szavaink ereje. Ha változtatunk a gondolatainkon és a szavainkon, a tapasztalásaink is megváltoznak. Nem számít, honnan jöttünk, vagy milyen nehéz gyermekkorunk volt, most mindezt jóvá alakíthatjuk. Hatalmas, felszabadító elgondolás ez, és ha hiszünk benne, valóra is válik. Jómagam így látok neki mindennek. Először gondolatban kell változtatnunk, az élet pedig majd megfelelõen reagál rá.

Mindig, mindenkor a múltunkat éljük. Az, amit ebben a pillanatban átélünk, szintén a múltbeli gondolataink és hiedelmeink terméke. Ha tehát az életünknek van olyan része, amit nem szeretünk, megvan a lehetőségünk, hogy újraalkossuk jelenlegi tapasztalásainkat a jövő érdekében. Ha megváltoztatjuk a gondolkodásunkat, nem látjuk azon nyomban a pozitív eredményeket, de amennyiben kitartunk az új gondolkodásmódunk mellett, észrevesszük, hogy a holnapjaink már mások lesznek.

 

Ha azt akarjuk, hogy a holnap kedvünkre való legyen, ahhoz ma kell megváltoztatnunk a gondolkodásunkat. A ma gondolatai teremtik meg a holnap tapasztalásait.

 

Ne feledd, hogy a gondolkodásod legkisebb változása az első lépés a legnagyobb problémák felszámolása felé. Ha a megfelelõ kérdést teszed fel az életnek, válaszolni fog rá. 

Számos módja van a változtatásnak. Azzal kezdhetjük, hogy őszintén tekintünk a hibáinkra. Ne azt nézzük, mi a baj velünk, hanem vegyük észre az akadályokat, amelyek miatt nem válhatunk azzá, akik lehetnénk. Ahelyett, hogy ostoroznánk magunkat, távolítsuk el ezeket az akadályokat, és változtassunk. Számos akadály a gyermekkorunkból származik. Ezek sosem voltak valódiak, csupán elfogadtuk mások hiedelmeit. De ha egyszer megtanultuk, ugyanennyi erővel el is felejthetjük őket. Tudatosítsuk, hogy készen állunk rá, hogy megtanuljuk szeretni magunkat. Ezek után rögzítsünk pár alapelvet! 

 

 

1. Állj le a kritizálással! 

Ez felesleges, soha semmilyen pozitív eredményt nem hoz. Ne kritizáld önmagad, szabadulj meg ettől a tehertõl. Ne kritizálj másokat se, mert amit másvalakiben hibának látsz, az többnyire annak a kivetítése, amit önmagadban nem szeretsz. Más emberről negatívan gondolkodni a legnagyobb akadály, amit magunknak teremtünk. Csak mi ítélkezünk magunk felett, Isten, az élet és az univerzum nem tesz ilyet. 

Szeretem és elfogadom magam. 

2. Ne ijesztgesd magad! 

Gyakran terrorizáljuk önmagunkat a gondolatainkkal. Ezzel mindenkinek le kéne állnia. 

Egyszerre csak egyvalamire gondolhatsz. Tanuld meg használni a pozitív megerősítéseket, és a gondolkodásod jobbra fordítja majd az életedet. Ha pedig azt vennéd észre, hogy ismét ijesztgeted magadat, mondd azonnal azt: 

Elengedem azt a szükségletet, hogy magamat ijesztgessem. Én az élet isteni, csodálatos megtestesülése vagyok, és e pillanattól kezdve teljes életet élek. 

3. Szilárdítsd meg a kapcsolatod önmagaddal! 

Más kapcsolatainkban elkötelezzük magunkat, de saját magunkat elhanyagoljuk. Csak időnként jut eszünkbe a saját személyünk. Próbálj tényleg odafigyelni, ki is vagy. Elkötelezetten szeresd magad. Ügyelj a szívedre és a lelkedre. 

Én vagyok a saját kedvencem. 

4. Bánj magaddal úgy, mint akit szeretsz! 

Tiszteld és tartsd becsben önmagad. Ha szereted magad, sokkal nyitottabb leszel mások szeretetére. A szeretet törvénye kimondja, hogy arra kell összpontosítanod, amit akarsz, nem pedig arra, amit nem akarsz. Összpontosíts önmagad szeretetére. 

E pillanatban teljességgel szeretem magam. 

5. Ügyelj a testedre! 

A tested egy csodálatos templom. Ha hosszú, teljes életet szeretnél élni, akkor most kell vigyáznod magadra. Sok energiát fektess abba, hogy jól nézz ki, és főképp, hogy jól érezd magad. A táplálkozás és a testmozgás fontos. Hiszen azt akarod, hogy tested a bolygón eltöltött utolsó napodig mozgékony és könnyed maradjon. 

Egészséges vagyok, teljes és boldog. 

 

 

6. Képezd magad! 

Gyakran szembesülünk azzal, hogy ezt vagy azt nem tudjuk, vagy fogalmunk sincs, mit kellene tennünk. De értelmesek és okosak vagyunk, képesek a tanulásra. Mindenütt találsz könyveket, tanfolyamokat és videókazettákat. Ha gondot okoz a pénz, ülj be egy könyvtárba, vagy böngéssz az interneten. Keress egy önsegítő csoportot – ezek az Egyesült Államokban a közösségi szolgáltatások listájában találhatók, ha egyszerûen rákeresel az interneten egy város honlapjára. Én az életem utolsó napjáig tanulni fogok. 

Mindig tanulok és fejlődöm. 

7. Építsd fel magadnak eljövendő anyagi helyzetedet! 

Minden nőnek joga van ahhoz, hogy legyen saját pénze. Ez egy meghatározó hiedelem, amit el kell fogadnunk. Elengedhetetlen az önértékelésünkhöz. Mindent kezdhetünk kicsiben. Az a fontos, hogy folyamatosan képezzünk tartalékot. A megerősítéseknek e téren is jó hasznát vesszük. 

Folyamatosan növelem a bevételeimet. Bármihez érek, arannyá válik. 

8. Teljesítsd ki a kreativitásod! 

A kreativitás bármilyen tevékenységben megnyilvánulhat, amiben kiteljesedsz, egy pite megsütésétõl egy épület megtervezéséig. Adj magadnak idõt az önkifejezésre. Ha vannak gyerekeid, és kevés az idõd, keress egy barátot, aki segít neked a gyerekek körül, és cserébe te is segíts neki. Mindkettőtök megérdemli, hogy legyen ideje. Érdemesek vagytok rá. 

Mindig találok időt kreatív tevékenységekre. 

9. A világod középpontjában az öröm és a boldogság álljon! 

Az öröm és a boldogság mindig ott rejlik benned. Maradj velük mindig összeköttetésben. Életedet építsd az öröm köré. Ha boldogok vagyunk, eltelünk alkotásvággyal, nem görcsölünk apróságokon, és nyitottak leszünk az új ötletekre. 

Tele vagyok örömmel, boldogságot sugárzom. 

10. Légy következetes, tartsd a szavad! 

Ahhoz, hogy megbecsülhesd és tisztelhesd magad, következetesnek kell lenned. Tanuld meg tartani a szavad. Ne ígérj olyat, amit nem tudsz betartani – még magadnak se. Ne fogadd meg, hogy holnaptól diétázni kezdesz, vagy naponta edzeni fogsz – kivéve, ha tudod, hogy meg is teszed. Meg kell tudnod bízni önmagadban. 

11. Legyen erős spirituális köteléked az élettel! 

E kötelék kapcsolódhat ahhoz a valláshoz, amelyben felnőttél, de ez sem szükségszerû. Gyermekként nem volt választásunk. Felnőttként azonban megválaszthatjuk a saját utunkat és hitünket. Az egyedüllét különleges idõ mindannyiunk életében. Adj magadnak idõt az elcsendesedésre, és hallgass belső tanácsadódra. 

 

Spirituális hiedelmeim támogatnak és segítenek, hogy azzá váljak, aki lehetnék. 

 

El kell fogadnunk ezeket az alapelveket, és folyamatosan mondogatnunk kell őket, míg szilárdan nem rögzülnek a tudatunkban, és életünk részévé nem válnak. 

Forrás: Élj az erőddel

 

Ajánlott könyvek:

ÉLJ AZ ERŐDDEL!

A siker alapelvei könyv

ÉLD AZ ÉLETED!

A HÁLA AJÁNDÉKA