Az elmúlt években kollektív negatív beállítódásunk és félelmünk hatással volt a gazdaságra, a környezetre és a bolygó minden élőlényének egészségére. A technológiai újítások, a globális felmelegedés, a pénzügyi válságok, az erőszakos bűncselekmények, a politikai felfordulás és a bolygók állása miatt érzékenyebbek lettünk a körülöttünk lévő energiákra és az élet sodrására. A világ felgyorsult, a változások között pedig olykor nehéz kiigazodni. Ez az intenzív időszak számos kellemetlenséggel járhat, és sok esetben meg is béníthat minket. Konkrét irány nélkül úgy érezhetjük, hogy kizökkentek medrükből a céljaink, a kapcsolataink és a világgal való viszonyunk.

Jelenleg egy különleges és intenzív helyzetben vagyunk, mivel a világ elkezdett szellemileg felébredni. Amikor az energia felgyorsul, nincs idő kicsiben játszani, és semmi sem maradhat rejtve. Egyszer minden hazugság ki fog derülni, akármennyire is titkolni próbáljuk őket. A jógastúdiókat elárasztották a cinikusok, a spirituális kórus pedig egyre csak bővül. Mind nagyobb szükség van olyan emberekre, akik megmutatják a fényt, és eljött az ideje, hogy kiálljunk és pozitív irányt mutassunk a világnak. Amikor a tömegekben elkezd rezegni a szeretet energiája, a világban megszűnik a háború, az erőszak és a hazugság.

Ez a könyv segít elindulni a helyes úton és megszabadulni attól a félelemtől és feszültségtől, hogy gyorsan legyőzhess minden akadályt. Manapság szükségünk van arra, hogy gyorsan kiengedhessük a stresszt és a félelmet, mivel egyszerűen nincs idők mindennap jógázni egy órát, vagy akár egy félórát meditálni, amikor megjelenik a szorongás. Létfontosságú, hogy legyenek olyan eszközeink a birtokunkban, melyekkel gyors változást is képesek vagyunk elérni.

Ez a könyv számos módszert kínál a béke elérésére, amelyek a világ legnagyobb spirituális tanítóitól származnak. A kiválasztott technikák különlegessége, hogy gyorsan is képesek megszabadítani a stressztől és a félelemtől, amikor csak szükséged van rá, és akkor is, ha csak egy szabad perced van. Legyünk őszinték: nagyon elgyötörtek vagyunk. A spirituális gyakorlatoknak nem szabad az elgyötörtség érzetét fokozniuk. Ehelyett szolgálják inkább azt a célt, hogy gyorsan le tudjunk számolni általuk a stressz és a félelem érzéseivel, hogy aztán nyugodtan folytathassuk tovább az életünket. Ez a könyv egy igazi faltörő kos, ha a stressz megszüntetéséről van szó.

A Mindennapi csodák 108 technikát alkalmaz leggyakoribb problémáinkra. Minden technika az adott problémát célozza meg, majd spirituális elveket, meditációkat és praktikus, azonnal elvégezhető eszközöket javasol a megoldására. Minden technikát könnyen érthető formában fogok elmagyarázni, valamint szó esik majd spirituális igazságokról, az egész életet megváltoztató kundalíni-meditációról, valamint A csodák tanítása című metafizikai műben található tanításokról és elvekről.

A csodák tanítása és a kundalíni-jóga tanulójaként és tanáraként az a célom, hogy minden kíváncsi lélek számára lefordítsam ezeket a sorsfordító spirituális igazságokat. A csodák tanítása egy személyes megvilágosodásból kibontakozó metafizikai tanítás, amely azon az elven alapszik, hogy amikor a szeretetet választjuk a félelem helyett, csodás változást tapasztalhatunk. A tanítás azt hangsúlyozza, hogy a félelmeinket bízzuk a belső vezetőnkre, és a megbocsátásra is erős hangsúlyt fektet: a megbocsátás élményén keresztül mutatja meg, hogy képesek vagyunk elérni a valódi békét.

A kundalíni a jóga egy tudatos típusa – segít a megérzések fejlesztésében és megerősíti az energiamezőnket. A kundalíni célja, hogy felszínre hozza az emberben rejlő kreatív potenciált, hogy szilárd értékei lehessenek, őszinte maradhasson, s hogy az együttérzésre és a tudatosságra tudjon összpontosítani. A kundalínit 1969-ben Yogi Bhajan jógamester ismertette meg a nyugati világgal. Yogi Bhajan azért osztotta meg velünk ezt a tudást, mert tudta, hogy szükségünk lesz a kundalíni-technológiára, hogy egyensúlyban tartsuk a közelgő események energiáit. Yoga Bhajan már a hetvenes években megjósolta, hogy ez az időszak rendkívül zavaros lesz. A következőket mondta korunkról: „El fogjuk érni az elme optimális kapacitását, hogy képe – sek legyünk megbirkózni a mindennapi élettel. A világ egyre kisebb és kisebb lesz, következésképp az emberek életerejének egyre nagyobbá és nagyobbá kell válnia.” Úgy gondolta, küldetése az, hogy megismertesse velünk azokat az eszközöket, amelyek lenyugtatják az idegrendszerünket, feltöltenek minket energiával és fokozzák együttérzésünket.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy ebben a könyvben én is megoszthatom A csodák tanítása és a kundalíni elveit. Ezek az eszközök segíteni fognak neked, hogy megszabadulj mindentől, ami megakadályozza, hogy hozzáférj belső energiádhoz.

Amikor ezeket a technikákat gyakorlod, a félelem ki fog áramlani a testedből, és inspiráció fog a helyére kerülni, ami békességet hoz. De ami a legfontosabb: kapcsolatot építesz ki a benned rejlő erővel, amely kapcsolat létfontosságú. Arról az erőről beszélek, ami a szeretethez való kapcsolatodat jelenti. Minél jobban ráhangolódunk a saját szeretetfrekvenciánkra, annál több szeretet fog áradni a világban. Amikor árad a szeretet, nem lesz helye háborúnak és erőszaknak. Higgy nekem, amikor azt mondom, hogy a te cselekedeteid is létfontosságúak a világ felébredéséhez. Minden ember energiája számít.

Ezek a technikák egy másik okból is különösen fontosak, és ez túlmutat rajtunk. Amikor elengedjük életünkből a stresszt, azzal másoknak is segítünk megszabadulni tőle. Gondolj csak bele. Amikor stresszesen besétálsz valahova, szinte azonnal leszívod a barátaid, a családod, a munkatársaid s akár még idegenek energiáját is, mivel megérzik a benned lévő feszültséget, ami miatt kényelmetlenül érzik magukat. De amikor nyugodtan és békésen sétálsz be valahova, báj és nyugalom árad belőled. Ez a báj azonnal megérint mindenkit körülötted, még akkor is, ha tudatosan észre sem veszik.

Az energiádnak sokkal nagyobb ereje van, mint hinnéd. A szavaidnak, az e-mailjeidnek és a fizikai jelenlétnek is van energiája. Amikor félelemmel teli, alacsony energiájú állapotban funkcionálunk, a gondolataink és az energiánk mondhatni szennyezik a világot. Ezzel ellenétben, ha pozitív energiával vagyunk feltöltve, a körülöttünk lévő világ is pozitívabb lesz. Az az igazság, hogy a félelem nem tud egyszerre létezni a szeretettel. Ezért meg kell tanulnunk feloldani a szeretet határait azáltal, hogy felelősséget vállalunk a saját energiánkért. Ezáltal magasabb szintre emeljük a körülöttünk lévő energiát.

Azt szeretném, ha te is a csodák hírnöke lennél, hogy még hatékonyabbá tegyük ezt a gyakorlatot. A csodák tanítása szerint amikor két vagy annál több ember gyűlik össze a szeretet nevében, csoda történik. Ezért a technikák gyakorlása során arra foglak kérni, hogy oszd meg őket. A napi gyakorlatokat 140 karakter alá szorítottam. (És biztos vagyok benne, hogy 140 karakterrel képes vagy megbirkózni.) Ha tetszenek, oszd meg őket. Tweeteld ki az üzenetet, rögzítsd őket a faladon, oszd meg őket Facebookon, vagy posztolj róluk Instagramon. Minden Csodás Üzenet végén legyen ott a #MiraclesNow hashtag. A hashtag lényege, hogy a tweetjeid bekerülhessenek a népszerű témák közé. A szeretetnél nincs is jobb népszerű beszédtéma. Fontos, hogy megoszd az üzenetet, amikor inspiráltnak érzed magad. (Az e-book olvasók közvetlenül az e-book olvasóról is megoszthatják az üzenetet.)

 

 

Reményeim és szándékaim szerint olyan hatékony spirituális elvekkel, változást hozó meditációs és tudatosságnövelő gyakorlatokkal foglak felfegyverezni, melyek segítségével eléred a lehető legmagasabb kapacitásod, boldogabban és egy felsőbb értékrend szerint fogsz élni. A terv betartásának nagyszerű eredménye lesz: fantasztikusan fogod érezni magad! A bakancslistád valósággá válik, és az életed a legvadabb álmaidnál is izgalmasabb lesz. A technikák mindennapos gyakorlása rendkívül hatékony, mivel a csodák a tudatban megjelenő új mintázatok és változások hatására fognak bekövetkezni.

Ezen elvek gyakorlásával hamar leküzdhetsz minden fájdalmat, amely eddig visszatartott, és helyet teremthetsz egy gazdagabb élmény számára. És ez az élet minden területére vonatkozik: a kapcsolataidra, a munkádra és a pénzügyeidre, önmagadra és így tovább. De ami a legfontosabb, hogy spirituális technikákat sajátítasz el, amelyek segítenek eligazodni ezekkel a zavaros energiákkal teli időkben.

A legjobb úgy belevágni az utazásba, hogy a kezdeti reakcióid ellenére nyitottan közelítesz minden technikához. Remélem, hogy mindegyiket kipróbálod legalább egyszer. Adj esélyt magadnak, hogy meglepődj! Ezután eldöntheted, hogy számodra mely eszközök a leghasznosabbak. Ha csak egy ilyen eszközt alkalmazol rendszeresen az életedben, már az is csodás változásokat fog előidézni.

Most pedig szálljunk fel a csodák vonatára, és kezdjük el ledönteni az akadályokat, engedjük el egyik szorongásunkat a másik után, s éljünk egyre inkább félelmek nélkül! Kezdjünk el csodákat teremteni a jelenben!

Gabrielle Bernstein

Forrás: Mindennapi csodák

 

Ajánlott könyvek:

MINDENNAPI
CSODÁK

A siker alapelvei könyv

A CSODÁK
TANÍTÁSA

TÖRTÉNHETNEK
CSODÁK