Nem vagyok gyógyító. Nem is gyógyítok senkit. Rajtkőnek tekintem magam az önismeret útján. Egy olyan helyet hoztam létre, ahol az emberek megtudhatják, hogy milyen hihetetlenül csodálatosak, azáltal hogy megtanítom őket szeretni önmagukat.

Az évek alatt az ügyfeleimmel végzett egyéni konzultációim során, a workshopok százain, amelyeket tartottam, és intenzív tréningjeimen, amelyeket szerte az országban és a világban vezettem, azt fedeztem fel, hogy egyetlen dolog képes meggyógyítani bennünket: ha tudjuk szeretni önmagunkat.

Amikor az emberek nap mint nap egyre jobban szeretik önmagukat, csodálatos, hogy életük mennyire megjavul. Jobban érzik magukat. Megkapják azt a munkát, amit szeretnének. Meglesz a pénzük, amire szükségük van. Kapcsolataik javulnak, rossz kapcsolataik eltűnnek, és újak kezdődnek.
Ez egy nagyon egyszerű alaptétel – szeretni önmagunkat. Sok kritikával illetnek azért, mert túlságosan leegyszerűsítem a dolgokat, és azt gondolom, hogy az egyszerű dolgok a legmélyebbek.
Valaki azt mondta nekem mostanában: „Ön a legcsodálatosabb ajándékot adta nekem – önmagam”. Oly sokan rejtőzködünk saját magunk elől, és még azt sem tudjuk, hogy kik vagyunk valójában. Nem tudjuk, mit érzünk, és nem tudjuk, mit akarunk.

Az élet egy utazás önmagunk felfedezésére. Számomra a megvilágosodás azt jelenti, hogy befelé figyelek, hogy tudom, kik és mik vagyunk valójában, hogy tudom, megvan bennünk a változtatás képessége, amit a szeretet és az önmagunkra való odafigyelés generál.
Önmagunkat szeretni nem önzés. Tisztára mos minket, hogy szerethessük önmagunkat annyira, hogy másokat is szeressünk. Úgy lehetünk bolygónk hasznára, ha mindannyian – individuális alapon – szeretetben és örömben élünk.
Az erő, amely ezt a hihetetlen univerzumot teremtette, nem más, mint a szeretet. Isten maga a szeretet. Gyakran hallottuk: a szeretet mozgatja a világot. Ez így igaz. A szeretet az a kapocs, amely az egész univerzumot összetartja.
A szeretet számomra mély megbecsülést jelent. Amikor önmagunk szeretetéről beszélek, arra gondolok, hogy mély megbecsülést érzünk azért, akik vagyunk. Elfogadjuk önmagunk minden részét – a kis furcsaságainkat, a zavarba ejtő dolgokat, azt, amit nem csinálunk túl jól, és az összes csodás tulajdonságunkat is.

Az egész csomagot szeretettel fogadjuk. Feltételek nélkül.

shutterstock_718200091 (1)

Sajnos sokan közülünk nem szeretik magukat eléggé addig, amíg le nem fogynak, amíg meg nem szereznek egy munkát, egy előléptetést, egy férfit, vagy bármi mást. Gyakran feltételekhez kötjük szeretetünket. De megváltozhatunk. Szerethetjük magunkat úgy is, ahogy most vagyunk.
Hatalmas globális és egyéni változások közepén állunk. Úgy gondolom, hogy mindannyian, akik most élünk, azt választottuk, hogy itt legyünk, hogy e változások részesei lehessünk, változást generáljunk, és átalakítsuk a világot, hogy békésebb és szerethetőbb életünk legyen.
A Halak korszakában „kitekintettünk”, megmentőnket keresve: „Ments meg. Ments meg. Kérlek, vigyázz rám.” De most a Vízöntő korába lépünk, és megtanulunk betérni a tudás birodalmába, hogy megtaláljuk megmentőnket. Mi magunk vagyunk az erő, amelyet kerestünk.

Felelősek vagyunk saját életünkért.

Ha most nem akarod szeretni magad, akkor holnap sem fogod, mert akármilyen kifogásod is van ma, az holnap is jelen lesz. Talán 20 év múlva is ugyanazzal a kifogással élsz majd, és az is lehet, hogy az életet is ugyanazzal a kifogással fogod elhagyni.

Ma van az a nap, amikor egészen, feltételek nélkül szerethetjük magunkat.

A szeretetet mi választjuk, ugyanúgy, ahogy választhatjuk a dühöt, a gyűlöletet vagy a bánatot. Választhatjuk azt is, hogy megbocsátunk valakinek, aki megbántott minket, és megkezdhetjük a végleges gyógyulást. Választhatjuk a hálát mindazért, amink van. Választhatjuk a szeretetet. A választás mindig rajtunk áll.

Most rögtön elkezdhetjük a szeretetet választani. Ez a lehető legjobb gyógyító erő, ami létezik.

Forrás: https://www.louisehay.com/do-you-truly-know-how-to-love-yourself/

Ajánlott könyvek:

tukormeditaciok_B1_800px

gyogyitsd_meg_az_elmed_b1_ok_800pxEld_az_eleted_B1_ujkiadas_218pxazeletszeretteged_B1_218px