Tanuld meg szeretni önmagad, és közben tedd a világot egy jobb hellyé


Gondolkodtál már azon, hogy miért olyan könnyű szeretni valaki mást, de miért olyan nehéz kedvelni önmagunkat?

Véleményem szerint ez azért van, mert mindig is arra tanítottak bennünket, hogy szeretni önmagad egyenlő az önzőséggel vagy a beképzeltséggel.

Végtére is senki sem szeret egy önimádó embert, aki folyamatosan csak azt hajtogatja, hogy „Annyira szuper vagyok!”, és látszólag senki mással nem törődik.

De elég nagy különbség van a beképzeltség és az önmagad iránt érzett szeretet között.

Az, hogy szereted önmagad, nem jelenti azt, hogy jobbnak hiszed magad bárkinél.

Csupán arról van szó, hogy észreveszed a saját jó tulajdonságaid és elismered, hogy egy szerethető ember vagy, aki megérdemli, hogy kedveljék.

Teljesen mindegy, hogy mit tanítottak neked, megérdemled a szeretetet. Szeretném, ha ezt megértenéd.

Nem számít, hogy ki vagy, hogy éppen hol tartasz az életedben, a világ összes szeretetét megérdemled. És a legfontosabb személy, akitől ezt meg kell kapnod, nem más, mint te magad.

önszeretet

Az önszeretet előnyei

Következzen három indok, ami megmutatja, hogy szeretni önmagad jelenti a kulcsot egy jó élethez, és hogy miért van a világnak arra szüksége, hogy szeresd magad.

1. Boldogabbá tesz

Szeretni önmagad arról szól, hogy elismerd a pozitív tulajdonságaid és kedves vagy magadhoz. Kevesebb időt töltesz azzal, hogy önmagad ostorozd a hibáidért, és többet azzal, hogy megünnepled a sikereid és az erősségeid építését.

Amire koncentrálsz, az nőni kezd. Amikor a sikereidre és erősségeidre figyelsz, annál elismertebb és ügyesebb leszel.

És persze ez megnöveli a boldogságod, az elégedettséged és az életed is jobban fogod élvezni.

2. Egészségesebbé tesz

Szeretni valakit – ennek a legnagyobb része abból áll, hogy megadjuk neki azt, amire szüksége van ahhoz, hogy fejlődjön – mentálisan, fizikailag, és spirituálisan is. Tehát, amikor szereted önmagad, akkor valójában arról van szó, hogy foglalkozol magaddal, és megadod önmagadnak azt, amire a legjobban van szükséged ahhoz, hogy a lehető legjobb verziója legyél önvalódnak.

3. Jobbá teszi a világot

Amikor a lehető legjobb önmagadként élsz, azzal másokat is bátorítasz arra, hogy ugyanezt tegyék – ennek a pozitív hatása másokra is tovább fog gyűrűzni.

És nem csak ez. Amikor szeretjük magunkat, sokkal jobban fogunk tudni rokonszenvvel lenni mások iránt. Kedvesek leszünk másokkal, mert megtanultunk jóságosnak lenni önmagunkhoz. És mind egyetértünk abban, hogy a világnak sokkal több szeretetre és jólelkűségre van szüksége.

szeresd magad

Tanuld meg szeretni önmagad

Rendben, szóval pontosan HOGYAN is tudod megtanulni szeretni önmagad?

1. Aludj többet

A legtöbb ember krónikus alvásmegvonásban szenved, ami gond – ha nem alszol eleget, akkor nagyobb az esélye annak, hogy megbetegszel, elhízol, depresszióba esel, emellett a rák és rengeteg más kóros állapot és egészségügyi probléma kialakulásának is megnövekszik a veszélye.

Tehát az egyik legjobb dolog, amit önmagadért tehetsz, hogy megadod a kellő pihenést személyednek. Nem érdekel, hogy mennyit kell dolgoznod, tervezz be több olyan napot a hetedbe, amikor időben ágyba mész, és legalább nyolc órát alszol.

2. Táplálkozz egészségesen

Energikusabb leszel és jobban fogod magad érezni akkor, amikor megfelelő mennyiségű egészséges ételt viszel be a szervezetedbe. Emellett kisebb eséllyel leszel beteg. Egyél kevesebb szénhidrátot és több proteint, zöldséget.

3. Mozogj többet

Nem kell, hogy fájdalmas vagy nagyon kimerítő legyen – lehet ez olyan egyszerű dolog, mint a jóga, tai chi, csuklógyakorlatok vagy egy séta. A fizikai tevékenységek hatására endorfint termel a szervezetünk, ami javítja az energiaszintet és a hangulatot, fejleszti az érzelmi alkalmazkodóképességet és az önbecsülést.

Sok mozgásforma digitális formátumban is elérhető az interneten, és csak az instrukciókat kell követni. A legfontosabb, hogy mindig tervezd be a naptáradba.

4. Ünnepeld meg a sikereket

Szánj időt minden héten arra, hogy megünnepeld a sikereket, amiket elértél, és emlékeztesd magad arra, hogy mennyi mindent vagy képes elérni. Ez nem csak az önbizalmad és önbecsülésed fogja fejleszteni, de motiválni fog további elismerések elérésére is. Egy módszer erre a Győzelem Napló vezetése, amibe minden nap feljegyezheted a sikereidet.

ünnepeld magad

5. Legyél gyengéd önmagadhoz

Senki sem tökéletes. Hibázni mindig fogsz. Ahelyett, hogy szidod magad miattuk, lásd a hibáidat egy lehetőségnek, ami által legközelebb tudni fogod hogyan kapj jobb eredményeket.

A következő tippem az lenne, hogy szánj magadra időt. Bizonyosodj meg arról, hogy minden héten van lehetőséged arra, hogy azzal foglalkozz, amit szeretsz csinálni. Vegyél egy forró fürdőt, olvass, nézz meg egy filmet, foglalkozz a hobbiddal vagy csinálj valami mókásat egy barátoddal.

Bármit, ami örömmel tölti el a lelked. Mert megérdemled.

És ahogy te ezt teszed, másokat is bátorítani fogsz, hogy ők is így cselekedjenek. Fontos, hogy időzítsd be minden hétre előre ezt az időt, és ne hagyd, hogy bármi keresztbe tegyen ennek a tervnek.

6. Higgy magadban


Képes vagy elérni bármit, amit csak el tudsz képzelni. Az univerzum nem fogja hagyni, hogy olyanra gondolj, amit nem tudsz valósággá formálni. Mindössze az egyik kis lépést kell megtenned a másik után, és bármilyen eredményt elérhetsz, amit csak akarsz.

Forrás: Jackcanfield.com

Ajánlott könyv:

Jack Canfield a siker alapelvei könyv