Itt az idő, hogy eltüntesd a fintort az arcodról, felhagyj az aggódással, leszámolj a stresszel, egyszerűen úgy, hogy mosolyogsz. MOSOLYOGD magad egészségessé és boldoggá! A mosolygás javíthat az egészségi állapoton, csökkenti a stresszt, és JÓL ÉREZHETED magad tőle.

Íme tíz ok, amiért MOSOLYOGNOD kellene:

1. A mosolygás vonzóvá tesz

Vonzódunk azokhoz az emberekhez, akik mosolyognak. Vonzásfaktor. Szeretnénk megismerni a mosolygó embert, és megtudni, hogy minek is örülhet ennyire. A fintorok, grimaszok és a savanyú ábrázat taszítja az embereket – a mosoly viszont vonzza őket.

2. A mosolygás megváltoztatja a hangulatunkat

Legközelebb, amikor rossz a kedved, csak próbálj meg mosolyogni. Elég nagy az esély, hogy máris jobb lesz a hangulatod, mert a mosolyod segít elhitetni a testeddel, hogy szuperül vagy.

3. A mosoly ragályos!

Amikor valaki mosolyog, akkor felvillanyozza az egész teret, jobb kedvre derít másokat, és boldogabbá teszi a dolgokat. Egy mosolygó ember boldogságot hoz magával. Mosolyogj sokat, és akkor magadhoz vonzol másokat.

4. A mosolygás csökkenti a stresszt

A stressz bizony kiül az arcunkra. Ha mosolygunk, nem tűnünk fáradtnak, megviseltnek, elcsigázottnak. Amikor stresszelsz, próbálj meg mosolyogni, mert csökkenti a stresszt, és máris nekivághatsz a teendőidnek.

5. A mosolygás erősíti az immunrendszert

A mosolygás segíti az immunrendszer működését. Ha mosolyogsz, akkor az immunműködés felgyorsulhat, mert ellazultabb vagy. Küzdj az influenza és a megfázás ellen egy mosollyal!

6. A mosolygás csökkenti a vérnyomást

Amikor mosolyogsz, akkor megfigyelhetően csökken a vérnyomás. Próbáld ki, ha van egy vérnyomásmérőd otthon. Ülj le pár percre, és mérd meg a vérnyomásod. Ezek után mosolyogj egy percen át, és mérd meg újra, miközben tovább mosolyogsz. Észreveszel bármi különbséget?

7. A mosolygás endorfinokat szabadít fel

Tanulmányok kimutatták, hogy mosolygás közben endorfinok, természetes fájdalomcsillapítók és szerotonin szabadul fel. Ezektől jól érezzük magunkat. A mosoly egy természetes gyógyszer.

8. A mosolygás megemeli az arcbőrt, és fiatalabbnak tűnünk tőle

Az izmok, amiket mosolygáskor használunk, megemelik az arcbőrt, és ettől fiatalabbnak tűnünk. Nincs szükség ráncfelvarrásra, csak mosolyogj egész nap – fiatalabbnak fogsz látszani.

9. A mosolygástól sikeresnek fogsz látszani

A mosolygó emberek magabiztosnak tűnnek, nagyobb eséllyel kapnak előléptetést, és megközelíthetőbbek. Mosolyogj a meetingeken és találkozókon, az emberek máris másképpen fognak hozzád állni.

10. A mosolygás segít pozitívnak maradni

Próbáld ki: mosolyogj. Most próbálj valami rosszra gondolni anélkül, hogy abbahagynád a mosolygást. Nehéz. Amikor mosolygunk, a testünk üzenetet küld nekünk: az élet szép! Maradj távol a depressziótól, a rosszkedvtől és a stressztől mosolygással!