Te álmodod azt az álmot, amely az saját életed. Ha az álmod néha olyan érzés, mintha rémálom lenne, az olyankor történik, amikor leválsz az univerzum szeretetéről, s ehelyett a világ félelmével azonosulsz. Ha megbízol az univerzum spirituális útmutatásában, akkor a rémálomból egy gyönyörű, boldog álomba jutsz ki. Az új tapasztalatok álmába, amely arra az igazságra hasonlít, aki te magad vagy: a szeretet.

Ebben a szent pillanatban add meg magadnak azt a lehetőséget, hogy egy vizualizációs gyakorlatot végezz. A képek, melyekre fókuszálsz, az életedet alkotó álmod képei. Ezért fontos ez a gyakorlat annak elfogadásához, hogy az univerzum támogat téged.

Alkosd meg azokat a képeket a világról, melyeket látni szeretnél.

A csodák tanítása ezt mondja: „Az elme roppant hatalmas és erős, és soha nem veszti el teremtőerejét. Az elme soha nem alszik. Minden egyes pillanatban teremt. Nem könnyű felismerni, hogy a gondolatok és a hiedelmek olyan erővé állhatnak össze, amely szó szerint hegyeket képes megmozgatni.

Rá kell szoktatnunk a tudatunkat, hogy félelem helyett inkább szeretettel teremtsen. Ez a feladat nagyszerű gyakorlat arra, hogy elkezdd felébreszteni a saját alkotásod erejét.
A képalkotás gyakorlatát kezdd azzal, hogy a következő egyszerű kérdésre válaszolsz: Mit szeretnél látni? Légy kíméletlen a válasszal. Talán háborúk nélküli világot szeretnél. Talán egy vad, romantikus kapcsolatban szeretnéd látni magad. Lehet, hogy azt szeretnéd látni, ahogy félelem nélkül menetelsz át az életen. Alkosd meg azokat a képeket, melyeket a legjobban szeretnél látni.
Írd le a válaszod most. Mit szeretnél látni?
Ezután olvasd el a válaszod, majd hunyd le a szemed, és ülj nyugodtan öt percig.


alom_vizualizacio_meditacio2Meditáció vizualizációhoz:

Ülj egyenesen, a kezeid pihenjenek a combjaidon, a tenyereid nézzenek felfelé. Ha egyenesen ülsz, megfelelő, természetes (nem feszült) vonalban, a pozitív energia csatornájává válsz.
Hunyd le a szemed, és irányítsd a figyelmed befelé.
Hagyd, hogy a belső szellemed (az inspirációd) előjöjjön, és add át magad a képeknek, amiket látni szeretnél.
Hagyd, hogy a bölcsességed teremtse meg a képeket a lelki szemed számára.
Add át magad ennek a bölcsességnek.
Lélegezz mélyeket az orrodon keresztül, és fújd ki a szádon át. Minden be- és kilégzéssel add át magad teljesen azoknak a képeknek, melyeket látni szeretnél.
Tudatosan irányítsd rájuk a figyelmedet.
Hagyd, hogy a látni vágyott képek új tapasztalatok irányába vezessenek.
Ülj addig, ameddig jólesik.

Ha készen állsz, finoman gyere ki a meditációból, és szánj egy kis időt arra, hogy lejegyezd a látott képeket. Talán kisbabát szeretnél, és a meditációdban egy gyerek szemeit láttad. Lehet, hogy párkapcsolatra vágysz, és a szerelmed meleg ölelésében láttad magad. Az is lehet, hogy olyan képeket láttál, melyek ennél sokkal kevésbé voltak kézzelfoghatók, de idővel rá fogsz jönni a mögöttes üzenetükre.


A meditációban látott képek nagyszerű útmutatást kínálnak számodra, és megerősítenek abban, hogy támogatást kapsz.

Ha semmilyen képet nem láttál, akkor lehet, hogy érzelmi reakcióid voltak, vagy az energiád módosult.
Mindenesetre írd le, bármi történt is.
alom_vizualizacio_meditacio3Ez a gyakorlat a kezdete annak, hogy kinyíljon az ajtó az univerzum energiájával való együttműködésre. Ha alázatosan átadod magad imákon és meditáción keresztül, elkezdesz majd útmutatást kapni, messze túl a fizikai színtereden. Gyakran érzel majd jelenlétet önmagadban és magad körül, amely vezeti a gondolataidat és az érzéseidet. Ne félj attól, hogy mélyen alámerülsz a belső bölcsesség óceánjában, amely számodra is elérhető. Nyisd meg a szíved és a tudatod az új tapasztalatok számára. Add át magad a szeretet áramlásának, mely mindig vezet téged. A legfontosabb elfogadnod, hogy jogod van boldognak lenni. Jogod van a jólléthez, jogod van ragyogni és sikeresnek lenni. Ajándékozd meg magad azzal, hogy megnyitod a tudatod egy olyan világra, amely túlmutat a tanult hitrendszeren. Nyílj meg a végtelen lehetőségek világára. Nyílj meg a szeretet világára.
Ebben a pillanatban választhatod, hogy elengeded azt, hogy kicsi vagy, a szeretetet választod tanítódnak, és hogy azt lásd, amire vágysz. Ebben a pillanatban megtapasztalhatod azt a változást, amire mindig is vágytál.
A szeretet legyen az elsődleges választásod minden pillanatban. Tudom, talán azt gondolod: „Hát ez mind szép és jó, de mi van, ha a főnököm épp seggfej, vagy megrémítenek a hírek a tévében?” A válaszom a következő: A sötétség kellős közepén kapcsold be a reflektorokat. A fény minden pillanatban elérhető számodra, annyi a dolgod, hogy felkapcsold azzal, hogy ráhangolódsz.

Válaszd a szeretetet tanítódnak. Fogadd el, hogy inkább a szeretet által tanulsz.
Gyakorold a szent pillanatot, és imádkozz, hogy a szeretet legyen a tanítómestered a félelem helyett.
Térj vissza gyorsan. Ne feledd, a boldogságod a közvetlen tükörképe annak, hogy milyen gyorsan változtatod át a félelmet szeretetté.
Hangold a gondolataidat szeretetre. Az univerzum mindig a hiteid mögötti energiára válaszol.
Kötelezd el magad szándéknyilatkozatod mellett: Készen állok, hogy a szeretet által tanuljak.
Te álmodod az álmod. Alkosd meg a képeidet egy olyan világról, melyet látni szeretnél.

Gabrielle BernsteinAz univerzum mindenben támogat