Közeleg a szeretet ünnepe, és az ajándékozás gondolata már hetek óta ott lebeg a szemünk előtt. De vajon mi is kerülhet ebben az évben a fa alá? A technika világa folyamatosan fejlődik, a trendek jönnek és mennek, nehéz mindig naprakésznek lenni és megtalálni az óriási választék között a legmegfelelőbbet.

Van azonban egy örök ajándék, ami sosem megy ki a divatból. Ez pedig a könyv.

A könyvkiadók világa a legizgalmasabb időszakát éli az ünnepek előtt. Izlandon külön szó van erre „jólabókaflóð” avagy „Karácsonyi könyváradat”. Ez az elnevezés egyben egy kedves izlandi hagyományra is utal, a könyvek egymás közti csereberéjére, ami szenteste vált az országban szokássá.

A karácsonyi könyvajándékozás nem új keletű. Martialis, a római költő az egyik epigrammáit tartalmazó könyvében híres római írók papirusz és egyéb tekercsekre írott munkáit ajánlotta ajándék gyanánt a december havi Szaturnália ünnepléséhez.  A XVIII. századi Újvilágban, a korabéli karácsonyi ajándékhirdetések fele bizony könyvekről szólt. Az Egyesült Királyság viktoriánus kori folyóirataiban gyakoriak voltak a könyvkritikák, amelyekkel az ünnepi időszak ajándékválasztásában igyekeztek segítséget nyújtani.

Ezekben a nehéz időkben, amikor nem tudunk a lelkünknek kedves rokonokkal és barátokkal találkozni, szeretetünk jeléül válasszunk hát egy könyvet!

A papírkönyv semmihez sem fogható illata, a szemünk előtt megelevenedő, izgalmas fordulatokban gazdag cselekmény, a könyvekben rejlő tanítások és rejtett üzenetek. Az egyik legszebb és legszemélyesebb ajándék lehet a léleknek.  Különleges kapaszkodót nyújthatunk általa, hiszen egy jó olvasmány tolakodás nélkül repíti a számunkra fontos emberek gondolatait egy másik univerzumba.

Ne feledd, aki kapja, tudni fogja, hogy a legszebbet kívánod neki: egy új és ismeretlen világot nyitsz meg előtte, amelyet csendes, meghitt pillanataiban felfedezhet. A megfelelő kötet kiválasztásával kettőtök kapcsolatáról is mesélsz, hiszen a könyv nem csupán arról szól, aki kapja, hanem arról is, aki adja azt.

Egy könyv mindig csodás ajándék, hiszen a papírkönyv kincs az emberiség történetében, az ajándékozása pedig egy olyan hagyomány, amit meg kell őriznünk és továbbadnunk úgy, ahogyan mi is kaptuk.

 

 

Íme az Édesvíz Kiadó legszebb kötetei az ünnepekre:

 

Határtalan gondolatok határidőnapló 2021

Szeretnél tenni az egészségedért vagy elmélyed­nél az élet pozitív gondolataiban és tanításaiban? Ha társadul fogadod, ez a határidőnapló támogató, pozitív energiákkal ölel át – így számos csodálatos dolgot vonzhatsz be életedbe a 2021-es évben is.

 

Élet adta bölcsesség

Íme egy gyönyörű kötet, egy értékes és megismételhetetlen válogatás, ami mindannyiunk számára olyan ajándékot nyújt, amely segít meglátni az élet apró örömeit és csodálatos lehetőségeit. A kötetben szereplő párbeszédek és csokorba gyűjtött gondolatok többek között olyan nagy hatású spirituális tanítóktól származnak, mint Deepak Chopra, John Gray, Wayne Dyer, Eckhart Tolle, Brené Brown, Pema Chödrön és sokan mások.

 

Földre szállt angyalok

Tudod, kik a Földangyalok? Ismerd meg a földre szállt angyalok ezen csoportját Doreen Virtue útmutatásai alapján. Tudd meg miként segíthetsz másokon, ha az öntudatosság mellett állsz ki.

 

Hálanapló

Ez a sokoldalú napló meditációkkal, idézetekkel, ötletekkel és játékos feladatokkal tárja fel előtted az élet naposabb oldalát! A gyakorlatok elvégzésével a pozitív gondolkodást beépítheted napi rutinodba, növelheted öntudatosságod, és inspirálhatod kreatív éned kibontakozását.

 

Egyél úgy, hogy ne halj meg

A Hogy ne halj meg! című könyv New York Times bestsellerlistás szerzője lenyűgöző új kötetében a maradandó testsúlycsökkenés tudományos hátterével ismerteti meg az olvasót a legújabb kutatások alapján.

 

A lélek lakhelye

A lélek lakhelye megmutatja, hogyan alakul át mindennapi életünk, hogyan nyer célt és értelmet, ha az élet iránti tiszteletet, szeretetet és az együttérzést választjuk. Különleges könyv ez a szívről, a lélekről, a karmáról, a kapcsolatokról, a függőségről, a hatalomról, az intuícióról, az érzelmek elfogadásáról és tudatosításáról.

 

A vörös oroszlán

Szepes Mária örök klasszikusa, az egykor nagy vihart kavaró, és ma is különleges sorsot élő regény az örök élet italáról, az elixírről, ami maga a Prima Materia, amely halhatatlanná tesz, és megadja azt a képességet, hogy emlékezzünk előző életeinkre.

 

Louise L. Hay öröknaptár

Bízzunk abban, hogy az élet megadja nekünk mindazt, amire szükségünk van. Nemigen kaphatunk ehhez megfelelőbb biztatást Louise L. Hay öröknaptáránál. A káprázatos naptár 365 napra elegendő bölcsességgel és ragyogó fotókkal inspirálja lelki életünket.

 

Minden megoldható

„Minden megoldható.” Több egy egyszerű kifejezésnél. A megingathatatlan optimizmus filozófiája. Egy látásmód. Egy mantra. Egy meggyőződés. De ami a legfontosabb, hogy megállíthatatlan leszel tőle. Ez a könyv megtanítja az agyadnak, hogy miként gondolkodhat kreatívabb és pozitívabb módon – különösen akkor, amikor akadályokkal találja szembe magát.