Rhonda Byrne a várva-várt új könyvével, A legnagyobb titokkal tért vissza. A hollywoodi kasszasiker A titok: Merj álmodni! (elérhető Netflixen) megjelenése után – melyben Katie Holmes játssza a főszerepet – sokunkban felmerült a kérdés, hogy vajon mire készülhet Rhonda Byrne.

Rhonda Byrne könyvei jellemzően az Új gondolat-elmélet egy-egy újabb aspektusát járják körül. 2007-ben A titok sokunkkal megismertette a Vonzás törvényét. Ezután következett Az Erő című könyv, amely tovább mélyítette a törvényről való tudásunkat és kiemelte a szeretet fontosságát. 2012-ben került a könyvesboltok polcaira A varázslat, egy 28 napon át tartó kihívás, ami a hálaadás szokása köré épül, amit rövidesen A hős követett, ami a világ 12 legsikeresebb emberének a történetét foglalja össze. Ez csupán néhány, a számos publikáció közül. A legnagyobb titok azonban csavar egyet Rhonda megszokott irodalmi stílusán és a spiritualitás medrébe tereli az olvasót.

A legnagyobb titok még egy lépéssel továbbmegy a spiritualitás feltérképezésében, és az előző köteteket meghaladva a lélekről, az Univerzumról és a létezésünk okairól kialakult ideológiákat kérdőjelezi meg. Rhonda lebilincselő nyelvezettel megírt szövegben tárja föl és osztja meg velünk az önmegismerés útján szerzett felismeréseket és kinyilatkoztatásokat. A könyv egyszerre gyakorlatias és összetett, mivel arra buzdítja az olvasót, hogy nézzen a tudatos létezésén túlra, és fogadja el az elme és a végtelen tudatosság hatalmát. 

A könyv kifejezetten mélyre megy. Ez a könyv nem a bátortalanoknak íródott, sem azoknak, akik nem hajlandóak a szemüket és a szívüket valóban felnyitni egy látszólag alternatív életmegközelítés előtt. Ez a könyv a felébredetteknek szól, azoknak a lelkeknek, akik szomjazzák az ismeretlen mélyebb megismerését. A legnagyobb titok a tudat, a figyelem és az ego kérdéseit feszegeti. Első ránézésre a könyv majdnem szélsőségesnek tűnhet a tanulatlan szem számára: „minden pillanatban boldogak lehetünk” – olvashatjuk. Hogyan volna lehetséges ez? Egy újabb ponyvával állunk szemben, amelyik csillámport hint az életük értelmét elkeseredetten keresők szemébe? Távolról sem.

A legnagyobb titok kitágítja a fizikai és a láthatatlan valóság kapcsolatát illető igazságról alkotott tudásunkat. Byrne szerint határtalan lények vagyunk, akik éppen az emberi létformát tapasztalják meg. A negatív tapasztalatainkat eltörölhetjük azáltal, ha felébredünk az álom állapotából és megszabadítjuk magunkat a társadalom által reánk szabott béklyóktól, miszerint a lényünk nem más, mint a testünk és az elménk. Folyamatos változásban vagyunk, és bár a fizikai megvalósulásunk és a gondolataink növekednek és öregednek, hogyan is lehetnének a jelenlegi állapotunk eredményei, ha mindig is léteztünk? Mi magunk teremtjük a valóságunkat.

 

 

Egy 2016-ban történt traumatikus élmény után Byrne hiába próbálta megérteni, hogy annak ellenére, hogy eddig konzisztensen pozitív gondolatai voltak, most negatív érzelmek töltik el. Végül rálelt a kirakós hiányzó darabkájára, amelynek megtalálása jelen könyv lapjait is inspirálta. A bevezetőben Rhonda leírja, hogy a kérdéseire a választ egy David Bingham-interjú nézése közben találta meg. Ezután Rhonda egy elvonulás alkalmával találkozott egy nővel, aki felfedte előtte a legnagyobb titkot, és aki később mentorává és gurujává lett. Erre a névtelenségbe burkolózó személyre az egész könyv során, mint „Rhonda tanítójára” hivatkozik, miközben a félelem és a szorongás nélküli életről való bölcs tanításait olvashatjuk.

A fejezetek rengeteg gyakorlatot és feladatot tartalmaznak, amelyek növelik a tudatosságot és minden eddigi negatív tapasztalatot és érzést megkérdőjeleznek. A megerősítésektől kezdve a hiedelemrendszert domináló korlátok feloldásáig, A legnagyobb titok a megszokotthoz képest egy egészen új világot nyit meg, kiváló kalauz a Felsőbb Énnel való kapcsolatteremtéshez és az Univerzum fizikai dimenzióiból való kilépéshez. 

A könyv tele van Rhondától és olyan guruktól való tanulságos idézetekkel mint Deepak Chopra, Rumi, Mooji és Pamela Wilson. A legnagyobb titok a tudás kincsesládája: a felsorakoztatott szakértők színpompás armadája minden bizonnyal téged is inspirációval és reménységgel töltenek el.  Milyen haszna van az anyagi javaknak az életünkben? Hogyan lehetséges olyan életet élnünk, amely során végig a boldogság állapotában maradunk? Ezeket a kérdéseket a könyv a legmélyebbre menően megválaszolja, ráadásul úgy, hogy megragadja a képzeletedet és megerősíti benned a belső béke érzetét. 

Beteljesíti-e a könyv az ígéretét, feltárja-e ezt a bizonyos legnagyobb titkot? Beteljesíti, igen! Ha már a spirituális utad csúcsára értél és szeretnéd az Univerzum titkait mélyebben is megérteni, akkor ez a könyv neked íródott.

 

„Az élet egyetlen célja, hogy megéljük a lényünk teljességét.”
Rhonda Byrne.

 

Forrás: www.manifestationengineering.com

 

Ajánlott könyvek:

A LEGNAGYOBB TITOK

A siker alapelvei könyv

A titok

A HŐS