Vex King

Vex King

Vex King személyes küldetésének érzi, hogy megtanítsa az embereknek, hogyan éljenek jó életet. A pandémia sújtotta világ számára könyvei a remény, a gyógyulás és a pozitivitás oázisaként szolgálnak. Égetően fontos bölcs gondolatokat nyújtanak az olvasónak a bizonytalan időkben való eligazodáshoz.
A Jó energiák, jobb élet című első könyvét huszonkilenc nyelvre lefordították. Legújabb könyve, A Gyógyulás az új divat olyan öngyógyító technikákkal foglalkozik, amelyek – ahogy ő fogalmaz – fokozhatják a rezgéseinket.

Vex szerint rezgéseink megismerése elengedhetetlen a belső gyógyuláshoz. A vibráció „az az energia, amely áthalad rajtad, és kisugárzik a világba”. Vex úgy véli, hogy a rezgés „a magasabb szintű élet kulcsfontosságú eleme”.

„Minden érzés, amit kivetítünk az univerzumba, visszatér hozzánk. Ha örömöt érzel az életben, akkor több örömöt fogsz kapni. A magasabb rezgésállapotok olyan pozitív érzéseket hoznak létre, mint a hála és a szeretet” – mondja Vex, majd így folytatja:

 

„Önmagad szeretete magasabb szintű vibrációt idéz elő a lényedben, s jobbá változtatja az életedet.”

 

2012-ben Vex elindította a Good Vibes Only #GVO mozgalmat a Twitteren, hogy több pozitivitásra ösztönözze az embereket. Szinte futótűzként terjedt a híre a Twitteren, és rövid idő alatt kétszázezer követője lett az oldalának, amelyet a mozgalom népszerűsítése érdekében hozott létre. Sokak életét megváltoztatta. Visszatekintve azonban Vex úgy érzi, sokan félreértették az oldal lényegét. „Azt gondolták, soha nem érezhetsz semmi negatívat. Való igaz, ha jól érzed magad, lényegében olyan élményeket hívsz meg az életedbe, amelyek abban segítenek majd, hogy jól érezd magad. De ez nem azt jelenti, hogy többé soha nem érzed rosszul magad. Nem azt jelenti, hogy soha nem lesz részed negatív érzésekben” – figyelmeztet Vex.

Vex sokat merít a saját életéből. „Anyukám Gudzsarátból származik, apukám pedig Ugandában nőtt fel – meséli. – Sokat küzdöttünk. Hat hónapos koromban elvesztettem az édesapámat. Az idősebbik nővérem négyéves volt akkor, a másik nővérem kétéves.”

Édesapja halála után édesanyja egy rokonuk mellett dolgozott – segített a vállalkozása vezetésében. „Ez biztosította számunkra a megélhetést egy ideig, ám a rokonunk érzelmileg bántalmazó alkat volt, s végül maga az üzlet is csődbe ment. Hajléktalanok lettünk. Nagyjából három évig nem volt otthonunk. Három gyerek mellett sokévi küzdelem várt anyukámra” – emlékszik vissza remegő hangon Vex.

Később Angliába költöztek. Egy rokonuk megkérte Vex anyját, hogy vezessen egy ottani boltot. Az a környék, ahol Vex felnőtt, „végletesen rasszista” volt. „Indiai gyerekként nagyon megmaradt bennem, mennyire dühös is voltam akkor. Rendkívül nehéz volt bárkivel is összebarátkoznom a környékünkön. Senki sem szeretett, mert barna voltam. Másképp néztem ki, ezért csípőből elutasítottak. De mivel nem szerettem volna konfrontálódni, nem akartam elveszíteni a türelmemet sem” – emlékszik vissza.

Mivel nem olyan fából faragták, hogy könnyen feladja, Vex kutatni kezdett, hogy az univerzum jóakaratát a maga oldalára fordítsa. Tinédzser évei alatt az internet egyre népszerűbbé vált. Elkezdte olvasni a hétköznapi hősök történeteit. Mindannyiukban volt egy közös vonás: az átalagostól eltérő gondolkodásmód vagy életszemlélet, valamint az, hogy olyan könyveket olvastak, amelyek megváltoztatták az életüket.

 

 

Vex élete bizonyságul szolgál arra, hogyan lehet megváltoztatni a sorsunkat. Sok vita folyt már a múltban a természetnek és a tápláléknak az emberi fejlődésben betöltött szerepéről.

 

„Az emberi elme olyan, mint egy szivacs. Tudatos ébrenlét nélkül csak úgy magunkba szívjuk a dolgokat

 

– a zenét, amit hallgatunk, a tévéműsorokat, a körülöttünk lévő embereket, a tanáraink szavait” – fejti ki Vex.

„Ha azonban újraépíted, újrahuzalozod magad, megváltoztathatod az életedet – állítja Vex. – Ha valaki azt mondja neked, hogy félénk vagy, a belsőd részévé teszed ezt a kijelentést. Ha pedig újra meg újra ezt hajtogatják neked, hiedelmeddé válik. Akadályt jelenthet majd az emberekkel való érintkezéseid során… Egyes hiedelmek hasznosak, mások viszont ártalmasak.

 

„Ha tisztában vagy ezekkel a mintákkal, megváltoztathatod őket. Megváltoztathatod a világlátásodat és az élethez való hozzáállásodat is. Ez azonban nagy eltökéltséget igényel részedről.”

 

Vex a szívét-lelkét beleadja az írásba, legyen szó akár a könyveiről, akár a közösségi médiában megjelenő posztjairól. Reményei szerint könyvei segítenek majd az embereknek, hogy megtalálják a boldogságot és a sikert. Meg szeretné óvni embertársait mindazoktól a megpróbáltatásoktól és fájdalmaktól, amiken neki kellett keresztülmennie.

„Az emberek leveleket írtak nekem arról, hogy depresszió gyötörte őket, s a könyvem valóságos megváltás volt a számukra. Komolyan vettek engem. Az üzeneteim segítettek az embereknek, és ettől nagyon jól éreztem magam. Addig csak egy YouTube-vlogger férje voltam” – fordul nevetve a felesége, Kaushal Beauty felé, aki sminkekkel és szépségápolással kapcsolatos videói révén lett népszerű. A pár 2018-ban Mexikóba utazott, hogy ott fogadjanak örök hűséget egymásnak.

Vex arra hívja fel a figyelmünket, hogy ne fojtsuk el magunkban az érzéseket. „De mi van olyankor, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd? – kérdezem tőle. – Tegyük fel, hogy kiposztolsz valamit Instagramon, abban a reményben, hogy ezer lájkot kapsz majd rá, de csak nyolcszázat kapsz.” „Ha nem kapok annyi lájkot, amennyire számítok, elkezdem kérdőre vonni magamat: Talán annak, amit mondtam, nem volt igazán ereje? Nem segítettem vele az embereket? Valójában az elvárások okoznak nekünk szenvedést” – magyarázza Vex.

 

 

„Az emberek egy része hátra tud lépni, s el tud szakadni az adott szituációtól – folytatja Vex. – Mások azonban folytatják a tépelődést. Folyamatosan azon fognak rágódni, vajon mások mit gondolnak a tartalmukról. Az önértékelésük mások válaszain alapul. De miért lenne az olyan fontos, hogy mindenkinek tetszen a tartalmad?

 

El kell gondolkodnod azon, hogy attól leszel-e értékes, amit mások gondolnak rólad.

 

A napjait Vex mintegy hat deci víz megivásával indítja. „Ha reggel először vizet iszol, az jót tesz a testednek és az elmédnek egyaránt… Segíti az emésztésedet, rengeteg energiával tölt fel” – hangsúlyozza. Naponta fél és két óra közötti időt Vex meditálással tölt. Ha igazán jól alakul egy napja, nyújtó gyakorlatokat is beiktat az idejébe. De azokon a napokon sem érzi rosszul magát, amikor nem tud meditálni. „Ha ma nem tudsz meditálni, teljesen rendben van. Akkor majd meditálsz holnap” – mondja.

Vex szeret olyan zenéket hallgatni, amelyek felemelik őt. Vannak olyan kedvenc dalai, amelyek szép emlékeket idéznek föl benne. Néha azon kapja magát ilyenkor, hogy előre elképzeli az előtte álló napot.

Mindennap talál időt arra, hogy legalább húsz percet olvasson, bármennyire zsúfolt is az aznapi időbeosztása. Az alkotómunkában is sok örömöt talál, például ír vagy művészkedik. „Végzem a munkámat, de szüneteket is tartok. Néha böjtölök is, ami – emlékszik vissza Vex – a gyerekkoromra emlékeztet, amikor nem volt mit ennünk. Emlékeztet arra, hogy milyen nagy utat tettem meg azóta. Ugyanakkor nagy hálával is eltölt.”

Forrás: https://www.theweek.in

 

Ajánlott könyvek:

A GYÓGYULÁS AZ ÚJ DIVAT

A siker alapelvei könyv

JÓ ENERGIÁK, JOBB ÉLET

A SEDONA-MÓDSZER